Щом ги влече... няма лошо. Законът не ги ограничава с колко фирми да оперират.
Много ясно че тези който пращат по 100-150 пратки с каквото и да е стока ще минат метар, те са изградили нещата с поставените лица. Ще горят хора който са продали 10 телефона, колата си на части.... Аз познавам толкова много майки който пращат ежедевно какво ли не, купуват препродават. Правят нещо докато са в майчинство. Ще настане пълен хаус, колко ФЛ са навъртели 10-20к. за 2-3г. в ЕКонт
Не е съвсем така. Ако беше толкова просто никой нямаше да се регистрира по ДДС.Щом ги влече... няма лошо. Законът не ги ограничава с колко фирми да оперират.
Хаос за кого да настане? В н@п си действат по устав. Физическите лица да му мислят. Едва ли ще тръгнат да се заяждат с тези, направили 5-6 продажби за година пък били те и за 3-4к общо. Идеята е да се ограничи незаконната търговска дейност, защото от години си е пълна свободия! И остави, че бюджета е ощетен, но наистина не е коректно спрямо легалните търговци.
Жив и здрав да си!В цялата тема не видях нито едно мнение, което посочва къде е проблема. Проблема не е в нелегалните търговци, не! Проблема е че шибаната държава и дваж по шибания ГРОБ иска да произвежда престъпници, които да глобява и преследва. Айде да помислим, ако прага за регистрация по ДДС беше 200 000 лв, счетоводството беше така устроено, че на малка фирма средно интелигентен човек да може сам да си го води. Ако имаше данъчни облекчения, ако можеше човек да избира да се осигурява ли, да не се ли осигурява, кога и колко, какво щеше да бъде? Фирма да се регистрира само с едно заявление и тн. и тн. Колко от тези, които сега са на тъмно, щяха да останат там? Точно николко... Ама много по арно е да ловим хилядите престъпници и да се хвалим по телевизора.
В цялата тема не видях нито едно мнение, което посочва къде е проблема. Проблема не е в нелегалните търговци, не! Проблема е че шибаната държава и дваж по шибания ГРОБ иска да произвежда престъпници, които да глобява и преследва. Айде да помислим, ако прага за регистрация по ДДС беше 200 000 лв, счетоводството беше така устроено, че на малка фирма средно интелигентен човек да може сам да си го води. Ако имаше данъчни облекчения, ако можеше човек да избира да се осигурява ли, да не се ли осигурява, кога и колко, какво щеше да бъде? Фирма да се регистрира само с едно заявление и тн. и тн. Колко от тези, които сега са на тъмно, щяха да останат там? Точно николко... Ама много по арно е да ловим хилядите престъпници и да се хвалим по телевизора.
Сега ще те на хейтят "ЛОЯЛНИТЕ ТЪРГОВЦИ" , ангели невинни никога не помислили да си скрият или спестят нещо . Нека мрът нелегалните търговци
В България няма 100% легален търговец, така че няма кой да хейти Аз като си мислих, че съм най-легален, от НАП ми доказаха, че не е така и ме възнаградиха с 3000 лв. акт за положените усилия Най- прекия път до фалита е фразата - "Искам всичко да ми е както трябва", който си го е помислил това, бял ден не е видял. За съжаление тука е така, съобразяваме се условията и продължаваме напред
А за какво конкретно те глобиха, че ми стана интересно? Ако искаш, може на лично.
При мен всичко е както трябва и проблеми с НАП не съм имал - само ни правят проверки от време на време, но досега не са ни глобявали. Но пък не се занимаваме с търговия, а сме в доста по-нискорисков от данъчна гледна точка сектор, което може би донякъде обяснява благосклонността им към нас.
На едната фирма, на която не сме регистрирани по ДДС, се беше получила вътрешнообщностна сделка, което е нарушение. Последва ревизия и на база оборот, 3000 лв. акт. Общо взето имаше счетоводител за секс, ама пак твърде грубо ни порязаха.
Това за ВО Доставка ли е било? Вие сте продали нещо на някой от ЕС? И как точно го установяват толкова бързо това нещо от н@п?
На скоро една позната се оплака, че са я глобили за продажба на Услуга в ЕС, щото не е била рег.нито по 97А нито по стандартното ДДС, но се чудя как толкова бързо ги хващат тези нарушения...?
Това за ВО Доставка ли е било? Вие сте продали нещо на някой от ЕС? И как точно го установяват толкова бързо това нещо от н@п?
На скоро една позната се оплака, че са я глобили за продажба на Услуга в ЕС, щото не е била рег.нито по 97А нито по стандартното ДДС, но се чудя как толкова бързо ги хващат тези нарушения...?