Как да спечелим от земеделска работа !

ivanss

New Member
Здравейте ! Защото няма кой да попитам , за това се обръщам към вас ! Става въпрос , че чух по телевизията , някой бил направил страница във фейсбук , за това , че имал Земя за обработване и който желае , да идва и да работи , и да си добива ! Но как да го направя ? Как се прави това ? Аз имам много земя , в западна част на София , между Филиповци и Суходол 7 декара , между Филиповци и Банкя имам градини по 700 метра ... но не го работя , защото сам е за никъде - Така че , предлагам който иска да се включи , добре дошъл , а който може да ми каже как се прави това по реда си ще му бъда признателен !
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

Виж кога дават европейски пари.. смисъл има си разни култури които ако работиш и кандидатсваш за субсидии ти дават , провери и почни това да работиш..
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

Че той до колкото разбрах го е направил за слава и кеф, не да печели?

Вместо да мислиш за такива неща, защо не дадеш земята под аренда или да си извикаш някой да ти я засее?
Хем ще изкараш пари, а няма да се цапаш
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

7 декара много ли е :D

по коя телевизия си гледал това? съмняваме да е в БГ ?

тук едва ли някой ще се навие, който е имал желание - няма да чака да му дадеш земя
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

Ако 7 декара е много земя, аз с моите 80 сигурно съм едър земевладелец :lol:. Та по въпроса, така както си мислиш, не вярвам да стане. На толкова малко земя, може би само оранжерийно производство, но конкуренцията е огромна от Турция, Гърция и тн.
Редът е :
Фирма, регистрираш се като земеделски производител, следиш http://www.dfz.bg/, кандидатстваш по различните програми и чакаш да ти кацне птичето на щастието на рамото.
И най-важното , говори със специалисти и консултанти, буквално за няколко часа може да си на дъното.
Успех!
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

Ако отпуснат пари по мярката за млади фермери, можеш да си докараш 25 000 лв като засадиш 7 дка с лешници например.
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

Не ме разбрахте май ... Не искам да печеля , а да дам възможност на хора които искат да си изкарат нещо за хапване но селата им са далече или нямат възможност , но имат желание , да обработват и така пустеещата Земя - Грехота е в тази криза , да се лишаваш при положение , че има ... Не искам да продавам продукция или тези с които ще работим , да въртят търговия - Сега ще ми кажете ли как да стане това ?
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

Снимаш мястото, разграфяваш го с фотошоп или друга програма, пускаш примерно както ти сам искаш в фейсбук страничка или сайт с идеята които му се занимава да вземе безплатно парче от тортата :)
Има вариант да се избият ако има оферта, но има и такъв на никои да не му се занимава. Все пак колко фейсбук потребителя обработват земя, повечето са млади безхаберници :) Ако пусниш офертата в някой весник по - може да има хора. Тествай :)
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

Ми тогава си заслужаваме положението в което сме - На този не му се занимава , други не протестират защото пак щели да дойдат същите , като тези управници - от турско робство имаме напредък , станали сме от Идиоти в Идиоти и 1/2 :clap:
 
От: Как да спечелим от земеделска работа !

7 декара много ли е :D

Хората в Петрич със 7 декара стават милионери :D

@ivanss според мен ако пуснеш обяви във вестници (мисля даже, че преди време имаше вестник за фермери, или нещо подобно) ще има най-много кандидати. Сайтовете са обяви и за работа също са добра идея. Дори и хората, които биха искали да обработват земята, не ползват интернет, някой техен приятел, който ползва, може да им каже за офертата.
 

Горе