Как ще гласувате на референдума за АЕЦ Белене

Да се развива ли атомната енергетика в Б-я чрез изграждане на АЕЦ Белене

  • Да

    Votes: 27 37.5%
  • Не

    Votes: 32 44.4%
  • Няма да гласувам / Не ме интересува

    Votes: 13 18.1%

  • Общо гласове
    72
От: От: Как ще гласувате на референдума за АЕЦ Белене

Атомната енергетика, не е технология на бъдещето, а на миналото (първата атомна електроцентрала е пусната през 50-те години на миналият век).

"Желязна логика"! Значи ако нещо е пуснато преди 50 години е технология на миналото, а ако се пусне днес е технология на бъдещето. По тая логика Слънчевите панели след 50 години ще са технология на миналото и ще трябва да търсим нов вид ВЕИ, нещо свръх модерно, например лунен прах?

ако ние, българите искаме да догоним останлият свят, трябва да се откажем от АЕЦ Белене и да инвестираме в нови, други енергоизточници.

Това ми прозвуча като "да изпуснем питомното, за да гоним дивото". Защото България, за разлика от съседките, които тепърва ще започнат да произвеждат ядрена енергия, има традиции и кадри в тази област.
 
От: Как ще гласувате на референдума за АЕЦ Белене

По-голям фарс няма. Оказва се че резултатите от референдума не са задължителни за приемане от ГЕРБ, така че...
 
Последно редактирано:
От: Как ще гласувате на референдума за АЕЦ Белене

Макар, че доста пъти се изказвах в тази тема относно Белене реших да напиша една подробна статия в блога си, в която подробно съм описал причините, които ме карат да гласувам Не. Моят глас е против Белене, но и против Бойко. Ето я тук.
 
От: Как ще гласувате на референдума за АЕЦ Белене

Хора, поспрете се! Дори деня за размисъл и деня за гласуване не уважавате. И за мен това е фарс, но все пак агитациите без значение в каква посока са некоректни в тези два дена.
 
От: Как ще гласувате на референдума за АЕЦ Белене


Демократично е да си кажеш мнението, а недемократично е да си мислиш, че 30 млн. лева са страшно много да се кажеш мнението. В края на краищата ние плащаме сметката..
 

Горе