Класиране в първа страница на Гугъл - реални ли са обещанията на SEO фирмите

Rider

New Member
Личното ми мнение - нереални. Как ще изпълнят обещанията си например, ако аз предложа на 6 различни фирми 6 сайта и те искат за някаква голяма цифра да ми ги изкарат в топ 3? Половината от тези оптимизатори значи ме подвеждат. Ами само аз ли ползвам услугите им?
Като че ли в България има само по 10 клиента от ниша, които са готови да платят за класиране на първа страница и всичките над 100 фирми се борят за тях. Това си е чист хазарт. Само, че клиентът има минимален шанс да спечели.

Всеки, когато реши да прави някакъв онлайн бизнес, иска да се появи на първа страница в резултатите на търсачките. Малко са хората, които имат едновременно търговски нюх, познания в уебдизайна, програмирането и т.н. Ако си решил да правиш например онлайн магазин, то ще потърсиш инфо в нета, как да се издигнеш на първи позиции. И веднага си залят с обещания за по 200-300-1000 лева да ти помогнат.

Никъде в белите страни SEO фирмите не се ангажират с класиране на първа страница. В България такива фирми много. И ти искат пари за дългосрочна поддръжка, за да си запазиш позицията. Ами следващите си клиенти къде ги класират. На първа страница във второто издание на Гугъл?
 
Последно редактирано:
От: Класиране в първа страница на Гугъл - реални ли са обещанията на SEO фирмите

И аз съм разсъждавал по този въпрос. В момента имам 8 фирми изкарани на първа страница на Гугъл средно по 2 желани от тях думи. Всичките 8 фирми нямат нито една дублираща се дума. Чудил съм се какво ще правя ако постепенно почна да обслужвам 11 фирми, които искат първа страница по думата "салам" да кажем. Това което съм измислил е, че ще вдигна двойно цената за тази дума, вследствие на което поне половината фирми ще се откажат.
 
От: Класиране в първа страница на Гугъл - реални ли са обещанията на SEO фирмите

Това което съм измислил е, че ще вдигна двойно цената за тази дума, вследствие на което поне половината фирми ще се откажат.

Не ми се вижда удачно за реклама на SEO фирма следното -
"При нас е евтино, защото още нямаме десет клиента."
 
От: Класиране в първа страница на Гугъл - реални ли са обещанията на SEO фирмите

Бих се учудил ако има СЕО фирма в България с повече от 10 клиента за една и съща дума :)

Зависи от думата и фразата.

За мен са странни и методиките, по които фирмите определят цените за оптимизация. В повечето случаи ги обвързват с броя резултати, които дава Гугъл при търсенето на дадена фраза. Едва ли това има връзка с трудността за постигането на предни позиции.
 
Последно редактирано:
От: Класиране в първа страница на Гугъл - реални ли са обещанията на SEO фирмите

Никъде в белите страни SEO фирмите не се ангажират с класиране на първа страница.

Дали никъде?
http://www.google.com/search?hl=en&...aranteed&aq=0&aqi=g1g-v2&aql=&oq=top+10+guara - 208 млн. резултата
http://www.google.com/search?hl=en&...seo&aq=0v&aqi=g-v1&aql=&oq=top+10+guaranteed+ - 17.5 млн. резултата

Я пак си помисли! Че е пълно с мошеници, не само в тази сфера, а и във всяка друга - така е. Неприятно, но факт. Но и че има гаранции и страхотни оптимизатори, които си разбират от работата и затова и цените им са високи (гаранциите се заплащат по-скъпо!), това също е факт!

Всеки иска топ 10, топ 3, първа позиция... всеки втори е "голям бизнесмен" със "страхотни, невероятни, уникални идеи", а нЕма 5 лв у джоба. Така бизнес не се прави, за да спечелиш трябва първо много да вложиш, запомнете и стига сте спамили за глупости.
 
От: Класиране в първа страница на Гугъл - реални ли са обещанията на SEO фирмите

Обещават, но и пишат след това "Не носим отговорност и не възстановяваме суми, ако вследствие на нашите SEO тактики домейнът ще ви се деиндексира след 90 дни." Който се интересува, да разгледа първите 10 резултата от линковете на Lilacor. Сам ще прецени, доколко са сериозни тези, които обещават това. И дали са от бели страни.
 
От: Класиране в първа страница на Гугъл - реални ли са обещанията на SEO фирмите

Братлета, SEO-то е България е "Дай ми петстин лева, а аз ще ти накупя линкове от Русия и виждаш ли, в умрелия Гугъл.бг всичко се ранква за два-три месеца". Колкото и да спами Огнян с неговите романтични лекции и всички негови последователи роби да си мечтаят и те един ден да станат БАЩАТА, SEO в БГ винаги ще си остане умряла работа. Няма го трафика, няма ги хората, няма ги и вложителите, които ще работят за истинско SEO.
 

Горе