Поздравления за форума. Точно така се раждат успешните форуми - с желание и мерак. Почнеш ли от началото да правиш сметки за монетизиране, работата е загинала, сам знаеш колко неблагодарна работа е воденето на форум, особено такъв с идеална цел като твоя. Отстрани всеки си мисли, че форумите се водят от егоистични маниаци, които си умират да си избиват комплексите над юзерите, а само който е бил от другата страна на барикадата знае, че в повечето случаи изпитваш удовлетворението на чистач на тоалетна.
Мисля си, че в твоя случай може би премиум членствата биха проработили частично, стига участниците да са привързани към форума. Не е задължително да им сваляш звезди, по-различна иконка във форума ще е достатъчна за много хора да сигнализират привързаността си. Евентуално някакво сътрудничество с популярните научни списания, които излизат в бг - да продаваш абонаменти, да рекламираш новите им броеве. Сигурен съм, че членовете на форума, които са се абонират така и така биха го направили през форума за да подпомогнат. (не говоря за списание 8, ббс май имаха някакви читави за бг пазара
)
За артикулите добре си се ориентирал, но поне моето лично мнение е, че големия избор при теб малко разводнява нещата и не всичко, което предлагаш е директно свързано с тематиката на форума. Ако го направиш по-фокусиран, нещо като магазина на XKCD, според мен би имал по-добър шанс.
Бих сменил темата също, дифолта на инвижън хич не е зле като тема, но е много безлична. Хипер лесно можеш да смениш иконките на форума например
с тези. Такива дребни неща помагат за атмосферата и привързването към форума.
П.С. 850лв за годишен хостинг ми се струват адски много, при положение, че в момента има 50-ина човека онлайн. Аз плащам близо три пъти по-малко и регулярно имам около 200 човека онлайн барабар с ботовете, при това не съм на споделен хостинг.