Продава се оналйн магазин

rvertis

New Member
Рейтинг - 100%
2   0   0
Здравейте,

Продаваме един от проектите ни - dressr.net. Онлайн магазин за продажба на дрехи. Прави около 5000 месечни импресии и генерира приходи от реклама AdSence, баннери, продажба на артикули. Продава се с домейна, логото(както и правата върху него), самия уеб сайт(с пълно фукнционален административен панел), текущо пазарувалите клиенти и данните им, снимковия материал и до момента въведените артикули. Цена 5000 лв. Като метод на плащане кеш и банов път. Издаваме финансов документ.

За повече информация: Венелин Рангелов 0886 801 291

Домейн Име | URL: dressr.net

Приблизителна Цена: 5000 lv

Уникални Посетители за Месец: до 2500

Импресии на Месец:: 5000

Регистрирани Потребители: 100

Page Rank: 2

Back Links: 2000

Уникално Съдържание: Да

Система: Къстъм

Дизайн: Къстъм

Приходи: 30lv AdWords + продажби

Начини на Плащане: банков път, кеш

Мога да дам достъп до Гугъл Аналитикс или генерирания PDF: DA
 
От: Продава се оналйн магазин

Би било хубаво да кажете какви са доходите от продажбите.
 
От: Продава се оналйн магазин

Доходите от рекламата в Google са около 30лв/месец. Продажбите много зависят от това какво ще се продава. Текущо сайта има относително малко на брой продукти, доходите могат многократно да преминат цената на сайта, в зависимост какво време и средства се вложат в него. Трудно е да се каже, но предполагам под 500 лв оборот на месец няма как да не прави(правил е и повече, когато имаше кой да се занимава с него). Позицията при търсене на думата дрехи дълго време беше 8мо място на първа страница, правено му е СЕО, в момента не са качвани нови модели от 6 месеца и е на втора страница. Но
 
От: Продава се оналйн магазин

Едно доуточнение относно AdSence рекламата на сайта, проверих го: 01.01.2011 - 07.08.2011 - 316 евро прогнозни приходи
 
От: Продава се оналйн магазин

т.е. текущите доходи на сайта са само от адсенс?

грубо казано под 40 евро месечно
уникалните дневно са под 100

Колко потребителя включва базата? (искрено се надявам да не са тия сто посочени в графата Регистрирани потребители)
Кой е правил системата, има ли документация, има ли координати за поддръжка и съответно цена?
Има ли координати за доставка на артикулите - ако няма снимките са просто декорация към дизайна

Прави ми впечатление, че линковете към сайта са в доста голяма степен от хоума на други сайтове. За да си спестим взаимно времето - линковете са платени? От други ваши проекти? На разменни начала? И каква е вероятността да се запазят след покупката?
 
От: Продава се оналйн магазин

BullBlogger
питаш заради питането или реално се интересуваш от проекта? Правили сме го ние за себе си преди време, по причини, които не бих споделил тук, не искаме да развиваме повече проекта, най-малкото няма особено общо с бизнеса ни. Линковете които гледаш са от наша група сайтове. Въпросните ще се запазят определено време, което е въпрос на договорка. Снимките не са декорация, сайта реално е продавал продуктите, които виждаш, но за относително кратък период от време. Ще дам както координатите на регистрираните, така и координатите и принципната договорка за продажбата на продуктите. Имам и фирма, с която сме работили като куриери, но това пак са подробности, които се говорят лично
http://www.predpriemach.com/member.php?u=4292
 
От: Продава се оналйн магазин

Между другото много любопитна оферта се получи :)

Да обобщим:
1. продава се онлайн магазин, дето е правен между другото, който е работил за кратко (между другото)
2. основните му приходи не идват от дейността му, а от адсенс, сложен между другото
3. основните линкове са от сайтове на продавача, дето си седят между другото и между другото без пари няма да просъществуват
4. име една "принципна договорка за продажба", сигурно ще просъществува, но между другото, може и да не просъществува
5. между другото му е правено едно СЕО
6. цената се базира на нещото измежду другото, дето е желанието да изкараме някой лев - пак между другото

Между другото да вметна, кефи ме офертата - добро ценово ниво поставя!

Ако направим една сметка (съвсем бакалска между другото) колко ще ни струва да си го направим почти сами:
домейн - 10 лв
скрипт със същите възможности (и на същото СЕО ниво) - безплатно
вкарване на продукти (високата тарифа х 0,50 лв на продукт) ~ 50 лв (домързя ме да преброя продуктите, ама да кажем са 100)
разхвърляне по директории и социалки + малко статии ~ 50 лв
малко линкове - 100 лв
лого дизайн (много модерен напоследък във форума - "високата тарифа") 40 лв

ОБЩО 250 лв.
Да бъркам нещо?

ПС. Да - недостатък на бакалския метод - няма да имате издаден "финансов документ"

EDIT:
Ще трябва да му се вкара малко съдържание, че чак адсенса се обърква какви реклами да пусне :D:D:D
Магазин Ovi на Nokia Любимите ви приложения Ovi на едно място – музика, игри, карти и още! nokia.ovi..../Apps
русские Газеты и журналы подпискa со скидкой Доставка по всей Европе! www.pressa....
Модни аксесоари Елегантни и плажни шалове и шапки, кожени чанти и портфейли, бижутерия www.shalovete....
 
