Писмо до Дянков

От: Писмо до Дянков

197567_3370689284407_514695843_n.jpg

You must spread some Reputation around before giving it to harkon again.
 
От: Писмо до Дянков

Манта, манта, манта..... :) За пореден път лъжеш като дърт бесепар и лапетата тука ти се връзват на глупостите.

Ти не харесваш ГЕРБ не заради политиката им, ами мнооого преди те да почнат да управляват. Тоест това, което си написал горе - геноцид към бизнеса, тоталитаризъм и тн - са лъжи за пред празноглавци. Ти плюеше по тях много преди да направят каквото и да било.

Което означава, че истинската причина да не ги харесваш е някаква друга и тука всички по-трезвомислещи хора отдавна са се усетили каква е.

А за писмото - ясно - само пълен неграмотник може да напише такава глупост. А малоумните бабички да подскачат и да ръкопляскат отстрани, щото това е най-близко до акъла. Тия дебили и преди са били бедни и сега са бедни и ако ще Исус да дойде на власт - пак ще са същите. И все някой друг ще им е виновен, че са мързеливи и прости.


Я оди сега купи в знак на Бойко по една телешка пържола на всички, че я позабравихме май? :lol:

Ти си безнадежден случай, я кажи по калко кинта ти налива ГРОБ за да си добре?:twisted:

П.С. И може и малко бира на Боко , ако не му се досвиде.
 
От: Писмо до Дянков

Ето ви още едно писмо. За мен няма значение дали е реално или не.

Петнадесетгодишна ученичка писа до Симеон Дянков и провокира хората да я последват!

Марина Сидерова разбуни духовете във Фейсбук с отвореното си писмо до вицепремиера и финансов министър Дянков. Искреното послание на ученичката от пловдивската езикова гимназия „Иван Вазов” – Пловдив впечатли мнозина. То не само се разпространява мълниеносно във Фейсбук, а вече група от близо 2000 души апелира към всеки да копира писмото. Целта е то да бъде препратено до електронната поща на финансовото министерство.

Текстът на писмото и е следният:

„Уважаемо Министерство на Финансите,

Пише ви едно 15-годишно момиче от град Пловдив.

Преди броени минути разбрах от новините, че на пенсионерите от Гърция ще бъде даден коледен подарък от 400 Евро.

Може да си мислите, че не ми влиза в работата да се занимавам с това, но да Ви попитам, как е възможно пенсионерите от нашата малка държава, работили 30-40 и повече години да получават минимална пенсия от 150-300лв ?!

Тези хора, заслужили уважението най-малко като наши родители, трудили се много години за благото на държавата, плащали данъците си редовно, да получават тази нищожна сума от 150 лв.

Може би не е най-правилната дума, която мога да използвам, но нашите баби и дядовци живеят в мизерия.

Едва свързват двата края, както са казали хората.

Зад моята баба и моят дядо седи моето семейство.

Колкото е възможно ги подкрепяме, но има възрастни хора, чиито деца живеят много далеч и няма как да им бъде помогнато.

В днешни дни, вместо те да доживеят старините си в охолство и уют, като награда за достойно изживения живот, те едвам събират стотинки да си купят ПОЛОВИН хляб.

Няма да забравя как преди време стоях на спирката, чакайки рейс десятка.

Една възрастна женица стоеше там и изведнъж започна да ми разказва за нелекия живот, който живее.

Децата, заминали надалеч, забравили я, как се е грижила за тях, как ги е хранила, как ги е приспивала, а внуците и, взимат и пенсията и я харчат за алкохол.

Стана ми изключително тъжно, особено като завърши разказа си, цитирам „Младо момиче, дали би могла да ми дадеш 50 ст., да си взема половин хляб, защото в магазина вече не ми дават на вересия..” Ръцете ми се разтрепериха.

Дадох и колкото пари имах.

Докато пътувах се замислих, колко възрастни хора живеят на така, на прага на бедността в нашата страна България?

Обидно е, да знам, че на този хал е баба ми, дядо ми, а за в бъдеще ще бъдат родителите ми и живот и здраве, някой ден, аз.

Всичко е един омагьосан кръг.

Държавата се опитва да задържи младите хора тук, но с какво…

С безработицата и глада, с ниските заплати и пенсии?

Да се строят ел. централи и да се канят американски звезди за по 300 000 лв. може, но да се помогне на нашите деца и родителите – не.

Отчаяна съм.

Обичам България, обичам родината си, но не обичам страната си.”

Марина всъщност живее относително нормален начин на живот. Семейството й се справя. Бащата й е графичен дизайнер, а майка й има ръководна позиция във винарска изба. Въпреки това се е впечатлила достатъчно, а и хората са повярвали на нея, а не на обясненията какви отличници сме по отношение на финасовата дисциплина.
 
От: Писмо до Дянков

Ето ви още едно писмо.

