Гръцко гладно нема

От: Гръцко гладно нема

Бластерче, не те знам на колко години си, но все едно някакви нафталинови лозунги си изкараал, но че имат лоби си прав, но че ще ядат дебелият не си и ще се убедиш в най-скоро време.
А за коробостоствениците - нали ти е ясно, че всички кораби и компании са панамски, бахамски и под такъв флаг и да искат не могат да минат, докато има офшорки.

А защо и Русия и запада ги е страх от силна БГ?
 
От: Гръцко гладно нема

Информацията ми за гръцкия театър не мога да ти дам, но ти може да следиш театралните действия и ще ти стане ясно в близките дни
 
Последно редактирано:
От: Гръцко гладно нема

Мени ме кефи да гледам виш пилотаж в тарикатлъка и затуй шапка му свалям на Ципрас
Сега погледа е насочен кък ши гласуват швабите в парляменто, голем кеф шиси сипя Узо
 
От: От: Гръцко гладно нема

Мени ме кефи да гледам виш пилотаж в тарикатлъка и затуй шапка му свалям на Ципрас
Сега погледа е насочен кък ши гласуват швабите в парляменто, голем кеф шиси сипя Узо

Пий, само после да не гледаш висш пилотаж на падението на маляките ...
 
От: Гръцко гладно нема

Еййййййй Блекота развихрил си се в темата бе, ма аз бех малко на море и отсвирил информационните задължения та кво казваш ся? Чекам ги гърците да фалират, приготвил съм си едни 5К евро за къща по-близко до солунската митница и ги чекам. Обаче нещат и нещат бе, тука за немците последно говорихте, еми парламенто е дал картбланш на Меркелица и ще им дадат пари, даже и ние ше им дадеме, ама аз съм ЗА! Що да не им дадем? И всичко това си е тупкане на топката. Ма гласували спешни закони гърците малиииииии страх! А кога ще гласуват националната им електрическа да се приватизира както искат лошите,а? Чекай да видим. Или па да работят в неделя...ахам....ти на циганска сватба не си бил, лафа чувал ли си, че "обещаването не е като даването":lol:
Между другото мани, че се кефя на гърците, но евала на Европата, държи се, за което се радвам...че иначе майка плаче....
 
От: Гръцко гладно нема

Горски, ама ти за политик си роден, фалираха ли излизаха ли от ЕЗ и ЕС, че с 5к да си купиш някоя къща?
 
От: Гръцко гладно нема

Няколко гръцки острова вече са продадени на западни милиардери, а наши богаташи чакат примоция

Милярдите потекоха вечи и без Мъркел,,, а гръците можда извадят оши някой фокус от крачола, неса знае
 
От: Гръцко гладно нема

а гръците можда извадят оши някой фокус от крачола, неса знае
Ми те до сега никакъв фокус не успяха да направят. Онова с референдума не беше фокус а тъпотия. Даже и Пол Кругман, дето му се радвахте и цитирахте преди няколко страница, се отрече от думите си:
Пол Кругман: Може да съм надценил компетентността на гръцкото правителство
Кругман намекна, че СИРИЗА е пристъпила към сблъсък, без да има план Б - "поне нещо, за което могат да се хванат – 'това ще направим, ако свършат парите'. "Изненадващо, заяви Кругман в предаване по CNN, те си мислеха, че могат просто да поискат по-добри условия, без да имат резервен план. Това определено е шокиращо", добави той.
---
Щом тоя заклет чугун Кругман говори за некомпететност на гръцкото правителство, значи работата с фокусите е по-зле от колкото изглежда.
 
От: Гръцко гладно нема

Имали са и план Б, а не се знае може да имат и план Ц
Янис Варуфакис разкри, че е подготвял национализиране на централната банка и въвеждането на паралелна валута.
Не се знае къф щеше да е изхода, ама имаха още фокуси, а може и още да имат
 
От: Гръцко гладно нема

План Ц може и да е имало: http://offnews.bg/news/Свят-_12/Ципрас-поискал-10-млрд-долара-от-Русия_535641.html

Гръцкият премиер Алексис Ципрас поискал 10 млрд. долара заем от Русия, за да може Гърция да излезе от еврозоната и да се върне към драхмата, написа атинският вестник „Вима“, цитиран от „Банкеръ“.

