Ivan.Cekov
Active Member
От: Америка или Русия?
Извинявам се, че не сложих по-рано анкета.
Ама как да сме с американците бе, тоя блеки тоя е за разтрел бе, такова тъпо парче ли е бил бе, ех да му се не види, не съм го бил усетил по рано, че бил американски агент, усещах го аз, ама чак пък толкоз....
Какво общо имаме с американците или те с нас? Много сте им симпатични ли? Едва ли... с русите сме един народ, славяни, имаме много общи черти - а какви общи неща можем да имаме с боклуците американци, дето запалиха света, айде няма нужда.
Все в гъз....
Айде където са по ниски транзакциите разходи Така че бай руснак е по перспективен.
Иначе Норвегия е чудесна, но не знам колко ще се запази такава, като се влоши световната икон. конюнтура.
Казах, че може да се прави бизнес и с тях...
всичко е въпрос на договорка..там да не живеят маймуни...
братушки, братушки, но интересите на държавата са на първо място... - което е правилно и така трябва да бъде!
казваш, че по-добре е да сме със сащ...дори да е така, разликата не е космическа и бих предпочел руснаците защото ние ще загубим (или по-точно - няма да спечелим) по-малко отколкото сащ ще спечелят - което ми е идеята
САЩ са силни защото имат подкрепа..ако ги оставим да си печатат сами пари, ще видим колко са издръжливи! на бас, че не са колкото нас!
За мен най-добре е да се работи с Арабите и Китай не случайно може сме доста конкуренти в хранително вкусовия експорт!
Имахме преди прехода големи връзки и търговски взаимоотношения с арабските държави - особено с Иран бяхме много гъсти, с Ирак, Кувейт, арабските емирства, но след 1989 г. всичко се прекрати. Защо ли ? А това са богати държави в които парите бликат като гейзер и водопад. Получава се все едно газиш в злато и диаманти, и вместо да взимаш - ти ги риташ и подминаваш.
русия е християнската държава,която ще извади отново света от дупката на 3-тата световна война,лошото е,че западняците не могат да разберат,че русия не е враг,а приятел. от тук идват и нашите страдания-намаляване на руското влияние на балканите,по най-различни начини и най-вече чрез намаляване на славяните на балканите и увеличаване на шиптери,турци,цигани.това става чрез икономически лостове унищожаване на икономиката,липса на образование,здравеопазване,увеличаване погребалните агенции и т.н.дори четох че пътят на македония бил съединение с българия,като изход от повишената шиптерска раждаемостл
Как да работим с арабите, като сами ги изгонихме?! Нали все гледаме да ухапем ръката, дето ни храни?!За мен най-добре е да се работи с Арабите и Китай не случайно може сме доста конкуренти в хранително вкусовия експорт!
Точно в храните ни е силата. И точно с храните ги изгонихме.можеби някакви храни...
С Кувейт още сме в добри отношения и там и в момента има доста български лекари, най бялата от арабските държави... въроса е че почти няма с какво друго да ги заинтригуваме... можеби някакви храни... те там имат много слънце а петрола им ще свърши но са перфектни за соларни технологии но в тази ниша играят китайците който в поседните години се научиха как се правят такива неща ..
За емирствата незнам там строителсвото доста вървеше... само че като ни знам нивото на новото строителство ако бяха отишли наши стоители там можеше за края на някой проект да им отрежат главите... това че имат пари не значи че ще позволят да ги цакат пишма строители...
Как да работим с арабите, като сами ги изгонихме?! Нали все гледаме да ухапем ръката, дето ни храни?!
Точно в храните ни е силата. И точно с храните ги изгонихме.
Дори и със Сингапур сме в добри отношения а няма и как да не сме. Правени са по наш модел и не случайно сме 1вата д-ва признала тяхната суеверност и не случайно в Сингапур нашето посолство не плаща пари.
Синагапур е може би най-перфектния пример за възползване от геостратегическо влияние, спокойно и ние може стане такава сила, нищо че сме малки те и Швецарците са малки но ...
Писах го тук някъде пролетта май. Не мога да го намеря с търсачката.Може ли подробности... да не би пишман бизнесмени да са се опитвали да им пробутват боклуци в началото на прехода - признавам си че не съм следил какво се случило точно с търговията ни с арабските държави