Ваксинирахте ли се ?

Ваксинирахте ли се ?

  • Да

  • Не съм, но ще се ваксинирам

  • Не съм и няма да се ваксинирам

  • Още не съм решил


Резултатите ще са видими само след гласуване.
Той контрата ти каза, нандибанди, да не спориш с тъпи и скучни хора, ти пак.. Обичаш си ги и тва си е, любовта не мож се обЯсни. (Кат ти се казва, че можеш да си наясно с всичко по въпроса без да слушаш и четеш нищо по въпроса, значи е така и точка. А не да ми спориш.. Всичко е ясно, нали видя обяснението за войната колко е просто? Само не питай за подробности, че тоя дето обяснява всичкото, не знае почти нито една. И те така. :) )

Така, сега да преминем към основното, демек да те подразним!!! Малко де, малко..

**
Синодална комисия по биоетика на Руската православна църква

69.png


Създадена 13.04.2021 г

(Таман за "ваксините".)

Екип, членове на Комисията
...
..експерт на Световната здравна организация...От 2017 г. председател на Руския комитет по биоетика към Комисията на Руската федерация за ЮНЕСКО, заместник-председател на Междуправителствения комитет по биоетика на ЮНЕСКО.

(добавен към биоетичните трудове на 17.02.2023 г. )

Терапевтичен архив, том 93, № 3 (2021)
"...
Резюме
Статията е изготвена по материали от доклада на Международния научен форум „COVID-19 и човешката безопасност“ на 22.12.2020 г. в партньорство със Световната академия на изкуствата и науката и Римския клуб във виртуалната платформа на Факултета по глобални процеси на Федералната държавна бюджетна образователна институция за висше образование „Московски държавен университет „Ломоносов“.

[извадки от] Пълен текст
Разглеждаме следните три проблема: ноосферата и съвременния прочит на това понятие, вирусния генофонд и предпоставките за нови инфекциозни заболявания, както и съвременните подходи към човешката сигурност.
...
В ежедневната употреба на съвременния език ние рядко използваме думата "ноосфера" и по-често прибягваме до такъв израз като "четвъртата технологична революция". Икономическата дейност на човека, основана на нови технологии, е засегнала всички компоненти на биосферата. Интересува ни и самият човек. Какви промени са се случили с него под влиянието на четвъртата технологична революция? Принудени сме да заявим, че човек е станал уязвим на външни влияния. Серия от епидемиологични проучвания, проведени в различни региони на света, подчертава бързото нарастване на броя на хората, предразположени към алергични реакции (кожа, дихателна система, стомашно-чревен тракт и др.). Общият брой на хората с алергични реакции надхвърля 1/3 от населението на света. Зад тези данни стои неадаптацията на човешката имунна система към чужди агенти.
...
Нашето разбиране за ролята на вирусните, бактериалните и гъбичните заболявания при хората значително се променя през 2020 г.
...
Вирусната дисбиоза е глобален проблем за човешкото здраве, който стана особено остър през настоящата година. Истинската пандемия е причинена от вирус, който е идентифициран като SARS-CoV-2.
...
Генофондът на това вирусно заболяване показва екстремното му разпространение в биосферата.
Трудно е да се назове жива материя, която не би била заразена с вируса.
В момента има 52 коронавирусни серотипа.
...
Едно от основните заключения на пандемията е уязвимостта на хората към нови и повтарящи се инфекциозни заболявания. Съвременната човешка общност трябва да преразгледа много основи на предишния начин на живот. Но днес е очевидно, че фактори като изменението на климата, екологията на океаните и моретата, както и множеството реки и езера, замърсяването на въздушния басейн са имали отрицателно въздействие върху човешкото здраве.
...
Ваксините от ново поколение трябва да осигурят поддържане на активността на вродения имунитет, което е особено важно при възрастните хора.
...

Двадесет и първи век трябва да бъде признат за век на създаването на ново поколение ваксини. "

**

Религиозни възражения срещу ваксинацията или религиозни оправдания за избягване на ваксинация: съществуват ли те наистина?
Г. Л. Микиртичан, О. И. Кубар и др.
Етичната концепция за противодействие на антиваксинното движение
Г.Л. Микиртичан, О.И. Кубар, А.Ж. Асатрян
Кой трябва да живее? COVID-19 стана изпит по биоетика
Н.П. Шок
Какво трябва да направи един енорийски свещеник в контекста на противоречиво отношение към ваксинацията? За или против?
Протойерей Сергий Филимонов, А. В. Закревская, М. А. Романова
Отказвайки ваксинация, можете да станете убиец
на С. Л. Худиев

Sergej-Hudiev_-1024x1024-240x240.jpg

Сергей Львович Худиев
Член на Комисията по мисионерска работа и катехизация на Московската епархия

Научни публикации
Сергей Львович Худиев.
Отказвайки ваксинация, можете да станете убиец
...
Награден е с орден „Свети Сергий Радонежски“ III степен на Руската православна църква."




(Гадно ли ти стана, нандибанди, а, кажи де, а, а?)
 
(Гадно ли ти стана, нандибанди, а, кажи де, а, а?)

Тцъ! Отдавна си го казал, отдавна съм ти повярвала. Няма изненада. ;)
 
Скъпа ваксина, благодаря ти, че ме предпази от това да не се впечатлявам от плексигласа. Поздрави!
Ами то между плексигласа и твоята ваксина разлика няма. ;)
 
Последно редактирано:
Членовете на парламентарната комисия по здравеопазване приеха на първо гласуване да отпадне карантината и изолацията за заразени и контактни на заразени с COVID-19, предава БТА.

Ехааа, сега чакаме след година или две да признаят ковида за грип ( какъвто си е ) и да видим експертете как ще се измъкат от всички тежки мнения дето хвърляха тук ;)
 
ЩЕ отпадне, нормално, като всички са ваксинирани 😭 🤣
Стига се излага бре, човек. Хора с по 5 бустера се насират от първия грип (оп пардон ковид). Не или е неудобно вече да се правиш на малоумен?
 
От последните новини. Ти смятай щом и по ББС започна да се пише, колко е прозрачно всичко 🤣


AstraZeneca faces legal challenge over Covid vaccine


Леле, значи и аз съм в кюпа. Ми сега какво да правя, объркан съм...
 

Горе