Китай ги отсвирил, защото ако се обърне срещу ЕУ/САЩ няма да има кой да им купува буклуците, а Иран си има друга игра и интереси. И маляките се обърнали към Путя ... как може да искаш заем от една обикновена бензиностанция бе баси?! Не мога да им се начудя на тия хора... Това ако е вярно, Ципрас ще да е по-тъп от Станиш, Орешаро и Бялата Златка взети заедно :)
 
От: Гръцко гладно нема

Естествено, не изчетох всички мнения, но обобщено излиза че ние сме по-големи работари от тях, за това надникнах какво казва world debt clock, и о чудо, нещо им се е развалил часовника на тези.
Как може така да лъжат, според world debt clock (http://www.nationaldebtclocks.org/ ) , гърците са по-големи работари (пази боже) от нас...Това не е възможно, казвам ви.
Значи , в България населението е (според този часовник) 7,2 милиона и "бълваме" продукция за 49,5 милиарда $ на година или зашеметяващите 1689$ на човек.
Онези "мързеливци" са 11 милиона и по някакъв очевидно странен начин са успели да произведат 238 милиарда $ продукция, което се пада по 35 хиляди на калпак...
Странна работа значи...
 
От: Гръцко гладно нема

Освен, че имаш проблеми с математиката имаш и по икономика.
49,5 милиарда делено на 7,2 милиона прави 6875 долара
238 милиарда делено на 11 милиона прави 21636 долара

БВП ако знаеше отчита консумация, държавни разходи, инвестиции на бизнеса и нетен експорт - та когато за 1-ви две са ти излели няколко стотини милиарда долара, то няма как да не се раздуе като замаен БВП-то.

Виж номинално колко изнасят спрямо БВП-то си и като процент и го сравни с България.
 
От: Гръцко гладно нема

предполагам че имам проблем с математиката, но съм убеден че тези, дето подават цифрите в сайта, който съм цитирал в статията, нямат подобни проблеми.
Освен това, почти съм убеден че БВП е стойността на стоките и услугите, произвеждани в една държава, като заемите не се броят.
 
От: Гръцко гладно нема

предполагам че имам проблем с математиката, но съм убеден че тези, дето подават цифрите в сайта, който съм цитирал в статията, нямат подобни проблеми.
Освен това, почти съм убеден че БВП е стойността на стоките и услугите, произвеждани в една държава, като заемите не се броят.

Аз тях не ги коментирам имат ли нямат ли проблем с данните си.
Хайде сега отиди и провери как се смята БВП и какво стои зад параметрите - и ще разбереш как се финансират тези стоки и услуги.
Добре е да не спекулираш с обективни факти :)
 
От: От: Гръцко гладно нема

https://bg.wikipedia.org/wiki/Брутен_вътрешен_продукт
И къде е разликата с казаното от мен?

Явно ти е трудно да прогледнеш зад термините и да видиш съставните части и да видиш финансирането им, ще разбереш какво прави кредита.
Сега почети и ако пак не ти е ясно ще ти го обясня - не случайно ти казах имаш проблеми с икономиката.
 
От: Гръцко гладно нема

Не смятам да влизам в каквито и да е полемики, освен това проблеми с икономиката нямам, не съм икономист и нямам интерес към икономиката, като наука.
Коментирам всичко, което виждам, а виждам, че гърците произвеждат и то много повече от нас, работи им икономиката, освен това, точно преди седмица се върнах от почивка там и такива условия, каквито ми предлагат там вече 4 години на различни места никой не може да ми предложи тук.
Махаме природните дадености, като чиста морска вода, страхотно вкусна риба, която е прясна и тн, ами чисто човешките неща, като страхотно обслужване, организация на плажовете им, никой не те дърпа за паркинг, удобствата на плажа им са в пъти по-евтини от колкото в България, дори горивото им е на същите цени като тук, но далеч по-качествено.
Да не казвам че очевидно ти, като вещ икономист, не виждаш очевидната истина заради заемите, които получават и защо изпаднаха в тази криза, че парите, които получават, отиват за лихвите и главницата по стари заеми, тоест едно евро не влиза в икономиката им.
Освен това в България тръбят че видиш ли имали 700к държавни чиновника, а България "само" 150-200к...Но умишлено се изпуска факта, че там пристанищата са държавни, най-големият им телеком е държавен, производството на минерална вода, тоест минералните извори са държавни, и за това, като поръчаш нещо, водата ти е без пари, електроснабдяването е държавно, големите летища са държавни, да не изброявам още, че ние тука точно тези компании продадохме и за това сме на този хал.
И като се сметне колко човека работят в тези предприятия, се получава в пъти повече от нашата държавна администрация.
Освен това, тука им се присмиваме, че имат такива бонуси за хората, като това, че ако се грижи за цветя на балкона се отпускат до 150 евро на година, и още сума ти бонуси, и се присмиваме, защото тука сме свикнали да ни шиба държавата и не разбираме че там, правителството поущрява народа си, грижи се за него, а нас тука ни обират.
С това приключвам моето участие в темата.
Поздрави :)
 

Горе