Как най--лесно се започва практическата част от SEO?

Attacker

Well-Known Member
Теорията в SEO е много важна, защото ни дава знания, за придобиването на които бихме изгубили доста време, ако ги нямахме наготово. Тя обаче е само основа и след научаването й вече всеки сам трябва да си изгради собствена, субективна стратегия (затова има и различни мнения). Както се досещате, това става чрез опит. На база на вашия такъв как е най-добре един начинаещ да започне да гради опит - чрез български сайт/блог или чрез английски при положение, че ако е български, това ще бъде само и единствено за обучението ми, идеите ми са насочени към англоговоряща аудитория? При избора на ключова фраза коя конкуренция е достатъчно слаба, че да мога да се установя поне в топ10 не много трудно (но не и много лесно)?
Благодаря.
 
От: Как най--лесно се започва практическата част от SEO?

Предимствата да започнеш с бг сайтове са основно 2 - първо ти е матерен език и второ има предоволно хубави ниши, които са слабо и средно конкурентни и можеш да правиш достатъчно експерименти. Паралелно с това обаче е хубаво да започнеш и работата си в ен нишите, като постепенно да подобряваш сайтовете си съобразно наученото. По принцип има достатъчно дълъг период на изчакване преди да получиш първите си резултати, така че моят съвет е - прави нещата паралелно и се учи в движение.
 
От: Как най--лесно се започва практическата част от SEO?

Благодаря за съвета.
 
Последно редактирано:
От: Как най--лесно се започва практическата част от SEO?

По принцип има достатъчно дълъг период на изчакване преди да получиш първите си резултати

Колегата Тео каза мъдри думи.Знаете ли, солиден процент от тъй наречените онлайн-предприемачи се отказват точно в тази фаза.Защо?Защото е трудно в началото.....,защото трябва да учиш,защото трябва да си ''удариш главата в стената'' с първия си проект,защо не и в следващите няколко.....
Чаааааак сега се замислям,че интелектуалния багаж е НИЩО,ако НЕ е подплатен с постоянство и Хъс за победа(спрямо личностните амбиции на дадена личност).
 
От: Как най--лесно се започва практическата част от SEO?

знанията които се трупат са зависимост от езика на който има най-добра литература по въпроса. Не съм търсил в книжарница българска книга по СЕО но ми стига това че за 5 години следване никой не го спомена. На английски има прекрасна литература по СЕО, дори бих казал незаменима
 
От: Как най--лесно се започва практическата част от SEO?

За да станеш сео нинджа, а не да бъдеш сео МИНДЖА, ще ти трябва английски + black hat seo - научиш ли се какво е блек хат сео, ще знаеш много добре какво е и бяло сео

бялото сео е елементарно, тоест он пейдж, етк, интересното е да знаеш всичко за black hat seo, така ще ти станат ясни супер много неща, а пък практиката е от огромно значение, четеш някъде за нещо, пробваш, не става, разбираш от провала нещо, което го не е писало и т.н., практика+ black hat seo учене = seo expert.
 
От: Как най--лесно се започва практическата част от SEO?

С цялото си уважение към Тео, бих те посъветвал да започнеш с ен сайт. По този начин практиката и знанията, които получаваш в процеса на работа ще имат някаква стойност. Аз лично не виждам абсолютно никакво предимство в това да започваш с бг сайтове.
 
От: Как най--лесно се започва практическата част от SEO?

Отново благодаря на всички. Току що намерих съставена от 4 думи и сравнително релевантна за един от ен сайтовете ми фраза с 200 търсения месечно и никаква директна конкуренция - никой няма тайтъл и страница, които я съдържат. Мисля да си опитам късмета с една нова страница в сайта ми, предназначена за тази ключова фраза. Предполагам, че няма да е особено трудно да изляза в топ5 при тези обстоятелства.
Това с блек хет СЕО-то ми се струва добра идея, скоро може да започна да прилагам черни техники (не на реалните ми сайтове и не на моя сървър, разбира се).
 

Горе