Re: От: Имаш Adblock? Ами тогава няма да четеш!
Явно някой решиха, че са незаменими и могат буквално да инквизират ползвателите си с всевъзможни реклами.Та, оливането е причината да си сложа адблокер. Така покрай сухото изгоря и мокрото. И ако някой ме блокира да не му ползвам сайта, на драго сърце му натискам хиксчето горе. Точно пък в интернет алтернативи има безброй.
@dodoto, това оливане трябва да те спре да посещаваш сайта. Защото други, които не предлагат толкова агресивни реклами по целия си сайт, те нямат вина. Именно заради алтернативите е редно да минаваш напред....защото почти не се сещам за алтернативи, които да нямат реклама, банер, уиджити, и т.н.
Имам точно 2-3 сайта, които спрях да посещавам от бг уеб пространството именно поради това, че малко попрекаляват. Не знам колко им плащат тия рекламодатели, защо държат на тия рекламни формати и прочие, но е така измислено, че дори и да са с читаво съдържание (а то реално е средна работа), то от толкова подскачащи реклами, бекграунди, реещи се флашове ти е трудно да се концертираш върху съдържанието на страницата, което те интересува.
Надявам се на предстоящата SEO конференция да успеят да обърнат малко повече внимание на тази тема, защото е притеснително. Ето и малко статистики, на които попаднах:
https://blog.pagefair.com/2015/ad-blocking-report/
Цифрите са си сериозни и в това число влизат всички. Като естествено всеки го отнася спрямо присъствието си на рекламния пазар в интернет. Да, има вече реклами, интегрирани във видета, статии, текстови реклами и прочие, но като цяло си е сериозна заплаха. Обикновеният потребител е фактора, ако пък трябва да сме максимално честни.