@dalasweb , то тия велики сайтове......Риселърите са именно с такава цел създадени също.
Не съм писал, че са велики сайтове. И не ми се занимаваше с риселърите,защото има ли хост проблем трябва аз да се занимавам с това, а те не ми плащат.Веднъж бях поел грижата за хост проблема без пари и се отказах .Казвам им купувате името и домейна от еди кой си, аз правя сайта.
А и реселъри нямаше 2006 година.
Въпроса е друг големия бизнесмен все му се виждаше цената за изработката голяма и не искаше за хост да даде.Ако знаеш тогава какви цънцари бяха.Скъпи коли.Едвам ги придумвах да им направя сайта.Та определено казах сайтовете тип визитка бяха на споделен, по сериозните на други планове.Когато някой от сайтовете имаше вече посещения минаваше на друг план.Значи вие не знаете какво е да вземеш пари от бизнесмен който дава 2000 лева за гуми на джипа си, но като чуе някакви си 300 лв за тогавашното време и се отказва.Защото човека калкулира и хоста е ежемесечната подръжка и всичко. Затова им казвах цени без хост и подръжка.Дори на скръндзите сайтове тип визитка им предлагах в безплатни хостове, като в awardspace и atspace.А хубавите в годеди с платен хост.Но после почнаха евро парите и работа много.Взимах за фирмен сайт само инфо към 100 продукта към хиляда лева.Доста отказвах нямах време. Дори си спомням за среща с един голем бизнесмен на който му бях направил сайт.Случайно отиваме да обядваме с приятел в едно заведение и въпросния бизнесмен беше там.Покани ни масата и като хапвахме започна да пита за месечна подръжка към сайта пускане на една две обяви . Попитах го колко пъти трябва да се прави 2 пъти седмично. Значи мисля си малко работа, струваше 20лв , ще му кажа 40 , защото той обича да смъква цената.
Ама като го знам какъв е и за да го разкарам казах 80лв .Стана тръгваше си, стисна ми и каза имаме сделка.Тръгна си.Приятела до мен вика ти уби рибата един даскал взима 180 на месец.Отговорих просто исках да го разкарам.Почти 3 години ги взимах тези пари без фактурииии. Та мнението ми е.
И тогава и сега цънцарщината си остана у бизнесмените.
Значи Ето пример за 16 лева, неограничени трафик, хост на ссд, домейни.
а сега вижте бг хостовете на каква цена е тази услуга у нас.Ние уж сме бедни а продаваме по-скъпо.
п.с. Определено има отлив от хостовете.Сегашните бизнесмени искат магазини или визитки във фейс.