Здравейте, харесах си един часовник от e-bay.com от USA на стойност $400, който в България е значително повечко. Искам да го закупя, но знам, че след като USA e извън ЕС не действат правилата за вътрешнобщностно придобиване, следователно ще се плаща мито и ДДС... Часовника е $400, а доставката или $76 или $120, което прав максималната стойност $520. Като се прибави Мито и след това се обложи с 20% ДДС става да речем (400+120)*1,05*1,2=$655,2 т.е. 203лв. Мито и ДДС, освен 180-те лева за доставка (600 лева часовник + 383лв. разходи стават).
Затова въпроса ми е:
Как да мине без Мито и ДДС?
Може да ми го изпрати физическо лице, може да е като подарък, може да не е в оригиналната кутийка, може да пише там всичко каквото реши, че е реплика или друго...
Как трябва да стане, за да не го спрат на митницата и да не ми друснат над 200лв. митнически сборове и ДДС, какво трябва да направя, за да няма мита и ДДС?
Помагайте, пък като има други въпроси, ще помагам аз
Благодаря предварително )
Затова въпроса ми е:
Как да мине без Мито и ДДС?
Може да ми го изпрати физическо лице, може да е като подарък, може да не е в оригиналната кутийка, може да пише там всичко каквото реши, че е реплика или друго...
Как трябва да стане, за да не го спрат на митницата и да не ми друснат над 200лв. митнически сборове и ДДС, какво трябва да направя, за да няма мита и ДДС?
Помагайте, пък като има други въпроси, ще помагам аз
Благодаря предварително )