Забелязали ли сте в последните няколко дни ...

hatre

Active Member
Забелязали ли сте в последните няколко дни, че новите сайтове са бутнати нагоре, а старите надолу. В моята ниша забелязах, това разместване на 6 различни сайта по главната им ключова дума
Стари сайтове: (над 3 години)
  • От 3 на 8-та позиция
  • От 7 на 11 страница
  • От 9-та на 11 страница

Нови сайтове: (на година)
  • От 3-та на 1-ва страница
  • От 7-ма на 5-та страница
  • От 6-ма на 5-та страница
Това е свързано с това: вижте тези две графики колко са еднакви:

Струва ми се че ГГ са доста големи мизерници и в някои случай умишлено разместват резултатите, като групира сайтовете по някои критерии разместват ги и готово. А един приятел вика, според мен тези които са станали в топ 3-5 , вероятно са спрели да плащат за addWords, а когато ГГ поставят новите сайтове по-нагоре те (новите) ще видят трафик, поръчки и може да се зарибят за ГГ реклами, а сайтовете които са били първи, (а сега не) знаят колко важно е за тях да имат посещения и ще стартират ГГ реклами, както са правили и преди.


Този редактор е по-добре от стария, който поставяше кодове. Сега е доста по-удобно за форматиране:beer:
 
От: Забелязали ли сте в последните няколко дни ...

Аз забелязах, че от 19-и Ноември се случва нещо странно с един от сайтовете.

При всички ключови думи, на които съм на първа позиция няма разместване. Но по ключови думи където страниците ми са на втора или по-долна позиция съм отишъл в девета глуха. Имам и такъв куриоз - за една ключова дума моя страница се класираше на 1-во място, за същата дума, но множествено число, същата страница се класираше на 2-ро място. В момента по ключовата дума единствено число си стоя на първо място. Но за същата ключова дума множествено число на практика съм изчезнал от индекса.

Последното подобно разместване беше за един друг мой сайт за периода 4-24 септември. 3 седмици мизерен трафик и после все едно нищо не се е случвало - всичко се върна в изходни позиции.

Нямам никакви ръчни действия срещу моя сайт и въобще никакви сигнали. Но за съжаление това ми коства половината трафик. Имам чувството, че просто пак трябва да изчакам 3 седмици за да си върна позициите.
 
От: Забелязали ли сте в последните няколко дни ...

Може би тестват нещо ново, току що четах че в америка драстично се е увеличил трафика към уикипедия, по това съдят доста хора защото имат доста влизания от укипедия от препратки. Може би скоро ще разберем!

Също така гугъл е наблегнал, чрез повече челни позиции и на най-големите онлайн магазини като амазон, ибей и някои други известни амеракански онлайн магазини, може би защото идват празници и хората трябва да пазаруват гугъл иска да ги насочи направо към сайтовете за пазаруване


ще поживеем ще видим
 
От: Забелязали ли сте в последните няколко дни ...

Не мисля, че разместванията са свързани пряко с адоурдс. По-скоро някакъв малък ъпдейт, а според някои може да е панда (която вече си е интегрирана в алгоритъма). Повече инфо тук . Свиквайте, така ще е занапред - няма как сайта да си стои на едни и същи позиции, ъпдейти ще има нон-стоп. Единствения начин винаги да сте най-отгоре - реклама.
 
От: От: Забелязали ли сте в последните няколко дни ...

Свиквайте, така ще е занапред - няма как сайта да си стои на едни и същи позиции, ъпдейти ще има нон-стоп. Единствения начин винаги да сте най-отгоре - реклама.
До сега повечето ъпдейти хващат само малки недоразвити сайтове, а сайтовете с по 10к страници дето са на 3 години без мизерии, почти не ги хващат ъодейтите. Друго че те повечето са към конкретно нещо насочени и ако имаш силен сайт може да те свали с нещо, но ще те дигни по друго. Аз няма силен сайт но при последния няма да ползвам никакви мизерии, трудно е сега, но се надявам в бъдеще да ми е по-лесно
 
От: Забелязали ли сте в последните няколко дни ...

Да и аз забелязах нещо подобно, два сайта, които бяха доста назад - в момента са на първа страница, като единият от тях е на трета позиция след мен.
 
От: Забелязали ли сте в последните няколко дни ...

Да и аз забелязах нещо подобно, два сайта, които бяха доста назад - в момента са на първа страница, като единият от тях е на трета позиция след мен.

Кучето от профила ти ми напомня за това http://photo-zona.net/images/user13049/album6702/large/1173991100_kyql4805_my_cat_9.jpg
 
От: От: Забелязали ли сте в последните няколко дни ...

Имам и такъв куриоз - за една ключова дума моя страница се класираше на 1-во място, за същата дума, но множествено число, същата страница се класираше на 2-ро място. В момента по ключовата дума единствено число си стоя на първо място. Но за същата ключова дума множествено число на практика съм изчезнал от индекса.

Първата и втората година имах такова чудо. В единствено число бях видим, в множествено - нанайси. Макар че показваше сайтове с думата в множествено число.
Тази година вече няма такива глупости. Изглежда съм станал авторитет като другите.
А и домейна ми е платен за три години напред.
 

Горе