Paiak.net

mvmrik

Well-Known Member
Рейтинг - 94.4%
17   1   0
Понеже разпродавам всичките си сайтове и повече няма да се занимавам с тях, пускам за продажба и Paiak.net. Ще се опитам да обясня накратко какво представлява този сайт и каква е целта му. Той НЕ Е напълно довършен, имайте го предвид. Всичко, което присъства в него в момента работи, но има още какво да се прави, за това е добре да го вземе човек с опит в php или поне такъв, който може да намери кой да му го прави. Сайтът функционира и в момента с нещата които присъстват в него, но има възможност за добавяне на неограничен брой нови услуги. Един такъв сайт трябва постоянно да се развива, това е нещо между фейсбук, сайт каталог, новини и т.н. Долу ще изброя накратко какво има в сайта. Всичко е правено ръчно, това не е CMS, работил съм с няколко програмиста от форума и те знаят какво чудо беше, колко проблеми сме имали и колко сме се мъчили да накараме всичко да работи както трябва.

Ето и какво има в сайта:

Профили - Всеки може да се регистрира и да използва услугите на сайта. Има си забравена парола, редакция на профил, ключови думи и т.н. Целта на ключовите думи е на всеки да му излиза информация, свързана с неговите интереси.

Кредити - В сайта има изградена система за кредити, които могат да се купуват с SMS, epay, paypal и т.н. Тези кредити се използват за почти всички услуги, това е целта на сайта най-вече. С тях могат да се закупуват ВИП екстри, да се играе на различни игри и да се използват приложенията. Въпреки това, сайтът не е платен, всеки ден потребителите получават по 1 кредит като се логнат. Не са длъжни да купуват, а могат да си използват безплатните. Мога да ви кажа, че доста хора пращат SMS-и и зареждат профила си. Долу ще дам статистика за приходите.

Сайт каталог - Той е направен така, че изкарва автоматично сайтовете, без да се налага да се добавят в категории. Всичко става по ключовите думи, като за всяка категория са зададени предварително и просто излизат свързаните сайтове.

Добавяне на сайт - Добавянето на сайт става автоматично, като само се въведе URL адреса, системата извлича сама данните от сайта и ги добавя в базата. Добавянето струва 1 кредит за потребителите, като има и опция за ВИП за различен период. Ако сайтът е ВИП, той се показва отгоре в каталога, при търсенето и на други места.

Обяви - Има възможност за добавяне на обяви, има каталог с обяви, редактиране, изтриване и т.н. Обявите също могат да са ВИП с повече кредити.

Интернет връзки - Както при обявите, но се добавя URL адрес, заглавие и описание, подобно на споделянето във фейсбук. Отново има опция за ВИП за определен период.

Новини - Система за добавяне на новини от потребителите. Интересното в случая е, че могат да добавят само одобрените новинари. Вие преценявате кой да одобрите и след това всичко е автоматично. Новинарите получават възможност за добавяне на рекламен код, който им излиза под всяка тяхна новина. Това ще ги стимулира да пишат.

Платени статии - При тях, всеки може да добави статия и да определи цена в кредити. За да я прочете някой цялата, той трябва да заплати съответните кредити, които отиват при автора на статията.

Дискусии - Нещо като форум. При тях всеки може да пише, да зададе въпрос и т.н, а който реши, може да му отговори. Интересното тук е, че се използват ключовите думи. Когато някой зададе въпрос например, ще го видят всички, които имат същите интереси като него на стената си.

Промоции - Тук малко прилича на сайтовете за групово пазаруване. Всеки може да добави промоция, като избере снимка, цена, отстъпка и т.н. Има и период и когато някой отвори промоцията му ще вижда цената с намалението и отброяване на времето до края на промоцията.

Изображения - От тук потребителите могат да качват снимки, подобно във фейсбук и така другите ще ги виждат и коментират.

Любими - Всеки може да си добави каквото реши в Любими и да го отваря от там за по-лесно.

Стена - Тук е най-интересното. Подобно на стената във фейсбук, потребителите виждат всичко, което е свързано с техните интереси. Забележете, идеята на сайта не е да се вижда какво качват вашите приятели, а какво ново има, свързано с вашите интереси. Направено е така, че да излиза всичко, което изброих по-горе. Например ако сте въвели в интересите си "коли", вие ще виждате на стената си всичко ново свързано с тази дума - новини, статии, връзки, сайтове, промоции и т.н.

Последователи - Освен стената, имате възможност да се абонирате за някого и да гледате неговите публикации, независимо какво публикува. За вас също могат да се абонират и да ви следят.

Коментари - Изработена е специална система за коментари, която работи в целия сайт и почти всичко може да се коментира.

Профили - Всеки може да гледа в профила си снимките, историята, да редактира ключовите си думи и т.н, да си гледа коментарите. Всеки може да избира какво да му излиза на стената - новини, сайтове, прмоции и т.н.

