Гръцко гладно нема

От: Гръцко гладно нема

Продължават да наглеят! :D


Финансовият министър на Гърция Янис Варуфакис потвърди, че страната няма да плати днес вноската си към МВФ.
На въпрос на журналисти пред финансовото министерство дали страната ще направи поредната си вноска към МВФ в размер на 1,6 млрд. долара днес, когато изтича и крайният срок за това, министърът отговори "Не."

Варуфакис по-рано заяви, че Гърция може да се обърне към съда, за да избегне да бъде извадена от еврозоната, ако не се постигне компромис с кредиторите.
"Гръцкото правителство ще използва всички юридически права на наше разположение", казва Варуфакис според изданието.


Шоу Мъст Гоу Он!
 
От: Гръцко гладно нема

Маляките вече са в просрочие към МВФ http://www.investor.bg/centralna-i-...ia-ne-plati-vnoskata-i-e-v-prosrochie-197740/, вчера всички ги отрязаха с довод като мине референдума ще мислим.
Програмата вече свърши ще има нова програма - само където кредиторите ще си сложат такива условия каквото те си поискат и маляките ще пълзят на колене и ще се молят да ги приемат - ако ли не the horse went to the river :D
 
От: Гръцко гладно нема

За какво точно гласуваха и какъв е резултата?
 
От: Гръцко гладно нема

За какво точно гласуваха и какъв е резултата?

Дали да приемат условията на кредиторите от 25 Юни, но вече това няма никаква стойност, защото програмата свърши - а резултата ще го видим след неделята.
 
От: Гръцко гладно нема

bdc394a6-0f62-4d0c-ae63-aa5e39d9275a-medium.jpeg


517bcb80-d0e7-48e9-b5e6-c12d5b018e5c-medium.jpeg


dd62d735-7d42-4974-9dfd-e969094a8d23-medium.jpeg
 
От: Гръцко гладно нема

Иииии междувременно това се случва:

The Export-Import Bank of the United States (Ex-Im Bank) is the official export credit agency of the United States federal government.


8205014l.png


Забавен ден е днес!
 
От: Гръцко гладно нема

А докато вие се тюхкате, някой събира пари да помага на Гърция в Indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/greek-bailout-fund#/story - нека всеки форумен герой който се чувства съпричастен със съдбата им да им помогне :)

Проблема е, че им трябват още 2600 пъти по толкова пари... :)
 
От: От: Гръцко гладно нема

А докато вие се тюхкате, някой събира пари да помага на Гърция в Indiegogo: https://www.indiegogo.com/projects/greek-bailout-fund#/story - нека всеки форумен герой който се чувства съпричастен със съдбата им да им помогне :)

Проблема е, че им трябват още 2600 пъти по толкова пари... :)

А за целият дълг 550 хиляди пъти :)
 
От: От: Гръцко гладно нема

Е**си...за няма и пет минути дарителите се увеличиха от 40 000 на 41 500 :shock:

П.С. Докато го напиша станаха 41 700
 
От: Гръцко гладно нема

Нишо не развирате от гръцка трагедия и комедия, па и по политика сти толко компотентни
Амчи те от фалита ши спичелят повиче дажи, ама не ги пускат да издрапат на суша и пак шиги залеят с пари, това ако не е гръцка трагедия,,, пък на вази вие смешно
Кой е измислил дефолта, ааа не знаете, гърците са измислили дефолта ощи през 6 век преди новата ера, а тогава МВФ не е имало, затуй че да фнимават тия от МВФ на кой размахват пръст, шото гърците имат афторско право по наследство за дефолта,,, стана ли ви ясно, че трагедията е гръцка и ножа е дървен,,, дайте узо чими пресъхна устата ви убиснявам
 
От: Гръцко гладно нема

Мисля, че гръцките айляци от СИРИЗА умират от страх от референдума. Още не се сещат, че няма никакво значение, какво ще се случи с референдума, щото квото и да стане, Ципрас си подава по най-позорния начин оставката.
Но може да измислят още някоя тъпотия и да кажат, че ЕС не им е дал пари, за да си напечатат бюлетини за референдума и така да го провалят. Целта е да отлагат каквито и да било решения - така се действа по комсомолски.
Не виждам полезен ход в батака в който вкара каруцата бай Ципрас. Освен оставка и преговори на ново правителство с ЕС.
Ако изберат късата клечка и излизане от еврозоната, банките скоро няма да отворят. Най-бедните гърци, които са 1/5-та от населението ще се нуждаят от хуманитарна помощ. Тогава Бойко ще им прати малко одеяла и ябълки, зехтинче и маслинки, и няколко картофа. Щото комшии са все пак. А Ципрас вероятно ще виси обесен на някое дърво на пътя, след двете брезички. Поне политическата му кариера се самоуби.
 