You must spread some Reputation around before giving it to biaaro again.

:) Четох го сутринта.
 
От: Писмо до Дянков

Какво значение има дали е измислица или не щом казва истината? И с моите баби е така (да са живи и здрави), добре че ние се грижим за тях, като се наложи. Българската демокрация е пълен провал и геноцид над нормалните хора.
 
От: Писмо до Дянков

Оказва се, че са ми изтрити повече от едно мнение. :( Не мога да си намеря изказването, където обяснявам коя партия какво е привлякла в редовете си от 90-та година досега.
(Това за 1с и в. а т а- и к о н8 о :ми ка, дето писах, го разбирам защо е изтрито. Но другите неща не ги разбирам.)

Блеки - Вискяре - Харесвайте си Гробарите всичко е въпрос на личен избор - всеки има право на лош вкус.

Аз лично не ги харесвам защото - Първо са много некадърни (това е най некадърното правителство от Виденово време даже може да се окаже че щетите които е нанесло може да са и по големи) и второ което е най важното - ГРОБ реставрира ТОТАЛИТАРИЗМА - на тебе Блеки ти е простено да не ги виждаш тези неща защото си малък и не си живял по онези времена но хора като Вискяра дато са го яли да виждат как се реставрира тоталитарната система и култа към личността и да се кефи на тази работа не мога да го разбера.

Както е казал Сервантес - Свободата Санчо .....

За смазването на бизнеса даже и няма да говоря защото така или иначе няма да го разберете - на вас ви е достатъчно да си повтаряте че понеже е криза за това е нормално това дето се случва в държавата
Манта, този път ще съм директен. Типично изказване на комуняга. Не на комунист, а на комуняга. Комунистите, истинските, винаги съм ги уважавал. И голяма част от тях си изпатиха за това по времето на БКП в онова време.
Смятам те за интелигентен човек, но тук съвсем преднамерено пишеш само това, което ти изнася. Не съм про ГЕРБ, чат-пат ги критикувам и тях, но съм твърдо анти БСП. Писал съм достатъчно защо съм анти БСП, и нямам намерение да се повтарям.
По отношение на тоталитаризма - той започна още при Иван Костов. В "Труд" и "24 часа" имаше повече негови снимки, отколкото на Тодор Живков в "Работническо дело". Който се интересува от това твърдение, да иде в библиотеката и да разгледа тези вестници и може сам да сравни и прецени.
За щетите - най-общо: Лукановото правителство унищожи хай тек нещата и заграби натрупания пенсионен фонд от времето на социализма. СДС - първото правителство, затвори търговията с Русия. БСП - Жан Виденов, унищожи спестяванията на българите, започна унищожението на тежката индустрия. СДС (вече партия!) - Иван Костов, доунищожи и леката, и тежката индустрия. На НДСВ му остана да отлага плащанията на заеми, а последвалото правителство на ДПС преразпределяше парите от ЕС.
Не помня при кое правителство земята се разпарчетоса на по-дребни парцели отпреди 1944 г, вместо да я уедри при връщането, но това съсипване на кадастъра продължи при три правителства.
Както виждаш, на последните две правителства, преди сегашното, не им е останало да правят кой знае какви щети. За сегашното също не е останало кой знае какво да съсипва.
Единствената разлика на сегашното правителство, спрямо всички предишни е, що-годе успешните, често наивни и грешни, опити да се наложи финансова дисциплина в цялата държава.
Никое правителство по света, опитало се да наложи финансова дисциплина, не е било благославяно. Всички са били псувани яко!
Битува мнението, че след 10-20-30 години, като измре старото поколение, нещата в България ще потръгнат.
Като гледам в този форум какви леви изказвания битуват в съзнанието на млади хора, каквито няма дори в тезисите или материалите от конгресите на БСП, все по-силно ме обзема усещането, че България няма да се оправи в следващите 50-70 години.
 
От: Писмо до Дянков

Интересна мода се разви...



