Малко помощ - как да започна с онлайн бизнеса

От: Малко помощ

Само едно схванах, ти обичаш да играеш Starcraft. А защо не пробва в Корея?
 
От: Малко помощ

Само едно схванах, ти обичаш да играеш Starcraft. А защо не пробва в Корея?

Не приятелю , зергите са вид политически електорат , известни с мургавия си отенък .
Пояснение : Той , НЕ търси разширяване на текущата си сфера на действие , а нови интернет хоризонти .
 
От: Малко помощ - как да започна с онлайн бизнеса

Ами потърси си ниша първо, после направи инвестиция, след като ти ще я работиш провери в тази която си най компетентен дали не е натежал клонът, ако ли не действай инвестирай и времето ще покаже. Виж някои теми има готови бизнеси за продан, някой домейн и така.
 
Здравей и добре дошъл при нас. Радвам се, че има такива хора като теб тук. Чувствай се свободно част от нас.

Първо - преместих темата ти в подходящия раздел за целта + допълних името и, за да е видима за повече хора, които искат да помогнат и дадат съвет, без да се чудят какво се крие само под заглавието "Малко помощ".

И сега и аз по същество. Знам за какво говориш, тъй като жената е от Варна и каквото и да проучвам и да ме крънка, там работа за такива IT-та няма. Има няколко фирми, но те реално са с клиенти от световен мащаб, а други просто имат офис, колкото да имат такъв там. Визим хостинг фирмите. То там реално не е много от значение къде е офиса, но това е друга тема.

По темата - бих ти препоръчал да обиколиш наоколо и да попрочетеш важните неща тук. Има адски много информация и реално точно тя ще ти даде началото. Гледам имаш идея какво ти се прави. Сега мисля, че е времето да видиш по какви стъпки се минава, за да се осъществи. ;) Вярвам, че ще успееш. Гледам си упорит и доста надъхан. Това е много важно.

Кликането на реклами не е някакво умение, което ще може да пренесеш в бъдещия си онлайн бизнес, по едно си научил от там, че има и такива схеми и скепове в нета и не всичко добре изглеждащо е така отвътре. Позитивите са ти супер, нека да поработим върху негативите. Какво точно те обърква - инфото или на къде да поемеш? Ако реално си от хората, които изпълнява, ще трябва да се пречупиш тук и да станеш от тези, които създава задачите, вече дали ги изпълнява само той, въпрос на организация и ресурси. Но всичко губи смисъл, ако не с мотивиран. Може би е време да обиколиш темите, в които хората вече показват резултати и дават практически съвети. Това е добър мотиватор. Друг - ще си изцяло независим от глупостите на някой кретен или обкръжаващи те обстоятелства. Съвет още тук - ако правиш някой онлайн бизнес - прав го за световния пазар. Не се мъчи тук - пазарът е малък, клиентите не са от най-добрите, които може да имаш. Поне по-големия % от тях. Имаш езиците, тук си само ти.

Само ми кажи какво те влече. Ако ти е страст, ще ти върви по-добре. За това наблегни на това. ;)

Успехи и това си е твоя тема и ще я разтеглим докато не ти помогнем. :)
 
От: Малко помощ - как да започна с онлайн бизнеса

Според мен имаш няколко избора тук.

1. Да намериш фрийлансинг работа/задачи и да изкарваш пари вършейки услуги на разни познати и непознати хора от интернет пространството. Пример за такива платформи - Fiverr.com, Freelancer.com, Odesk.com, Elance.com С времето можеш да билднеш репутация, да понатрупаш повече опит, да увеличиш тарифите си, да събереш списък от редовни клиенти.
Потенциал за стабилни приходи: Краткосрочен - малък, Дългосрочен - малък/среден.
2. Маркетиране на услугите ти към частни клиенти. Избираш каква услуга ще предлагаш, избираш клиентите, на които ще я предлагаш и почваш да звъниш на телефони, или да изпращаш мейли, или да правиш реклама към сайта на услугата ти.
Потенциал: Краткосрочен - малък/среден/голям, Дългосрочен - малък/среден/голям. Т.е. от теб си зависи тук.
3. Създаване на активи. Някои хора правят сайтове, оптимизират ги и печелят, превръщайки се в рекламодатели( негатив - зависиш от бизнес решенията на Google). Други хора създават социални платформи( негатив - зависиш от решенията на Facebook, Pinterest, Twitter, LinkedIN и т.н.). Трети създават свои собствени курсове( тук общо взето си зависиш от себе си, но пък маркетирането си е предизвикателство).

