Под качество на избработка имам в предвид общото такова. Далеч не съм на мнение, че всичките им продукти са идеални.
Точно това с клавиатурата ме спря през 2016та и си взех миналогодишния тогава модел. Сега този проблем върви към оправяне, но е едно от разочарованията свързани с тази марка. На 12"овите пък масово им горят вградените ССД-та и после трябва да закачаш външно такова, което обезсмисля цялата идея за ултрапортативен компютър. На iMac-oвете продължават да слагат HDD и Fusion Drive или SSD (ако си доплатиш), което е безумие. Ако седнеш пред нов iMac с HDD ще си изпиеш кафето и още няма да е заредил.
Тротлинга беше проблем на ако не ме лъже паметта миналогодишния модел макбук про с i9, който после оправиха.
Миналата година 2 седмици преди да изтече програмата за моя Макбук отидох в сервиза да му видят екрана, струваше ми се че започва да се проявява проблем с отлепяне на антирефлексното покритие, но не бях съвсем сигурен, понеже беше доста дребно петънце и то на рамката.
Взеха го от Криейтив Сървиз и след 3 дни ми се обадиха да си взема лаптопа вече с безплатно сменен горен панел + екран и гаранция от 6 месеца за екрана. Познатия ти ако няма алтернативен компютър винаги може да иде в сервиза да му видят компютъра, да констатират проблема и да се уговорят да получи обаждане когато необходимия за подмяна компонент пристигне и да бъде подменен своевременно, за да не виси 2 седмици без компютър. Необходимо е обаче малко съобразителност да се прояви.
Гланцовите екрани не са това, което бяха преди близо 10 години. Имат покритие, което ограничава до някаква степен отблясъците и същевременно насища цветовете. Предпочитам техните екрани, в сравнение с матовия IPS панел на LG монитора, който имам - е дооста по-добре, а като пекне сутрин слънцето - и двата екрана са със сравними отблясъци. Тук е момента да отбележа, че от скоро масово добавяната автокалибрацията на цветовете на екрана според светлината в помещението, което правят Apple е меко казано добре дошло за всеки дизайнер и за жалост все още рядко срещата екстра при други производители.
И аз следя марката, ползвам им продуктите от зимата на 2008ма. Но никога не се решавам на покупка веднага след излизането на нов модел устройство и това важи за абсолютно всички марки. Изчаквам от 3 до 6 месеца и тогава действам. Защо? За да се натрупат малко потребителски ревюта, да се появят и достатъчно наличности по магазините и пр.
Правейки избор е редно човек да се интересува единствено от своите потребности и как може да ги задоволи по най-рационалния начин, а не водейки се от налагано от други мнение или слухове да отхвърля продукти.
Това е масова българска черта и е жалко. Предпочита се да се вземе например 10-12 годишно БМВ/Мерцедес/Ауди вместо нова среден клас кола, за която реално има пари да обслужва. Защо предпочита първите? За да го видят комшиите колко е напред в живота...поне според илюзорните му представи за това.
Не е важно кой какво ще каже като си вземеш телефон, дреха, кола, лаптоп и пр, а до колко ще ти е кеф да го ползваш.
Е затова съм с жълт iPhone, харесва ми цвета. Жена ми си избра цвят охра, преди това беше с Galaxy S8. Харесва ни - взимаме. Какво ще каже или няма Гана от отсрещния тротоар докато вървя и говоря по телефона - ни най-малко ме интересува.