Пример:
Правиш дизайн, в който добавяш едно сърце + 2 звездички + 5 точици и пишеш един текст "Best Mom" и дизайна ти е готов!
В случая обаче си взел сърцето от някъде си (все някой някога го е нарисувал) текста е ясен (това не е дизайн) Същото като някоите гоУеми дизайнери сложили 1 текст logo.com и му сложили един gradient и казват това било лого! Та да се върнем на сърцето! Това сърце е нарисувано от МЕН да кажем!
Пуснал съм го в един сайт ФРИЙ и съм написал, че може да се ползва единствено за споделяне във Facebook да кажем!
След това НЯКОЙ да кажем (Пешо) видял картинката ми и много й се изкефил и я качил в 10 други сайта от които ТИ я намираш и правиш дизайн на някой си друг!
После тоя някой си ползва моята графика, аз я виждам, съдя го и той ще го папа, че ти си големия дизайнер и не ти се рисувало!
Примерите могат да бъдат хиляди други!
Ще дам още един много точен!
Ти си дизайнер! Влизаш и теглиш от някой платен сайт МОЯТА Картинка, като ползваш лиценз за 10 кинта на месец, който лиценз ти позволява да си правиш разни графики с въпросната картинка, но ако искаш да я продаваш (да я ползват други хора освен теб, да се печата някъде където ще се продава и носи пари) то тогава твоя лиценз за 10 кинта към въпросният сайт вече не е валиден, защото на някой си му трябва точно този лиценз, с който да продава самата графика!
Ако на някой не му е ясно, че е нужен подробен лиценз, и не е наясно какъв тип лиценз трябва да бъде, то смятам, че няма смисъл да се нарича дизайнер!
И да уточня! По абсолютно никакъв начин не се заяждам, просто и аз мога да изтегля 5 картинки от някъде си (правя го) но плащам и скъп лиценз за да мога да си връзвам гащите с използването му и въпреки това го променям изцяло! И да, аз не съм дизайнер, правя си неща за мен, като не ги продавам на хора търсещи графики, продавам ги с моите продукти, като пак споменавам вързаните ми гащи, защото глобите започват от 5000 нагоре! Графиките няма да се продават в България, което ми увеличава шанса с няколко хиляди пъти повече да гризна дървото, защото съм ползвал на някой си картинката
ВАЖНО ОТНОСНО КОНКУРСЪТ!
Някои от участниците вече са предоставили скици на дизайните си (тоест са намерили време да рисуват, а не да теглят фрий от някъде си) ще помоля всеки участник да предостави информация, как е правен дизайнът му и от къде са теглени графики.
В тази тема се обсъждат кои сайтове позволяват ползване за това, което на мен ми трябва и кои - не!
Здравейте! Можете ли да препоръчате сайтове, които знаете за теглене на изображения, които да ползвате за свои проекти! На тоя етап тегля от: pixabay.com - безплатен сайт, но не знам дали не бих имал някой ден проблеми ползвайки изображения, които печатам на предмети, които продавам...
www.predpriemach.com