От: Милиционерски протест - кво искат пак тия копелета?
Екстра логика.... Тогава защо гражданите трябва да протестират??? Като не им харесва айде чао. Доста хора в БГ, а и видимо в този форум разбират демокрацията и правата както им отърва. За това и в България не трябва да има демокрация.
Сега се кефите понеже тъпите куки са преебани, но после ревете като ви вземат данъци, осигуровки или някое друго имагинерно право например почивка в гръцко с джет кредити
Единственото правилно решение е да се подкрепи масово всеки протест против своеволията на дадени политици
Ами да, има логика в съждението ми, всеки да е мислил, когато си е избирал професия и за какво да учи. Ако е бил прекалено незрял и неразумен, да се е съветвал с родители и близки. А не щото е гледал много филмчета за яки ченгета, да реши, че с подобна "професия" (която е по-скоро Служба) ще е недостижим отворко, който само ще мрънка, ако нещо зависи от него, а пък когато се "налива" в ресора, да застава в позиция на заслужил.
Не казвам, че е лесно да си полицай, но кой за каквото е учил. Като не му харесва орязването на надбавките или като цяло признанието, да стане нещо друго.
Относно "гражданите" ... по принцип, те си протестират, защото
не са поданици. Живеем в Република, а не в Монархия, ерго, гражданите са свободни да си искат от пиле мляко, Президента да литне, Мая Манолова да стане космонавт, абе ... всичко, което се сетиш, че може да си поискаш.
Когато си Служител и то отговаряш за сигурността в държавата, това е ДЪЛГ! Или, това са едни такива и морални категории, в които се разчита не просто на физическите ти дадености, а и на едни такива ментални, когато си "предан" и обречен на народа си и отговаряш за неговата сигурност и безопасност. Схващаш ли, колко е сериозно е това. Както лекаря е
длъжен да те лекува, докато може, а не да се фръцне и да ти каже: Абе малко са ми парите и нещо не ми се занимава точно с теб сега. Оправяй се.
Друг е въпроса, че ако е наистина за кинтите и се чувстват неоценени, заминават за чужбина и там се реализират и доказват, че не са учили напразно. А не решат да се вдигнат и да затворят болниците.
Относно демокрацията ... не знам какво трябва да значи, че я разбирам, както ми отърва, тъй като е доста елементарно за разбиране. Свобода,
но с отговорности!
И точно тук идва ролята на силите на реда, когато прекалено свободолюбивите си въобразят, че могат да си правят каквото искат, идват чичковците полицаи и им казват: Не е ок така пич. Има си закони. Така че, по-кротко.
И не се "кефя", нито мисля, че "куките" са преебани, но са ми малко ... неориентирани. Да си намерят един говорител на синдикатите им, да си кажат исканията, да ги обсъдят, а не да ми протестират, а навън всичкото лудо да си вилнее както си знае. Това е престъпна безотговорност, граничещо и подсъдно като дизертиране по време на война.
И накрая е тъпо да се декларира такава категоричност, кое било "единственото правилно решение", щото за мен е да си имам царство-господарство и въобще да не ме занимават с куки или щуки.
Толкоз.