От: Блог сезонът е открит: на лов за правилната пазарна ниша!
Добро утро, пичове. Много ме зарадвахте с вашите рецензии за БулБлогър. Наистина оценявам това. По една репутация от мен
Noke мерси за съветите, баце. Наистина ще трябва да барна малко фонта и да набутам малко картинки.
Абе тя историята на БулБлогър е малко странничка.
Ако в някакъв момент банерите за п*шкоудължители на сайта ви започнат да ви потискат значи трябва да си дадете малко почивка. :lol: Та в някакво подобно настроение бях изпаднал от началото на ноември. От есента ли, от оня сайт за циреи, който бях правил последно не знам. Ама бая си бях изгубил творческото вдъхновение. Взех да се шматкам по форумите и да си чатя с приятели. И след един задълбочен разговор в icq, за блоговете и квинтесенцията на квазиреалното, ми узря мъдрата мисла да направя един блог за начинаещи. Само, че на български, че ми писна от индийци - вече ги познавам по правописните грешки. Така се пръкна БулБлогър.
То пък взе, че се получи доста прилично - и сега вече зреят разни други идеи как да накарам тоя блог да носи повече от някоя друга бира месечно.
Вярно, че блогът не е златната мина за вадене на пари от нета. трябва да умееш наистина да пишеш интересно и пак привличаш трафик, който тепърва трябва да се ... да го нарека по-меко - обработва.
От друга страна обаче, незнайно защо всеки
начинаещ веднага се мята да прави онлайн магазин, сайт за продажба на някакви природни хапчета, или някакъв аналог на българския фейсбук и като изс**ре нещо почва да се чуди "ама що никой не купува". Идва тук и почва да открива топлата вода: я ама то трябвало да имаш линкове; яяя ама тва сео яде ли се, пие ли се; ами кво е тайтъл таг, ами то таг кво е и други глупости. Само хвърлете един поглед на масовите въпроси във форума.
За да спечелиш олимпиада първо трябва да се научиш да ходиш, после да тичаш, да тренираш, да играеш и т.н.
Моя скромен съвет към всички начинаещи е - научете се първо да пишете интересно, научете се да привличате трафик, да си градите авторитет (и линкове), после се учете как да продавате, да печелите и т.н.
Ей това се пробвам да "преподавам" в булблогър, пък какво ще излезе ще видим.
ПП все още съм доста алтруистично настроен дори пиша едно скромно книжле, което ще се смъква безплатно от блога. Кога ще стане тая работа обаче не знам.