НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Нещо ти издиша теорията, ама карай :) Колкото до това, че който бил борбен се бил изнесъл от тук, това е поредната ти глупост :lol:
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Добре бе, хайде да се върнем към съществото на темата, т.е. що правят съкращения в армията.

Всички тука се барате бизнесмени, знаете какво е разход, приход и т.н. и общо взето си гледате в паницата.

Та Редруме, ако тоя месец изкараш 1000 лева, ще плащаш ли по 200 на охранител да те пази, щото съседа ти може да се напие и да те набие.
Ще си купиш ли пушка за 1000 лева, и ще си плащаш ли таксата за притежаване на оръжие по същата причина?
Бронежилетка имаш ли? Ей така за всеки случай, я виж колко се гърмят по улиците.
Ще плащаш ли за курс по самоотбрана?
Ще въоръжиш ли жена ти? Баба ти? Децата ти?

И всичко това по единствената причина, че полковник некой си от първата световна война, бил умрял на фронта? Д не говорим че тая война е била - царче А се скарало с царче Б, и са го отнесли главно мирните граждани с десетки милиони убити.

Та и държавата така. Абсолютно съм против да се наливат средства извадени от моя и твоя джоб, за нещо безсмислено и неефективно.

И изобщо не съм пацифист. При крайна необходимост ще се бия и съм го правил. Номера е да не стигаш до там.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Ромбец, тая война ние сме я водили, за да обединим българските земи и да освободим поробените ни братя. Всичките войни, които водим в началото на миналия век са за обединение. Простичко е, няма царче А с царче Б. За това и имаме толкова военни подвизи и успехи, защото хората са умирали за кауза. За това и снимките от мобилизацията показват радостни хора, а не насилствено закарани там смачкани хорица.

Иначе, в държавата ни армията е най-малкия проблем за харчове ненамясто. Казах ти, милиарди отиват за помощи, милиарди отиват за глупави проекти, милиарди отиват за полиците (командировки, автопарк и т.н), не си мисли, че ми е гот да плащам данъци като поп. ОБАЧЕ, като ти свият армията, няма да ти намалят данъците, сещаш ли се ;) Просто ще ти пренасочат парите другаде и ще ги крадат. И докато поддържането на истинска армия е нещо полезно, най-малкото защото може да направи военен преврат и да изчисти от раз цялата корумпирана политическа класа, то краденето на пари е полезно само за тия дето крадат парите. Не само това, редица български градове се обезлюдиха със свиването на армията, защото в тях живееха много военни със семействата си и така покрай 5000 военни от тези градове си заминаха по 20 000 души. Айде, кажи, намаляха ли ти данъците от 2000-та година насам? Нали съкратиха излишните военни? Нали продадоха поделенията и техниката? По-малко ли плащаш Ромбец или пак толкова?
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Всъщност намалиха данъците. Плащал съм и доста повече от 10%. Надали е заради армията, ама както и да е:).
За кражбите. Ти как мислиш дали не крадат от парите за армия и сега? Това е една бездънна яма за кражби, още от комунистическо. Та в тоя ред на мисли, вече ми е все тая кои точно пари ще откраднат :).

Та какво предлагате? Дайте да даваме по 50% от държавните пари за армия. Ще направим всички безработни войници. Ще ги заселим в обезлюдените градове.
Ще накупим супер-дупер скъпа военна техника. Ще платим и за поддръжката и.
Да направим една здрава 3 милионна редовна армия.
Ще я храним. Ще я поим.
Ще я държим в бойна готовност.

А сега се запитай, кой ще плати за това. И с какво? Армията не произвежда. Армията яде. И пие. И краде.

И всичко това, защото 30 000 чалми на 2000 километра се трепат с други чалми. И разни пияни украинци са решили да правят преврати и да си разделят държавата.

Войни има навсякъде по света. В Африка се бият непрекъснато. Ми дай да увеличим още армията за това. Може да някой от вождовете там да ни мрази.

Ще се повторя. Даваме си парите за нещо крайно неефективно и безполезно.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Ти сега не плащаш 10%, но както и да е. И много ясно, че не е заради армията.

За кражбите - живеем в демокрадска държава, каквото и да е, ще се краде.

За да възстановим БА, трябва първо да дойде на власт истински консервативен политик, такъв за момента не виждам.

А сега се запитай, кой ще плати за това. И с какво? Армията не произвежда. Армията яде. И пие. И краде.
Армията пиела :lol: Армията произвежда нещото, което няма цена - сигурността.

И всичко това, защото 30 000 чалми на 2000 километра се трепат с други чалми. И разни пияни украинци са решили да правят преврати и да си разделят държавата.
Ако утре пияни фесове се опитат да направят същото тук предполагам, че ще стегнеш багажа.

Войни има навсякъде по света. В Африка се бият непрекъснато. Ми дай да увеличим още армията за това. Може да някой от вождовете там да ни мрази.
Заобградени сме от държави с по-силни армии и исторически претенции спрямо части от България. Въпрос на време е държавата ни да се разпадне териториално.

