Панди, манди и други глупости ...

netsurfer

Well-Known Member
От: Панди, манди и други глупости ...

Ресурса за ръчна намеса в толкова много ниши е огромен, надали Гугъл стоят и по цял ден разцъкват сайтове ръчно. Според мен тук играят роля други неща. Според мен се взимат под внимание и он-пейдж факторите и им се дава голяма тежест. Гугъл няколко пъти загатнаха, че за тях е по важно дали потребителите харесват даден сайт. И за да разбере това те гледат он-пейдж фактори като баунс рейт-а, посещение на страници от един потребител, средно прекарано време в този сайт и другите потребителски данни, които може лесно да намерим в аналитикса.

И според мен това е причината сайтове, които прилагат кофти техники да не са засегнати от Гугъл. Потребителската им статистика е много добра, следователно този сайт се харесва и е полезен на много хора, а гугъл нямат интерес да затриват такива сайтове.

Те не искат сайтове правени за търсачките да излизат на първо място. Те искат сайтове правени за потребителите.

Замислете се, дали наистина сайта ви е предлагал нещо качествено на потребителите и дали те наистина се задържат в него и го разцъкват?

Всички мои сайтове, които бяха наказани имат кофти потребителска статистика - голям баунс рейт, ниско време на престой в страниците и т.н.

Според мен Гугъл приема човешкия фактор за нещо много важно вече. А линковете и другите техники са на по-заден план.

Значи според мен ако сайта ти е полезен и се харесва, посещаван е и разглеждан, каквито и линкове да му пуснеш няма да бъде свален в серпа.

Трябва вече да започнем да оптимизираме сайтовете си за потребители, а не за търсачките, каквато грешка правят почти всички :D
 
От: Панди, манди и други глупости ...

Брейн то звучи хубаво, ама почти всеки блекхат сайт не предлага нищо на потребителя, повечето супер лоу куалити, а да не говорим, че в първите позиции имаше и празни сайтовете. С какво могат да допринесът такива сайтове към потребителя? Не успорвам, че баунс рейта и подобни фактори оказват влияние, но може би основния проблем е някъде другаде.
 

Горе