Уважаемо Министерство на Финансите,

Казвам се Виктор Кондов и съм от Добрич на 21 години. Не съм аз човека, който трябва да Ви пише, но това, което се случва със мен
ме яде от вътре, бавно! Няма значение, къде съм завършил и каква специалност, има значение, само това, че се налага да се унижавам да ходя от място на място да си търся работа, като бездомник и просяк. Стигнах до там, че вече и парите да нямат значение за мен, просто искам да почна някъде. По новините постоянно , казват, че младите са бъдещето на България, а какво настояще ни давате ,ВИЕ . . . управляващите? Не сте ли се замисляли ,че просто ни тъпчете и не давате шанс ,дори и да почнем работа. Заради , ВАС скъпи управляващи , се караме със семействата си, напускаме домовете си, защото нашите родители си мислят, че нас ни мързи да работим. Истината е съвсем различна, НАС , младите не ни мързи да работим, а просто държавата не ни осигурява места.
Толкова ли е трудно, НИЕ да съществуваме нормално, не се притесняваме за ВАС, знаем, че ВИЕ, поне живеете!
Ако НИЕ , младите сме толкова ценни за държавата, защо се опитвате всеячески да ни изгоните от нея?
Понякога се майтапим с приятели, че трябва да застанем на центъра на Добрич , да седнем , да оставим едно малко кашонче и да чакаме милостиня от хората. Звучи смешно, звучи налудничево, но реално , ако Вие , управляващи не направите нещо за НАС младите и до там ще стигнем. Казвате, че има проекти за младите, което е страхотно. Но с това темпо с , което се оформят и попълват документи (почти цял работен ден, чакаш да ти приемат документите в Бюрото по труда) ,колко млади хора изпълнени с енергия , ще издържат цял ден, да стоят на едно място и да чакат, да се запишат в ,,Бюрото по труда'' от което така и така няма никаква полза (личен опит и то не един)?
Скъпи , управляващи , аз не говоря за пари! Знаем, че и да говоря за пари, НИЕ, като държава, дори няма да стигнем и Гърция по заплати, макар и сега да са в голяма криза, говоря за едно нормално съществуване. Ако е възможно ,дори и на нормален живот, ако позволите разбира се!

С Уважение: 22.10.2012.
Виктор Кондов
гр. Добрич
 
От: Писмо до Дянков

Вискяр ти тотално си презобал с прясна люцерна - Къде точно в моето мнение те лъхна на комунизъм

За пореден път се опитвате да оневините връщането на тоталитаризма от картофа с това че видите ли Костов бил и той такъв - Да такъв беше и него не по малко го мразех - но грешките на Костов не може да бъдат извинение за грубото погазване на свободата на словото и реставрацията на култа към личността.

Същото и за ГРОБ тия преди тях били незнам какви си и това би трябвало да е оправдание за некадърността им - Както написах и в по горното мнение гробарите са виновни за това че влошават обстановката в държавата а не за това че са я заварили на определено дередже.

Има един израз - Ad hominem - Разтърси се в нета какво означава и ще разбереш какво имам в предвид
 
От: Писмо до Дянков

Вискяр ти тотално си презобал с прясна люцерна - Къде точно в моето мнение те лъхна на комунизъм

За пореден път се опитвате да оневините връщането на тоталитаризма от картофа с това че видите ли Костов бил и той такъв - Да такъв беше и него не по малко го мразех - но грешките на Костов не може да бъдат извинение за грубото погазване на свободата на словото и реставрацията на култа към личността.

Същото и за ГРОБ тия преди тях били незнам какви си и това би трябвало да е оправдание за некадърността им - Както написах и в по горното мнение гробарите са виновни за това че влошават обстановката в държавата а не за това че са я заварили на определено дередже.

Има един израз - Ad hominem - Разтърси се в нета какво означава и ще разбереш какво имам в предвид

Блеки - Вискяре - Харесвайте си Гробарите всичко е въпрос на личен избор - всеки има право на лош вкус.

Ето ти едно скорошно място, където обяснявам, защо не могат да се очакват чудеса от сегашното правителство.
Ще се самоцитирам:
В БСП се наместиха комсомолците-кариеристи.
В СДС се наместиха обидените комсомолци. И юристите.
В ДПС - везир Доган.
В НДСВ се наместиха блюдолизците. И юристите.
В ГЕРБ се наместиха плявата, избутана от предишните.
...

Та казваш, ги харесвам?

А по отношение защо ГЕРБ е на власт, всеки средно интелигентен и що-годе информиран човек ще каже, че причината е Иван Костов. Ако не бе неговата детска грешка с цар Симеон II - да го отстрани от президентските избори, нямаше да има НДСВ и кариерата на ББ щеше да е съвсем друга. Почти със сигурност нямаше да има ГЕРБ. И нямаше да има Дянков, ЦвЦв и прочие. Но едва ли нещо щеше да е по-различно, освен че щяхме да имаме много по-голям външен дълг.
Така че, който псува ГЕРБ, трябва да псува Иван Костов. ;)
 
От: Писмо до Дянков

дянков е на другия бряг. такива на мене не могат да мми казват кво да правя и дали да си плащам данъците. тва е.
 
От: Писмо до Дянков

Вискяре наистина Костов е виновен за много неща - Другото най важно нещо за което е виновен е че не можа да преглътне гордостта си и СДС да влезе в първият кабинет на НДСВ вместо ДПС - Ако това се беше случило нямаше ДПС да получи такъв властови ресурс - нямаше да я има последващата тройна коалиция и българия щеше да е доста по добре сега.

Но както казах това че Драгалевският циганин е грешен не е оправдание за настоящите куци коне.
 