Ще се повторя. Даваме си парите за нещо крайно неефективно и безполезно.
Турци и гърци по-прости ли са от нас, че си дават парите и поддържат големи армии. Нали сте европейци бе, дори не изпълняваме задълженията си по договора с НАТО. И за това има простичка причина. Ако дадат парите за армията, няма да могат да ги откраднат.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

НАТО дава този отговор Ромбец, икономически ефективно е да намалиш армия, като спечелиш нови партноьори. А с новите партноьори увеличаваш икономическите си и търговските връзки. Това бетонира мира между партноьорите.

Защото армията само яде и никога няма да е достатъчна, все ще има някой по-по-най и дай и ние поне да до достигнем до най. Затова е едно да сама страна и да не знаеш какво ще правят съседите, че и да си близко до някой по силен и те гаври и да не знаеш пари ще има ли няма ли за армията, а народа никой него бръсне ИЛИ да влезеш във военен съюз, че и икономически съюз и всичко да стане предвидимо ясно и точно и да знаеш, че имаш гръб. И за капак това действа респектиращо и ще се замислиш дали ще скачаш на цял блок или не ...

А ИДИЛ за да дойде нали трябва да мине през Турция или през някой сателит на Русия и самата Русия - така, че стига сте филмирали. Ако си богата икономиката за нула време можеш да си наемеш десетки батальони от професионални наемници и после да ги разпуснеш.

Не ни трябва голяма армия, а ефективна армия - качество за сметка на количество. Това се постига, чрез икономика друг начин няма. Иначе ще стане имаме си едни 100-200к хрантутковци, които първо не знаят какво правят там, второ няма да има пълно оборудване за тях, а и да има то ще е на ниво десетилетия на зад.

Соц. армията ни се изхранвала от СССР, като и цялата ни икономика но това е друга тема. Като изхранване не говоря, че сме били силни икономически щото сме били конкурентни, а щото сме били на пряка дотация от там.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Професионалната армия е жив ташак - това се е показало във всички съвременни конфликти. Хората защитаващи Родината си вършат чудеса, наемниците ги е страх и винаги гледат да скатаят.

Цитирах ви преди члена от натовския договор за взаимопомощта. Вярвайте си, че някой ще ни помогне, ако стане напечено тук. Ще ни пращат марли, йод и тампони.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Ред, нали ти е ясно, че ако стане това за което говориш, след нас са европейците и се замисли чисто базиране на алтернативна цена дали ще помогнеш да ги спреш тук и да ги отблъснеш, който и да е - мисля не говориш за чалмите от ИДИЛ или ще позволиш да ни направят на 5 стинки и следваща спирка военни действия в сърцето на Европа?

Ако не ти скочи Русия, всеки друг ще бъде отблъснат с коалиционни сили ако се наложи да не дава Господ. А ако някой е толкова голяма и реши да скочи, то дори да бяхме в Нато или извън пак за 1-2 дена шяхме сме картофена нива дори и 300к армия да имаш.

Не мога ти хвана логиката искаш си аут от НАТО и да се защитаваш с огромна армия, която икономически не можеш да я изхраниш? Не само това, а ще загуби и останалото доверие на бизнеса/инвестирите + редица търговски отношения. НАТО ти дава именно такава сигурност, ако мислиш че няма дойде военна - което си е чиста спекула.

В момента тази тема си е чиста лаладжийница с някакви имагинерни събития и се дават препратки от преди 100 години ... Аз ще ти дам от преди хилядолетия на Сун Дзъ - вземи прочети изкустовото на война и сравни с този от преди 100 години, който иска да коли и беси. Мисля, че тези времена са заминали и ти го знаеш.

Мога ти дам пак препратка ВСВ БГ е била в периферията и дори към края сме имали сили, какво става - от юг идват Англичаните, ама Сталин вижда какво става обявава война на БГ и след 2 дена тотално сме окупирани - славноооооооооо. Било е въпрос на време, да сме били от правилната страна на желязната завеса, но уви ...
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Още по-горе писах. Малка, стегната, квалифицирана армия, занимаваща се главно с отбрана и вътрешни проблеми. Строго съкратена от безполезни чиновници, шапкари и вождове.
Тясно специализирана в спасителни операции (както ти каза, бедствия, гранични проблеми, размирици).
Под малка, разбирам още по малка от сега :).

По едно време, моята рота се състоеше от 20 войника, 6 старшини и 3 офицера. Много вожд - малко индианец. (@Биаро, ако искаш ми вервай).
Тия тъпотии също трябва да изчезнат.

Обезлюдените градове да се оправят. Да си привлекат инвеститори и да произвеждат нещо полезно. Аре стига с това, цели региони на държавна хранилка.

Няма смисъл да обяснявам, че за кражби трябва ефективна каторга ХХ години, щото това трябва да важи за всичко, не само за армията.