Лични съобщения - Направени са така, че да могат да си комуникират потребителите в сайта. Можете да пращате и четете, има си входящи, изходящи и т.н, както си му е реда.

Търсачка - Търсачката е направена така, че да може да се търси както в целия сайт, така и само за нещо определено - например сайтове, промоции, дискусии и т.н.

Английски и български - Започнат е превод на сайта на английски, но не е довършен за всичко. Направена е цялостна система, с която е възможно използването на двата езика. Има разпознаване на IP адрес - ако някой влезе от България, вижда сайта на български, ако влезе от чужбина - на английски. Освен това, всеки може да си избере език от профила и да вижда всичко на неговия език, като се логне. Могат да се добавят още неограничен брой езици.

Реклами - В сайта излизат реклами, които могат да се таргетират по ключови думи, в момента съм пуснал от моята рекламна мрежа. Идеята беше да се направи много таргетирана реклама в целия сайт, но не е направено още. С информацията която дават потребителите, може да се направи така, че всеки да може да рекламира с кредити, като насочва рекламата си към мъже, жени, да избира възраст, интереси и т.н. Това ще е много интересно за рекламодателите, ако се направи.

Приложения - Тук също е много интересно, за това ще отделя малко внимание на всяко приложение.

Тото - Има тото, в което всеки може да си купува фиш с кредити, а всяка неделя автоматично се извършва тегленето на числата. Има си джакпот и т.н. Всичко работи коректно и който спечели си получава наградата, в зависимост дали има 5-ца, 6-ца и т.н. Джакпота расте постоянно с новите фишове, а като някой спечели, сумата се приспада от него автоматично.

Въпроси - Това е игра на въпроси, която също ни отне доста време докато я направим. Въвеждат се в базата въпроси и отговори, има опция и потребителите да предлагат въпроси. Когато някой играе, отговаря и има време за отговор, ако познае преминава на следващия въпрос и така докато стигне до края. За всеки следващ въпрос потребителя получава повече кредити - пише си докато се играе колко се печели и т.н. За да играе някой, трябва да даде 10 кредита, но ако стигне до края може да спечели 1000. Има въведени доста въпроси в базата, но могат да се добавят още неограничен брой.

Синонимизатор - Това е много интересно приложение, за което съм отделил страшно много време, но не съм довършил още. Направено е така, че като някой въведе текст, то му го преобразува със синоними. Така се правят уникални статии. Мога да ви кажа, че работи учудващо добре и текста е смислен. Трудно е добавянето на синонимите, защото трябва да се съобразяват всички ситуации, родове, членове и т.н. Ако се довърши, това приложение може да има много голям успех. Направено е и вградено в сайта, така че всеки може да го използва, като му се взимат кредити според броя преобразувани думи. Трудно е да се довърши по принцип, но ако някой купи сайта, може да се договорим и аз да го завърша срещу някакво заплащане, защото е много особено и не всеки би се справил с тази задача.

Други приложения - Има други приложения на които няма да отделям толкова време, само ще ги изброя. Можете да ги разгледате в сайта:
Колко е твоя индекс на телесна маса (ИТМ)?
Онлайн гадател
Какъв ще е денят ви днес?
Любовен калкулатор
Какъв си бил в предишния си живот?
Кой е по-умен?
Късмети
Кредитен калкулатор

Мобилна версия - Сайтът има и мобилна версия, автоматично се разпознава дали се влиза от компютър или телефон и се пуска.

Със сигурност има още неща, които съм пропуснал, можете да питате всичко, което ви интересува.

Това е накратко. Искам да кажа, колкото и банално да звучи, че сайтът има много голям потенциал и може да стане много добър, ако се поработи върху него. Аз го започнах с много голямо желание, но нямам време да се занимавам повече с него. Ще се радвам много ако го вземе човек, който има възможност и желание да го развие. Аз също съм склонен да го продам и да се включа след това с нови идеи и да помагам като мога, защото не искам сайта да се загуби. За това и искам някой сериозен човек, който да оцени замисъла му и да види потенциала. Ще ви помоля, ако търсите готов и завършен сайт, с който да не се занимавате, по-добре да не ми пишете. Продавал съм сайтове, които след това съм виждал как се зарязват.

Ето и малко данни за приходи, които мога да докажа от mobio.bg. За миналата година има пратени 110 sms-а по 6 лева. Печалбата от тях е по 2.50, което се равнява на 275 лева. За тази година има 73 sms-а. Забележете, че сайта не е популяризиран никъде до сега. Ако му се пусне реклама, със сигурност ще се увеличат и приходите. Освен това може да се печели и от рекламата, аз нямам статистика и за това няма да давам информация.

Който се интересува, може да ми пише. Цената на която продавам сайта е 1000 лева. Искам само да вметна, че аз съм платил повече за направата му, да не говорим колко време и усилия съм вложил в него.

Ако се интересувате, пишете ми или се обадете:
Телефон: 0896305555

Горе