Още един дето гледа Fireship... Точно Fooocus по спецификация върви най-убуу на Уиндос/Линукс и с Нвидия.
"Още единия" го пусна за да тества да види дали с недостатъчна според изискванията на софтуера RAM компютъра му ще клекне. Забави се, но пак не се чуваше охлаждането. Вече година и не съм успял да го вкарам в такъв режим, че да фучат перки като през Интелските времена.
Не може да се сравняват старите Макове с Интел с тези от М чиповете. С предните имаха проблеми и след гледане на множество ревюта и възхваления колко са добре нещата при другите марки реших да ги видя докъде са я докарали.
Извода ми бе - всички компании бълват кофти продукти. Няма качество. Най-добре откъм надеждност и качество се представят Apple и донякъде Dell XPS сериите.
През годините съм минал през доста макове. Катаклизми с тях не са се случвали. Да, имало е 1-2 проблема, но тези проблеми са обслужвани по програми. Пример: разлепяне на антиотразително покритие на екрана на Макбук про 2015г - смениха му горния панел, въпреки че бе извън гаранция. Едно мак мини имаше проблем с едната плочка RAM памет - модел и година на ползване - 2009г.
Това е откъм хардуер. Мак ползвам от 2008г, като част от него: PowerBook G4 12", PowerMac G5, Mac mini 2009, Mac mini 2011, Macbook white 2008, Macbook white 2010, Macbook 12" 1.4 2017, Macbook Pro 13" (2010, 2012, 2015, 2021 M1 Pro - текущ), Macbook Air M1 2020, iMac 27" 5k 2020.
Не си мислете, че навремето с РС-тата бе по-кратък списъка. Техника въртя често. Разнообразие и донякъде хоби.
Всеки да ползва каквото му е кеф. Какви са тези глупости - тролове, фенове и прочее?!?
В момента имам няколко мака и няколко РС-та. Всичко работи и се поддържа. При всички марки има проблемни модели - затова човек е добре да проучва и избира внимателно.
Луис - стои с котарака и мърмори - как Епъл компютрите не се поправят лесно, защото няма части и инструкции, има ограничения от потребителите, после мърмори как в Ню Йорк наемите са много високи и трябва да се мести. Прав е, не казвам, че не е, но фокуса му е над Apple продуктите, защото с това си вади хляба и това не означава, че при други производители машините също са залепени и направени максимално трудни за поправка - пример давам с лаптопите на Майкрософт.