Не съм в бизнеса, но имам два домейна, които ми харесват - tips.guide и place.center.Събдомейните са идеален тул да мапнеш логично някой проект, разделяйки го на определени секции с различни предназначения. И да, ползват силата на главния, защото вече е разпознаваем. Но и има случай, и в които събдомейна е по-силен от главния. И това е често защото той има по-силна популярност от самия главен. Например някой магазини със събове shop., clients., blog. и т.н.
За нов сайт се съмнявам да сработи добре. Не вярвам Гугъл да започне обхождане на субдомейните или да им даде някаква тежест, ако няма съдържание на основния домейн. Освен ако не е някакъв мега контент, който го няма другаде. А тези tld-та... повечето са като спам. Може да потърсиш, че .com домейните са най-адекватни и 95% от всички сайтове в резултатите от търсене на първа страница са .com домейни.Не съм в бизнеса, но имам два домейна, които ми харесват - tips.guide и place.center.
Ако се направят сайтове на субдомейни, като poker.tips.guide, welding.tips.guide, car.place.center... и др. подобни, а домейните останат без съдържание или даже са паркирани, това има ли значение за авторитета на поддомейните?
Или е по-добре домейните да си имат сайтове.