Всяка седмица има подобна новина:
Поне трима полицаи ще бъдат отстранени от работа до приключване на производството заради инцидента. Това съобщи на извънреден брифинг
debati.bg
Едно време респектът бе друг, но и органа бе друг. Сега дори съм забелязал, че новите поколения растат с една много изкривена представа за тази професия. След време ще спрат да правят разлика между полицай и престъпник, и това няма да е нещо, което ще е втълпено от медиите, артистите или самите тях, а от обкръжаващата ги обстановка.
Наскоро мои познати ми разказаха за срещата си с полицаи. Единият в САЩ, другият в България. В САЩ са пътували по някакъв пустинен път и са решили да спрат за малко, за да видят картата и да се ориентират на къде да поемат при следващата отбивка, защото там, ако не вземеш правилната отбивка има голяма вероятност да караш десетки километри напразно. Докато се ориентирали, до тях спряла от нищото полицейски автомобил, полицаите излезли от автомобила и първата им реплика била, с какво може да ви помогнем. Ясно е, че са чужденци, които ясно малко са се олели. Тук, другия мой познат, обикалял едно кръгово, и не успял да излезе от правилната му страна, отбил аварийно и абсолютно безопасно в страни от пътя, за да огледа GPS-а си, като до него спряла родната полиция и започнали да му се карат как след такива маневри спира точно тук и какво е целял. Все си мислех, че слогана служим на обществото значи нещо за тази професия, но на определени места по света само.
Иначе има и такива ненормалници:
Щастливо събитие успя да ядоса съседи. Случката е от блок в столицата, където пристигнали сватбари.  ...
glasnews.bg
Малко да им се развали комфорта, вдигат големи панаири. Но живееш в блог, знаеш какво те чака. Вземи си къща в някое село, нямаш проблеми. В предния ми апартамент на горния етаж постоянно се биеха някакви чужденци. Собственикът на апартамента го даваше под наем по някаква програма и през годините го обитаваха какви ли не изроди, но какво да кажеш. Полицията безсилна, съседските предупреждения безполезни. И в един момент се стига до вражди и глупости.