От PayPal имат наглостта да пишат за "friendly fraud"

happyslacker

New Member
Google: friendly fraud site:paypal.com

Results 1 - 10 of about 81 from paypal.com for friendly fraud. (0.80 seconds)

Ако някой случайно не знае за какво става въпрос: Friendly fraud

Накратко: Тяхната "защита на потребителя" се използва за извършване на измамата "friendly fraud" - потребителят купува нещо, получава го, изяжда го (използва го, продава го - прави го каквото си иска) и после казва, че не го е получил и си иска парите обратно. Почти винаги ги получава. И в резултат на това губят честните потребители, които не вършат измами, защото търговците знаят за тази измама и са предвидили по-високи надценки за да излязат на печалба. Ако го нямаше "friendly fraud" цените щяха да са по-добри за потребителите и търговците щяха да са доволни (защото и те са потребители!). И като цяло икономиката щеше да работи по-добре...

Това е практика и при пазаруването с банкови карти, обаче PayPal го правят много по-удобно за измамниците! Защото за да откажеш плащане чрез банковата карта трябва да ходиш до банката и да им се обясняваш, да попълваш декларации и т.н., докато при PayPal е много по-лесно да се извърши измамата.
 
От: От PayPal имат наглостта да пишат за "friendly fraud"

Ето за това никакви закони за защита на потребителите не заслужават!
 
От: От PayPal имат наглостта да пишат за "friendly fraud"

потребителите нищо не заслужават !
добре де аз се чудих всички тези търговци в ибей ?
не им ли е проблем това
?
 
Ако продаваш стока и можеш да докажеш, че си я пратил май не е толкова лесно да те изклатят. Например с разписка от куриерската фирма.
 
От: От PayPal имат наглостта да пишат за "friendly fraud"

Това с разписката ми звучи несериозно. Ами ако търговецът е пратил камъни, но твърди че е пратил лаптоп? Ами ако клиентът е получил лаптоп, но твърди, че е получил камъни?
 
Re: От: От PayPal имат наглостта да пишат за "friendly fraud"

Ами ако търговецът е пратил камъни, но твърди че е пратил лаптоп? Ами ако клиентът е получил лаптоп, но твърди, че е получил камъни?

Най-вероятно пак търговеца ще е прекаран.
 
От: От PayPal имат наглостта да пишат за "friendly fraud"

Чувал съм за много такива случаи
 
От: От PayPal имат наглостта да пишат за "friendly fraud"

Първо искат документ че е изпратен предмета . След това ако единия вика че е пратил лаптоп и представи бележка а другия вика че е получил камъни комисия на ебай преценява кой е прав и кой е крив (като съди по това колко продажби/покупки и на каква цена са) и отсъжда . Общо взето един купувач винаги е поне с 60-70% по голямо доверие от продавача (освен ако продавача няма 10000 продажби ) .
 

Горе