coolice
Owner
Блогът (съкратено от английското weblog) е вид уебсайт, където се пише, както в дневник, а новите попълнения са в обратен хронологичен ред. Блоговете често предлагат коментари или новини за определена тема, като храна, политика или местни новини; други служат като лични дневници. Типичният блог съдържа текстова част, снимки или рисунки, връзки с други блогове и уебсайтове, които по някакъв начин са обвързани с общата тематика на блога. Като цяло този вид уебсайтове наблягат главно върху текста, но има и такива, които наблягат върху фотографията, аудио или видео файлове. В английския език думата blog се използва и като глагол, когато се прави ново попълнение.
Ако имате собствен хостинг има редица "blog publishing systems" с които можете да създадете вашия блог. Такива са WordPress(най-добрата според мен), bBlog, b2evolution и др. Ако искате напълно безплатен блог, можете да създадете такъв в https://www.blogger.com .
Как да си направим блог на блогър - Видео Клипове
Аз лично както писах и по-горе ви препоръчвам WordPress (на собствен хост защото вурдпрес.ком не дават нещо про блогове) защото има няколко предимства пред другите.
1. Напълно безплатен е!
2. Лесен за инсталиране и менижиране.
3. Лесно се правят теми за него.
4. За него има създадени милиони безплатни плъгини
и т.н и т.н.... Просто най-доброто си е най-добро
Мерси на Tsanko за статията
Ето и едно видео за начинаещи 45 минутно клипче в което стъпка по стъпка е обяснено Как да болгваме като се ползва безплатен блог на www.wordpress.com
YouTube - WordPress.com - Step-by-Step Tutorial on How to Blog
Ако имате собствен хостинг има редица "blog publishing systems" с които можете да създадете вашия блог. Такива са WordPress(най-добрата според мен), bBlog, b2evolution и др. Ако искате напълно безплатен блог, можете да създадете такъв в https://www.blogger.com .
Как да си направим блог на блогър - Видео Клипове
Аз лично както писах и по-горе ви препоръчвам WordPress (на собствен хост защото вурдпрес.ком не дават нещо про блогове) защото има няколко предимства пред другите.
1. Напълно безплатен е!
2. Лесен за инсталиране и менижиране.
3. Лесно се правят теми за него.
4. За него има създадени милиони безплатни плъгини
и т.н и т.н.... Просто най-доброто си е най-добро
Мерси на Tsanko за статията
Ето и едно видео за начинаещи 45 минутно клипче в което стъпка по стъпка е обяснено Как да болгваме като се ползва безплатен блог на www.wordpress.com
YouTube - WordPress.com - Step-by-Step Tutorial on How to Blog
Последно редактирано от модератор: