Продава се: Продавам сайт - информационен портал

Victor92

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте на всички.

Временно публикувам темата тук, като съм наясно, че ще бъде изместена в точния раздел. Преди около половин година стартирах проект, който представлява информационен портал за град Разград. Намира се на адрес https://razgrad.fun и е активен от средата на м. Април 2023 г. Основната идея на портала е да има всякаква актуална информация за град Разград – лекари, стоматолози, аптеки, банки, институции и др., можете да разгледате на посочения линк. Има създадени страници с актуалното разписание на автогарата и жп гарата за транспорт в различни направления. Периодично публикувам новини, взети от сайта на БТА, от които имаме пълното разрешение свободно и безвъзмездно да ги използваме. Има раздел с информация на живо, която съдържа външни линкове, за които също има разрешение да бъдат ползвани в платформата. Няма опция за регистрация на потребители, писане на коментари или слагане на харесвания на страниците, но такава функция може да бъде активирана. Средната посещаемост на този етап е около 800 уникални посетители месечно, ще приложа екранна статистика от хостинг-доставчика. Таргетът може да бъде буквално всякакъв, няма възрастови ограничения, има интерес както от мъже, така и от жени.

Като цяло съдържанието е уникално за себе си от гледна точка на това, че цялата информация е проверявана на място и са правени справки лично от мен, а не просто да е взета информация от интернет или от някоя търсачка. Към момента няма друг подобен портал или каталог с такава информация, която да е истинска и реална. Точно това ми беше и основната идея когато стартирах проекта, защото лично за мен ми беше необходимо да търся в интернет информация за работно време на лекари и аптеки, а такава не беше налична и вярна или изобщо липсваше.

Системата, чрез която е изграден сайта е WordPress, тъй като бях изцяло зелен относно познания за уеб-дизайн, хостинг, домейни и все отнякъде трябваше да започна с нещо лесно. Дизайнът е чрез тема тип “News”, която може да бъде модифицирана по желание на крайния потребител. Разширенията и плъгините, които се ползват са 20-тина на брой и позволяват сравнително прилична работа на сайта както на десктоп версията, така и през мобилно устройство.

Сайтът няма приходи и рекламодатели, но са предвидени банери и полета за целта. Сайтът не е рекламиран активно и съотвено не са търсени спонсори. Не съм много запознат с материята, но според мен има какво още да се усъвършенства от гледна точка на SEO. Домейнът е избран да бъде *.fun, защото останалите домейни (.info, .com, .bg и др.) са заети или не се ползват. При необходимост може да бъде променен от бъдещия собственик, сегашният домейн изтича на 12.03.2024 г.. Хостинг плана е евтин и базов и го поддържам месец за месец като не съм се наемал с дългосрочна инвестиция за дълъг период от време.

В интернет намерих информация за различни сайтове, които оценяват сайтовете и им поставят оценка, обикновено го класират около 70/100, най-високи резултати има от website.grader където оценката минава над 90/100, но това вече е въпрос на виждане кой на какво разчита за оценка.

Причината да го продавам е, че работя на смени и се оказа, че не е много лесно да развиваш нещо такова, особено и без необходимите познания. Но пък считам, че информацията в този портал е наистина полезна, тъй като съм правил запитвания по фейсбук групи и част от добавените неща са били по желание на клиентите.

Не съм наясно за цена, но като поразгледах темите за продажби, мисля, че около 1 000 лв. е прилична сума, която да търся. Разбира се бих се радвал, ако някой оцени и изкаже мнение колко може да струва, приемам и други ценови оферти. Разбира се най-добрата оферта ще спечели. Плащането може да бъде извършено през Revolut, банков превод или паричен запис.
Screenshot_2023-09-19-18-57-26-10_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgScreenshot_2023-09-19-18-57-41-05_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgScreenshot_2023-09-19-18-56-21-22_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpgScreenshot_2023-09-19-18-55-32-75_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
 

Горе