От: Писмо до Дянков

Пускам ви още едно писмо, което този път е 100% реално. Не е до Дянков, но смисъла на това да се разпространи е ясен. Особено забележката на редактора най-долу. С бизнеса и културата приключиха, да се готвят учените. За тези, които смятат или се занимават с научна дейност ще припомня, че има свободни места за овчари. Ако смятате, че тази работа не е за вас, можете да садите картофи и да се изхранвате.


Писмо от доц. Теню Бонев, директор на Института по астрономия към БАН, към колегите му

"Уважаеми колеги,

ПРЕДИ ВСИЧКО ИСКАМ ДА ВИ БЛАГОДАРЯ за отличната работа през изминалите месеци на тази година. Въпреки тежките финансови условия вие продължихте дейностите по вашите проекти, получавахте уникални данни с телескопите на НАО и АОБ, анализирахте явления и процеси, подготвяхте доклади и лекции, публикувахте вашите резултати в най-престижните издания за професионална астрономия и астрофизика в света. Продължихте и съвместните проекти с колеги от други институти и астрономически обсерватории, включително и с тези, които управляват най-големите телескопи и най-върховите технологии в света. Продължихте да поддържате като добри стопани и двете ни обсерватории, НАО и АОБ. При толкова добре свършена работа, особено когато наближава краят на годината, съвсем естествено е да се очаква достойно възнаграждение за положения труд.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПРИЯТНО МИ Е да ви информирам, че и тази година няма възможност за достойно възнаграждение. Нещо по-лошо – бюджетът на ИА с НАО е пред изчерпване. Разбира се, това не е изненада при един бюджет, в който от самото начало е заложен дефицит от 250 000 лева. Изправен пред това обстоятелство трябваше да взема едно от следните две възможни решения – (1) получаване на пълните заплати за м. октомври, оставане без заплати за месеците ноември и декември и „консервиране” на НАО или (2) преминаване към намалена заплата от м. октомври, включително, до края на годината и „полу-консервиране” на НАО, така както се наложи да направим през зимата на 1996/97 година. В крайна сметка надделя вариант (2), който беше оформен в издадената за целта заповед.

НЕ МИСЛЕТЕ, ЧЕ БЕШЕ ЛЕСНО да издам такава заповед. Искам да ви уверя, че ръководството на Института продължава да работи в посока корекция на бюджета и да търси начини за набиране на средства, с които да се запълнят дупките в него. Следващото заседание на Научния съвет е планирано за 5 ноември и една от точките ще бъде „Финансовото състояние на ИА с НАО”. Както знаете, заседанията на НС са открити - заповядайте, ако желаете да научите повече по темата.

Вие знаете, че част от политиката на ръководството на ИА с НАО е да не ангажира вниманието на сътрудниците на института с административни проблеми. Целта на тази политика е да ви позволи пълно отдаване на силите и времето за дейности непосредствено свързани с научните проекти. За съжаление обстоятелствата наложиха днес да направя изключение от този принцип и да ви отнема част от времето за размисъл върху особеностите на времето, в което живеем."

доц. д-р Таню Бонев

директор на Института по астрономия с Националната астрономична обсерватория

София, 23.10.2012



Според Лисабонската стратегия държавите в ЕС трябва да отделят за наука и изследвания суми, равни на поне 3% от Брутния вътрешен продукт. В проектобюджета на образователното министерство за 2013 година за наука са предвидени 51.17 млн. лева – равняващи се на 0.06% от БВП на България за 2011 година.
 
От: Писмо до Дянков

Нали трябва да сме финансово стабилни, това писмо показва как точно се поддържа "финансовата ни стабилност" - всички пари отиват за магистралата до морето другите да се спасяват.
 
От: Писмо до Дянков

Пускам ви още едно писмо, което този път е 100% реално. Не е до Дянков, но смисъла на това да се разпространи е ясен. Особено забележката на редактора най-долу. С бизнеса и културата приключиха, да се готвят учените. За тези, които смятат или се занимават с научна дейност ще припомня, че има свободни места за овчари. Ако смятате, че тази работа не е за вас, можете да садите картофи и да се изхранвате.


Писмо от доц. Теню Бонев, директор на Института по астрономия към БАН, към колегите му

Като стана дума за този институт, просто си нямате на идея за какви гаври става въпрос. Това, което излиза в медиите нищо не е.

http://kanal3.bg/?v=9585
Вижте тая смешна, тоталитарна церемония, на която какво се раздаваше точно не ми е ясно и защо беше в един от най-скъпите хотели, но това не е най-важното. Погледнете как се изгаври Бойко Борисов за пореден път с астрономите.

Трябва да изчакате почти цялото видео да се зареди, не може да се превърта напред преди това, и да пуснете от 38:35 минута. Такава подигравка е, че просто препоръчвам хора със слаби сърца да не го гледат.
 

Горе