Отнеха лиценза на Лукойл

От: Отнеха лиценза на Лукойл

Хмм добре това което още не ми е ясно, те като уж нямат лиценз а имат решение от съда, трябва ли да продължават процедурата по спиране - щото ако всичко трябва е по закона до колкото разбирам те трябва до 1-2 дни офицално да са спрели и както и да го гледам 1 до 1.5 месеца те няма бачкат.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Аз предлaгам щом - "предварителното изпълнение ще причини на жалбоподателя значителна или трудно поправима вреда." да не си плащамe данъците - защото никаква облaга не съм видял - винаги си плащам всичко свързано със здравето, пръскат се едни пари по колата, нищо сериозно не съм видял реиновирано. Затова и смятам, че данъците ми носят вреда та затова викам да не ги плащам данъците, щом можело така да се чете закона :D
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Блеки усещаш ли как скоро ще трябва да отговаряш на един въпрос :)
Освен това голямата битка е за складовете а не за работата на самата рафинерия - защото ако им вземат лиценза ще трябва да платят авансово акциза на всичкото гориво което е в техните складове а то е доста.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Дам усещам, ама викам да отложа време със задаването му :D

Да ясно ми е че врътката е със складовете и акцизите, но нали щом са с отнет лиценз то дефакто не могат и да внасят горива в скаладовете, то рефлектира и върхо производството. Та сега, щом те са в ничия земя, значи лиценза още им е отнет и всичко от миналта седмица е в сила и то това означва че трябват спират мощностите, поне така го разбирам от правна гледна точка.
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

хахаха "трудно поправима вреда" ахахах верно не се бях замислял за израза :D

Това значи, че след като са им навредили, ще трябва да ги поправят, колкото и трудно да е :D
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Фокуса се пада на оправим - значи ще се поправят, а щом ще се поправят, лиценза трябва съда да им го отнеме, щом така се четат законите :D :D :D
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Въобще не значи че трябва да спрат мощностите отнемането на лиценза няма нищо общо със самата работата на нефтохима той може да си работи колкото си иска.
От Лукойл го спират за да се опитат да упражнят натиск върху правителството ето сега няколко хиляди може да останат без работа и да почнат да стачкуват точно преди изборите.
Също така аз имам чувството че се премълчават чест от фактите - Говори се за отнемане на лиценза на 2 от акцизните складове на Нефтохим а никъде не се казва колко общо са всичките им складове - Базите им за горива в страната са десетина и никъде не се казва дали там също нямат акцизни складове.
Казват че до момента са инвестирали няколко милиона - къде са инвестирани тези пари и имат ли акцизни складове които да продължат да работят ???
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Да де не значи това, но това преработено гориво къде трябва да го съхраняват като нямат склад, едното предопределя другото иначе си прав с изиването на ръце, реално погледнато те нямат и много къде да маневрират, като няма скалодови наличност.

До колкото гледах някви репортажи са били монтирали на входа на пристнище Росенец, ама още не са го вързали към НАП :D :D :D
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Нефтохим със сигурност има достатъчно не акцизни складове където да го съхранява стига да си му плати авансово акциза
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Съгласен съм ама как ще следят влизащите и излизащите обеми - те хубаво ще си платят пълния акциз на обема, ама после като почнат да правят шашми с излизащите количества, как ще ги съблюдават. То нали точно това иска да направи съда, да им разреши :D

Най-добре да ги разформират, те такива монопилистически договори са подписали това тъпо БСП - при БДЖ-то нямат право от никой друг освен лукойл да зареждат - баси и монопола. После Златеев вика на юнашко доверие им доставяли :D :D :D като никой друг не би ти доставил и си му длъжник и държавата заства зад длъжника, кредитора (лукчо) няма кво губи а печели.
 
От: Re: Отнеха лиценза на Лукойл

Да, класическа томбола. 3 О-та и другото какво ти дойде наум. Поредната простотия, но явно така се правят томболи. Като гледам другите как правят, няма голяма разлика - все набутвация за потребителя. :)

Не е точно така. Реално те дават 100 000 литра гориво (бензин/нафта/газ), като на всеки събрал буквите му дават по 1000 литра. Проста математика 100 000 общо / 1000 на човек = 100. Има пуснати само 100 "О"-та за печелене. То иначе ако пуснат повече "О"-та няма да се получи играта. Аз за 1 седмица (ходене до София, обратно Пловдив, отиване до морето и връщане) събрах буквите без О. Даже ги имам по 2 пъти (Л-тата са ми даже около 5-6) повечето букви.
 
Re: От: Отнеха лиценза на Лукойл

Виж файлът 1964 Ма какво стана?!
Аз даже не знам дали играта продължава. Факт е, че малко О-та има и няма да се оцели скоро едно такова талонче.

Даже влязох в партньорство с един приятел, само трябва да намеря О-то и получавам % фри горивото, като го получи. Ама няма голяма надежда. Мисля, че са се наместили вече.

Абе важното е, че ги пуснаха пак. Само смърдяха за лицензи и не знам си какво. Мисля, че покрай това спиране някаква далавера се извъртя. За няколко милиона. :) Ебаси мафията е всичко. :)
 
От: Re: От: Отнеха лиценза на Лукойл

Мисля, че покрай това спиране някаква далавера се извъртя. За няколко милиона. :) Ебаси мафията е всичко. :)

Бая гориво от резерва отиде по летищата на съвсем различна цена от тази, на която е купено.....
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

Нема далавера бацета, далаверата е че Лукойл почва да си плаща данъците. А това са стотици милиони.

*** за Гоце - бесарабския мангал !
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

В автомобилните форуми се предлагат 500+ лева за буква "О" така , че ако някой се надява за фрее , едва ли :D
 
От: Отнеха лиценза на Лукойл

500 лв. за О? Кажи къде е това го купувам на секундата. Цена от 1500 лв. е по вероятна. Реално това О ти са 1000 литра х 2.48 да го сметнеш дори нафта/бензин = 2480 лв. Кажи къде се продава това О да го купя.
 

Горе