Има институции, които ще ти дадат 20 бона на заем преди 6тия месец, ама не ти ги препоръчвам...
За банките и по-нормалните лихви ще трябва да изчакаш да ти направят договора постоянен. Освен това има значение на каква сума те осигуряват. Защото ако те осигуряват на 800 лв, не съм сигурен, че ще ти отпуснат 20 000, независимо в каква валута. Освен без поръчител де. Не без значение за банките е и къде работиш. Например ако работиш в голяма компания, същата може да има договор с някоя банка (или с няколко) за преференциални условия за служителите си. Голямата компания също така се приема и като гарант за стабилност - колкото по-голяма е една компания, толкова е по-малък шанса да станеш некредитоспособен. А банката това я интересува - дали ти ще можеш да си плащаш вноските. Бих ти препоръчал да избягваш ДСК и Уникредит като банки. Ако напишеш "банкова измама" в Google ще разбереш защо говоря за Уникредит. А ДСК не ти я препоръчвам, защото когато те ти дължат пари, те бавят максимално, а когато ти закъснееш дори с 5 дни, започват да ти звънят и да те юркат.
Всяка банка определя един финансов минимум, който според тях ти трябва, за да преживяваш месеца. Събират доказаните ти приходи (приходи от трудов договор, от наем, от участия в дружества, от пенсии и т.н.), изваждат разходите ти (посочения минимум според тях, разходи за наем, сметки, други кредити и др.) и на база на останалата сума определят какъв кредит могат да ти дадат и за какъв период от време. Лично според мен, ако си го решил, тегли за максимално кратък период, за да платиш по-малки лихви.
И лично според мен, ако не е свързано със здраве, бизнес или имот, изчакай.