Моля за малко помощ относно добавяне на реклами полета в Wordprss!

pst

Member
Здравейте, бих ви помолил, ако имате възможност, време и желание да ми помогнете, то да ми ударите едно рамо. Работя по един wordpress сайт, и в момента добавям рекламните полета. Използвам една джаджа (widget) в която просто пиша линк до банера и на къде да води и ми добавя банера. До тук - ок. Но срещнах следния проблем. При самите джаджи, мога да ги добавям само във левия сайдбар, десния сайдбар и фуутъра, нямам опция за хеадъра (до логото) а там има доста свободно място и искам да добавя там банер....... та как да стане? Ще се радвам някой да помогне! Дано съм бил ясен с обяснението си! :)
 
От: Моля за малко помощ относно добавяне на реклами полета в Wordprss!

При самите джаджи, мога да ги добавям само във левия сайдбар, десния сайдбар и фуутъра, нямам опция за хеадъра (до логото) а там има доста свободно място и искам да добавя там банер....... та как да стане? Ще се радвам някой да помогне! Дано съм бил ясен с обяснението си! :)
Ако искаш да използваш widgets в хедъра и футъра трябва да ти го поддържа темата. Много малко теми съм виждал да го правят.
Може да се направи с дъщерна тема. Ако не смяташ да сменяш често кода на банера най-лесният и хамалски начин е да наблъскаш кода на банера директно в header.php на дъщерната тема.
По интелигентното решение е с register_sidebar и да са бачкаш с widget, но съдейки по въпроса това ще ти е трудничко.
 
В зависимост от темата може да добавяш рекламни полета. Няма как една тема, която няма хедър банер, да и изкараш такъв с уиджит. От пипане в кода може и да го направиш, в header.php. Но так където темата позволява да имаш реклама, няма проблем да изкараш, дори някои си имат тези ад спотове в администрацията. ;)
 

Горе