От: Гръцко гладно нема

Перфектна схема, казват Да, хвърлят си оставката 1-2 месеца няма правителство банките капут, икономиката и тя официално фалит и декапитализиция на макс и изкупуване на килограм, ако кажат НЕ същото резачка до кокал и същото.
 
От: Гръцко гладно нема

mathematician е умен човек. Като Блеки.
В средата на март беше пуснал една прогноза, която се изпълни дотук на 50%
Евентуален фалит на Гърция би означавал следните неща:

1. Банкоматите спират да пущат Евро.
2. Банките спират да изплащат депозити и или ги затварят или ги фалират.
3. Понеже гърците нямат право да печатат Евро - няма откъде да вземат пари - Евро в случая.
4. Излизат от Еврото и почват да си печатат някави техни хартийки.
5. Правителството задава някъв първоначален курс за новите хартийки 1:1 да кажем.
6. Два дена след това курса е 5:1 и гърците са обеднели 5 пъти.
Сега да видим, дали и останалата част от бизнес прогнозата ще се изпълни.
Но по-интересно е дали популистите-лапнишарани във форума, дето се прекланяха пред надървения курс на Ципрас, ще продължат да дрънкат глупости, колко велик премиер е тоя бастун.
Всъщност е спорно, дали Ципрас е бастун или кукла на конци, която се контролира от Кремъл (подобно на Болен). Няма да се учудя, ако се окаже, че Ципрас е имал скъпо платена, театрална роля във сценарий за бутане на еврото. Един вид троянски кон за собствения си народ. Ако е така, значи е заработил вече солдна сумичка за старините и го боли шперца за народа.
Ако прогнозата на математика се изпълни, очаквам пийнье от един тук, дето се спука да се хваща на бас, как в Грецко ще потекат пак реки от мед и злато.
 
От: Гръцко гладно нема

Всъщност е спорно, дали Ципрас е бастун или кукла на конци, която се контролира от Кремъл (подобно на Болен).

Това е доста правдоподобна теория - Путлер има сериозен интерес да отслаби Европа. Той уж се обръща към Индия и Китай за търговия, но там не можеш да има водеща роля срещу толкова големи икономики със много по-сериозни армии и въоръжение. Само че другата страна, която имаше проблеми с фискалната си дисциплина (Италия) е във топ 5 по златни резерви... Абе не знам, малко като в онова китайско проклятие се получава - "да живееш в интересни времена" :)
 
От: Гръцко гладно нема

Не ставате за аналлизатори, ами язе па ви казвам чи Европата не сака Сириза и тарси начен дая свали от влас, къде е кризата, като примерно франсетата са задлъжнели ного повиче от наще комшии гърците,,, тука си има режисьери и сценаристи ама не са от рашките
А за баса сам сигорен че ши пия узо Паралия на Тракийско Море, близо до Кавалья
 
Последно редактирано:
От: Гръцко гладно нема

Няма проблем да дължиш пари, когато имаш работеща икономика. Има страни, които дължат доста повече от Гърция.

Ето няколко интересни факта за икономиката на Гърция (http://www.economic.bg/bg/news/5/lyubopitni-fakta-za-ikonomikata-na-gartsiya.html)

- Първият фалит на страната се случва 4 столетия преди Христа
- В последните столетия Гърция е изпадала в дефолт 5 пъти.
- Страната е изкарала 90 г. във финансови кризи от независимостта си насам
- Корупцията струва на Гърция между 8% и 10% от БВП
- Само 23,9% от населението на Гърция е под 24 години
- Страната е третият в света производител на зехтин

Там явно просто не се случват нещата...
 

Горе