digitallife
New Member
Здравейте, завършил съм висше, но в съвсем друга сфера. Просто осъзнах, че моята професия не ми носи удовлетворение. Искам да съм създател, а не безполезен както в сегашната ми професия и не нося почти никакви ползи на никой.
Насочил съм се към AI (artificial intelligence) , ML (machine learning) , Data science, също така гледам и business intelligence.
Като лично на мен ми е по-интересно към първите 3 - AI,ML,data science.
Малко ми е късно, но все пак имам желание да сменя професиите.
1. Кои от тези имат бъдеще ?
2. Кои от тези имат реализация в момента т.е да се търсят работни места ?
3. За колко време се навлиза на работно ниво (да започнеш работя някъде) в тази сфера - AI,ML,Data science ? (Знам, че е индивидуално, но ориентир някакъв)
4. С какъв език да започна ? Добра идея ли е python, тъй като сякаш се използва доста във всичките и така докато се ориентирам още по-добре към коя сфера да се насоча ?
Искам да добавя, че съм работил в сферата на финансите като това може да е предимство в някой сфера, но не задължително да се взима предвид
Насочил съм се към AI (artificial intelligence) , ML (machine learning) , Data science, също така гледам и business intelligence.
Като лично на мен ми е по-интересно към първите 3 - AI,ML,data science.
Малко ми е късно, но все пак имам желание да сменя професиите.
1. Кои от тези имат бъдеще ?
2. Кои от тези имат реализация в момента т.е да се търсят работни места ?
3. За колко време се навлиза на работно ниво (да започнеш работя някъде) в тази сфера - AI,ML,Data science ? (Знам, че е индивидуално, но ориентир някакъв)
4. С какъв език да започна ? Добра идея ли е python, тъй като сякаш се използва доста във всичките и така докато се ориентирам още по-добре към коя сфера да се насоча ?
Искам да добавя, че съм работил в сферата на финансите като това може да е предимство в някой сфера, но не задължително да се взима предвид
Последно редактирано: