Нямам ping към сървъра...

grigorov

Active Member
Здравете,
Знам че тук се намират хора които сами си поддържат сървъри за какво ли не в домовете си, а и не само знам че има професиналисти.
Та ето какъв е проблема ми...
Към единия от компютрите в единия от търговските ми обекти няма ping. BLizoo ме отрязаха жестоко че не ги засяга щом имам интернет значи не е техен проблем.
Ако някой знае решението ако е срещал този проблем и може да ми помогне ще съм много благодарен. Тъй като обекта е в голям търговски магазин ако някой има желание да ми помогне с дистанционен достъп можем да го направим между 9 и 18 часа.
Ще се постарая да върна жеста нещо бартерче апък ако някой предложи разумна цена може и някой лев да отпусна, но само при успешен финал, а не просто опит. За опит... репче :)
 
От: Нямам ping към сървъра...

Сподели малко подробности за архитектурата на мрежата - какво има пред този компютър - рутер, може би? Този рутер има ли firewall? Изобщо позволява ли ICMP echo reply? Ако си на компютъра и пуснеш ping localhost получаваш ли отговор? Имаш ли активиран firewall на компютъра? Каква операционна система използваш? Общо взето само си споделил проблема, без никакви подробности, а решението остава за гадателите :) . Не виждам някакъв особен смисъл от темата и бъдеща полза за други потребители със същия проблем, след като някой ще го реши по скайп и полезната информация ще остане out of the community ?
 
От: Нямам ping към сървъра...

Windows 7
avast
директно влиза кабела в PC
работи с dyndns не със статично IP щото Blizoo не пускат ip-ta. /но не е от тва щото другия ми сървър си работи идеално с него/
Пробвал съм и с пуснат и със спрян firewall все същата...
За локалхост не съм пробвал и ся не мога защото обекта е затворен.
 
От: Нямам ping към сървъра...

Прати си dyndns адресите на лично, а аз е публикувам резултатите от тестовете.
 
От: Нямам ping към сървъра...

Проблемът е разрешен. За жалост 1-2ма проявиха интерес да помогнат и после не можахме да се открием, но въпреки всичко благодаря на отзовалите се :)
 

Горе