Въпрос за СЕО

tsokala

Member
Здравейте колеги!
Искам да попитам правилно ли е да линквам ключови думи от вътрешни страници към главният домейн? Видях това в конкурентен сайт и не знам до колко е правилно. До момента съм постъпвал по следният начин - думата креатин например линквам към категория креатинови продукти. Така ли е правилно или трябва тя да сочи към главният домейн?
 
От: Въпрос за СЕО

Според мен по-правилно ще е да ги насочваш към кетегорията или към даден продукт от категорията
 
От: Въпрос за СЕО

Най-правилно е да сочи към страницата, която се стремиш да оптимизираш за тази дума.
Т.е. ако се стараеш да оптимизираш home page-а за думата креатин, пусни линка към главния домейн.
Но ако не искаш да класираш началната страница за думата креатин и имаш по-добре оптимизирана страница/категория, пусни линка с анкър креатин към вътрешната страница/категория.
 
От: Въпрос за СЕО

Най-правилното както казаха е да линкнеш към страница, която е релевантна на думичката. Опрделено е по-добре от безразборно интерлинкване. Както като четеш някой блог или стасия на сайт, има препратки в текста, които водят към статията, която предполагаш, че ще ти е интересна веднъж щом си кликнал на линка. Действай съобразно логиката на потребителя, а тя в това отношение е еднаква и на тази на бота.
 
От: Въпрос за СЕО

Ясно, значи до сега съм работил в правилната посока. Благодаря Ви.
Ако някой смята, че нещо съм пропуснал по СЕО в сайта по-долу, ще съм благодарен да си каже мнението. Всичко постигнато до тук е с четене на форума :)
 

Горе