И казвам пак - каторга. Яко бачкане без заплащане на най-гадната възможна работа. Без право на помилване.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Смешно е да очакваш, че армия три пъти по-малка от полицията ще е в състояние да се справи с каквито и да е проблеми.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Смешно е да очакваш, че армия три пъти по-малка от полицията ще е в състояние да се справи с каквито и да е проблеми.

Ми ще се справя, ако има нужда. Кво значение има от кое е по-малка?

Сега с какво се справя армията? Дай реален пример, в който армията е направила нещо (изключвам разбира се харченето на средства, това всеки го може).
Нещо кажи... мъничко да бъде. Свършена полезна работа, в полза на хората.

Мангафтут в Варна като се давиха кво? Мизия кво? Доброволци отидоха да ринат лайната.

При положение че сега не прави нищо и малката помощ ще е добре.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Не се ли усещаш, че проблемът с бездействието е обща болест на всички български институции, а не на армията, защото е "гадна и безполезна шапкарска структура". Войниците не могат да отидат самоинициативно, трябва някой да ги прати. Не разбирам каква ти е тезата. То и полицията нищо не прави на моменти, искаш ли да се сведе до 10 000 човека?
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Хубуу, да говорим по-общо тогава.

Всичко неефективно и безполезно в сегашния му вид, да се редуцира, преструктурира или закрие.

Ти ако имаш някой сайт дето само му плащаш разходи ще го разкараш или преправиш или ще му намалиш разходите, или ще го оставиш ей така за да се чувстваш сигурен? :)

Всеки нормален човек (не с някакви неясни идеали от преди 100 години), видял армията от близо, ще знае че изобщо не може да се чувства сигурен. Това е.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Проблемът ти на теб е, че не схващаш, че не тоя плъгин е виновен, че сайта ти не върви. Виновен е некадърния хостинг. Така че, какъвто и сайт да сложиш на тоя хостинг, все тая.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

И кво викаш? Да се съберат фуражките да сменят хостинга ли? :)

Сорка ама за мен фуражките са възможно най-тъпите и ограничени копелета и им остава до живот. Цял живот ми се е налагало да работя с бивши такива от време на време.
Мога да ти дам стотици примери за безмерна тъпота и упоритост на такива.

Идеалите ти от първата световна са били същите. Вкатилени упорити идиоти, мислещи се за всезнаещи.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Ромбец,и аз не ги обичам,но без тях не може,без закони също,защото ще се върнем към първобитния строй,където хора с прякори на животни,растения и домашни инструменти ще дойдат и ще ти вземат всичко,и дали ще те изхвърлят на улицата,или в някоя яма 2 на 2,ще зависи само от настроението им.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Сменянето на хостинга е невъзможно е нерелано в момента. "Фуражките" са просто послушни слуги, политическата класа се постара да им отреже крилцата. Точно за това им намалиха състава под санитарния минимум, за да не може някой да ги изненада. Щото фуражките сменят хостинг с танкове, а не с картонени автомати, като нашите мили и умни протестиращи. По цял свят е така, неслучайно Ердоган удари турските военни преди години и хвърли в затвора сума ти от тях. Военните винаги са били единствената възможна реална машина, която може да изчисти от раз корумпираната политическа класа - случвало се е в не една и две държави.

Колкото до това, че военните били тъпи, караш ме да се смея с глас. Щото аз цял живот се сблъсквам с тъпи хора от всякакъв вид, включително и тук във форума.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Ромбец,и аз не ги обичам,но без тях не може,без закони също,защото ще се върнем към първобитния строй,където хора с прякори на животни,растения и домашни инструменти ще дойдат и ще ти вземат всичко,и дали ще те изхвърлят на улицата,или в някоя яма 2 на 2,ще зависи само от настроението им.

Не е въпроса дали ги обича някой или не. Трябва ли да обяснявам, че според тях не е важно нещо да се направи правилно, а да се направи по устав.
А устава го е писал същия тъпак, само че преди ХХ години, при други обстоятелства и т.н...

И да се оставам в ръцете на такива... абсурд.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Не е въпроса дали ги обича някой или не. Трябва ли да обяснявам, че според тях не е важно нещо да се направи правилно, а да се направи по устав.
А устава го е писал същия тъпак, само че преди ХХ години, при други обстоятелства и т.н...

И да се оставам в ръцете на такива... абсурд.
А ти представяш ли си ръководителите да се съобразяват с прищевките на всеки един, като теб? Предполагам, че ти разбираш повече от военно дело, отколкото хората писали устава :lol: Ебахго, че ти дори във фирма да работиш, ще трябва да спазваш устава. Да ти имам разсъжденията.
 
От: НАЙ-ПОСЛЕ!!! АРМИЯ ПОД 20000 души! Гарантирано от ГРОБ!

Направихме всичко възможно да достигнем дъното...
 

Горе