Как се постига в електронен магазин "налични при доставчик"?

grigorov

Active Member
Като съм го подкарал с въпроси към спецовете да продължим...
Как става номера с "Налично при доставчик" Примерно при мен сайта ми се синхронизира автоматично с базата данни от складовата ми програма в реалните обекти. И има два варианта Налично/Изчерпано.
А как го правят примерно Store.bg да знаят, че даден продукт е наличен в действителност при техните доставчици? Вързват базите им данни или през период онези им експортват файл с наличности... струва ми се много странно и двата варианта. Но не ги изключвам. И все пак като всеки си работи с различен софтуер да получава информацията автоматично в реално време ми звучи също трудна работа...
 
От: Как се постига в електронен магазин "налични при доставчик"?

Вероятно процедурата за всеки доставчик е различна.
Най-лесният и бърз вариант ще е, ако доставчика предоставя някакво RESTful API, към което да се отправят заявките, но това ми звучи само като някакво добро пожелание, а в действителност нещата вероятно са доста по-зле.
 
От: Как се постига в електронен магазин "налични при доставчик"?

мали каква интрига:D
означава-Нямаме го, ама има от къде да го купим. при изчерпване гори последния поръчал.
 
От: Как се постига в електронен магазин "налични при доставчик"?

мали каква интрига:D
хахах да всеки може да го прави по различен начин, в зависимост дали доставчика има база данни, защото повечето в БГ са калъфи и измекяри и нямат такава.
Пример: дават различни цени на различни магазини, за един магазини го има уреда, за други го няма. Аз като съм бачкал в такъв магазин всичко идваше в ценови на ексел, писан на ръка, даже буквите а е о.. бяха смесени на кирилица и латинеца, не можеш да ги намериш в сайта и всичко се сменяше на ръка. 50 доставчика ценовите са на pdf, word, ексел .. да не говорим че пращаха уреди които ги нямат още или са вече свършили, също така може да имат 1 брой, но пращат че го имат. Ценови и наличности изпращат през 1-3 месеца, сам си направи сметка какво разминаване с това което е в ценовата и при тях. 10-20% от поръчките бяха на неналични уреди :D
 

Горе