Всеки от тези бизнес модели си има своите предимства и рискове. Но тук вече трябва ти да решиш по кой път ще поемеш и защо. За някои хора само първият вариант е вариант, за други само втория или само третия. Трети биха могли да опитат от всичко. Но е важно да избереш един бизнес модел и да го следваш неуморно и с отдаденост, защото в онлайн бизнеса никой няма да свърши твоята работа вместо теб( освен ако не аутсорсваш :D ). Но идеята е, че трябва с нещо да превъзхождаш конкуренцията - дали ще е с цени, идеи, рекламни методи, качество на услугите, желание за работа, обем на свършената работа. Няма значение.

Така че какво да ти кажа - избирай мъдро. Който и път да избереш - или ще е успешен или не. Но времето, което прекарваш в неуспешните пътища никой не може да ти го върне, така че по-добре избери нещо, което наистина ще те закара там, където искаш да стигнеш - от първия път. И след това яко бачкане.
 
Последно редактирано:
От: Малко помощ - как да започна с онлайн бизнеса

Господин сайт президент - май френд ,
Имам проблеми да дефинирам сферата ми на влечение и страст . Перхапс дъ проблъм ис психолоджикъл .
Баба ми навремето ми беше казала : Учи , за да не работиш (Тогава си мислех че жената е имала впредвид по-лека работа , а не трайна безработица в милата ни татковина) .
Не съм умрял от глад , както споменах имам някакви бизнес начинания , които обаче не са свързани със спецификата , разглеждана като цяло във форума .
Искам да разбера как мога да използвам ограничените си знания по най-рационален начин време/единица валута. НЕ обичам да си губя времето Вече . Доста време изгубих преди в кликания и тем подобни глупости и не мисля да повторя същата грешка .
Сега смятам да направя едно списъче утре на евентуалните нисши или похвати за бизнес , които ме интересуват .
Ясно е , че единнен успешен бизнес модел няма . Не съм лапач на мухи , фантазиор , позиор и прочие . Реалист съм и ще се радвам да ми отговарят точни хора - реалисти , с работещи бизнеси .
Бих желал да чуя кои според вас са перспективните пазарни нисши и такива които са в пика си в момента . Не искам безплатен обяд - знам че такъв няма . Просто лек пас ,ниско доло по земята .
 
ТО хубаво, но все нещо ти е интересно повече от друго. Например на мен по-ме кефи да уча за бизнеса и програмирането от това как се съдят краставици. ;) Коли, жени, напитки, почивки, филми, има си някакви такива неща, които някак ако имаш допирни точки до бизнеса ти ти правят работата по-приятна. Не ми казвай, че нямаш интереси, хобита и т.н.

Никой не говори за умиране от глад, което реално изхвърля идеята за Фрилансване, освен ако не смяташ, че именно това може да ти даде начални знания. Не само от към маркетинг, но и от към работа с готови системи и т.н. Както споменах, мисли като на "кликването по рекламите" като опит, който ти е показал какво е шит и какво реално не работи. :) Не като загуба на време. Ако знаеш колко хора тук са цъкали преди да минат сериозно към някой проект и вече да си го управляват успешно, направо ще паднеш. Адски много са. Аз също съм цъкал, но с определена цел, не за пари. :) Ако питаш, ще ти кажа - набиране на афове. :)

Има си доста ниши, които реално са запълнени до зуко, има и някои, които са по-слабо представи от играчи в тях. Но има и такива, които тепърва ще излизат. Всичко се диктува от времето...днес са социалните мрежи, утре може да е P2P-а, а след десетилетия дори няма да има инструмент, който да прави връзката, ще сме си кънектнати по дефолт. :)
 
От: Малко помощ - как да започна с онлайн бизнеса

ИйстСайт, виждам, че имаш чувство за хумор. Направи си VLOG - канал във Vbox, започни да правиш олигофренски клипчета със забавни елементи, в стил Емил Конрад, но по-интересни.
Това според мен е един от вариантите :D И съответно ще печелиш от рекламките, които излизат в клипчетата.
 
От: Re: Малко помощ - как да започна с онлайн бизнеса

...а след десетилетия дори няма да има инструмент, който да прави връзката, ще сме си кънектнати по дефолт. :)

Към Трансхуманизъм ли имаш предвид - това от идеите на Рей Кързуел ли? Чудя се тогава какви ли ниши ще има и въобще дали ще има бизнес.

Майтапа на страна, ама на там отиват нещата.
 

Горе