PostOne са много добра алтернатива на Български пощи особено във времето в което БП спряха изобщо да приемат пратки с проследяване (а след това и без проследяване). Аз започнах да използвам техните услуги тъй като ми предлагат по-добра алтернатвиа за пратките до Канада и Австралия. За двете дестинации БП не предлагат проследяване и доставката в много случаи отнемаше месец. Следват рекламации, чиито отговор идва най-рано след месец, а от Австралия съм получавала и след 6 месеца отговор. PostOne доставяха до Канада за 8-10 дена, а до Австарлия за 2 седмици. Това са срокове от преди пандемията. До Канада има проследяване, до Австралия - няма, но при запитване за изпълнена доставка ми върнаха отговор в рамките на седмица и документ от Австралийските пощи.
В момента доставките до Канада, САЩ и Австралия, а и някои от Европейските страни вървят с по-дълги срокове от колкото преди, но ги се изпълняват.
PostOne ползват Швейцарските пощи. В някои европейски страни доставят с местни куриерски фирми. В момента доставките до Германия, Англия, Ирландия, Франция, Италия се изпълняват в много добри срокове до 10 дена.
Друга алтернатива на БП е A1Post - работят с Deutsche Post. Също много качествена услуга, при тях мисля, че и до Австралия има проследяване, но не съм пробвала, тъй като в момента не доставят до Австралия. Пратките в гореспоменатите старни от Европа също се доставят бързо. За САЩ и Канада има забавяне, но това зависи от местния пощенски оператор тъй като има голямо струпване на пратки и намалена численост на персонала.
PostOne приемат пратки в София, A1Post във Варна. Пратките изпращам до там съответно с Еконт и Спиди, заложена е твърда цена на куриерската услуга, която е приемлива.
Ако сте търговец и изпращате редовно, обаждате се до съответния оператор и той ви дава оферта с цени на услугата съответна на обема на пратки, който ще изпращате на месец.