Последно редактирано:
От: Продава се оналйн магазин

:) Това форум за предприемачи ли е или ??? Тео, това, че правиш може би сайтове, гледам ти подписа, значи ли че плюем по проектите тук. Ако можеш да направиш такъв сайт с готово 'скриптче' ти пожелавам успех. Ще ти трябва в големи дози! Дори няма да се доближиш. Да ще имаш продукти, ще имаш детайлна може и скрипт за зоом да имаш. Снимките, които виждаш са снимани от фотограф и са със запазени права. Ако вкарваш продукти по 50 стотинки на брой, с размери, цветове и т.н. дай координати - ще ти намеря достатъчно работа. Изработка на лого 40 лв? Признавам, че клиенти за това има, но цената е различна и то не малко. Провери си бизнеса малко по-добре. За 10 години в бизнеса с уеб решения, позволи ми да знам цените за изработката на сайт. Ако правиш лога по 40 лв и сео за 50 - това е ок. Надявам се да имаш клиенти. Ако това бяха единствените цени предполагам нито ние, нито ризън, нито маг, нито още 20 други фирми нямаше да съществуваме нали? Проста пазарна логика?
 
От: Продава се оналйн магазин

Сайтове не правя, лога също, продукти не качвам :) Чувам ги малко онлайн магазините само. Ама - МАЛКО. Искам да зная, у ваше село кое струва 5К - 100 фотографски снимки? Къстъм скрипт с незнайно колко дупки, без съпорт и 0 шанс за бъдещо развитие? Или 20тия номер у списъка на Гошо за дрешките, които носи? Договорът за дистрибуция (продажба) на стоката? Кое? Гложди ме любопитството тъй да се каже.

Disclaimer: Всички цитирани от мен цени са на сделки, станали през последните месец, два между потребители тук във форума, които съм наблюдавал.
 
От: Продава се оналйн магазин

бях написал един дъъъълъг пост с въпроси ама случайно го изтрих пу че ме е яд

rvertis, ако имате намерение да продадете сайта не е зле да редуцирате емоциите до екзистенц минимума.

Простата ми бакалска философия - аз имам пет бона (скрийншот няма да правя - много хора от форума знаят, че отдавна се оглеждам за нов сайт) и мога да ги инвестирам във всеки един сайт под тази цена. Вие имате един сайт и е изцяло въпрос на убеждаване и договорка да се ръсна точно за вашия. Вероятно не всеки клиент разсъждава по този начи, но силно се съмнявам да съм единствения смотаняк с пари в брой в тоя или в който и да било друг форум, със силно изразено меркантилно мислене.

В резюме не питам просто заради питането и също си задавам аналогични въпроси като на Тео, просто съм достатъчно дипломатичен да не ги задам в прав текст.
 
От: Продава се оналйн магазин

Както казах сайта сме го правили ние, т.е. поддръжката може да е от нас, но не е задължително. Поддръжка за обновяване реално не е необходима, тъй като всичко може да се промени от админа, т.е. говорим за доразработване. Къстъм скриптовете да те ориентирам имат по-малко дупки и основния плюс, че никой не знае кода им и не се опитва да го пробие непрекъснато(колко често според теб хакват Joomola?). Също така, уважаващите се фирми дават година и повече безплатно остраняване на проблеми с кода, независимо кой е новият собственик. Демек, къстъм дизайна с това ниво на функционалност, нивото на оптимизация на което се намира, наличността на продукти, договор за дистрибуция, в това число и няколко други неща правят тази цена такава и напълно реална.

Що се отнася до сделките тук, не мога да коментирам имало ли е къстъм решения, на какво ниво са били те и каква им е била цената. Мога да ти кажа че съм продал и изпълнил 12 електронни магазина за най-различни дейности и да къстъм решенията са по-различни от готовите, в повечето случай по-успешни и да по-скъпи са. А до продажбите на сайта - надявам се не очакваш че ще ги споделя директно тук?
 
От: Продава се оналйн магазин

BullBlogger
Редно е да се извиня ако съм прозвучал емоционално или в някакъв момент грубо. Не се заяждам с никого, най-малкото с хора във форум, които не познавам. Има въпроси на които бих отговорил тук и го правя и такива, на които бих отговорил само при лична среща. За това и казвам, който има реален интерес към подобен проект, нека се свърже с мен, ще се видим, ще покажа детайлите, данните, какво е направено и какво може още да се направи, защо реално искаме такава цена, до каква степен може да се говори по нея и други подобни неща.
 
От: Продава се оналйн магазин

Явно в тая тема аз ще съм недипломатичния :D
Първо джумла е едно недоразумение (да ме прощават феновете и маниаците, от както е излязла се боря с нея до 1.5.нещо си- не помня вече и се отказах тотално) - освен че е като швейцарско сирене, много глупости се правят и от самите собственици на сайтове.

Как да не ти хакнат сайта - независимо безплатен, платен, "къстъм" или "къстъмизиран" - става с няколко елементарни реда в .htaccess-a започващи с allow и завършващи с deny - а между тях - числата от тотото...

Гледай сега - първо безплатните скриптове. Основното им предимство е, че са на първо място БЕЗПЛАТНИ. На второ - винаги ще се намерят ентусиасти да пуснат нещо ново и БЕЗПЛАТНО. Винаги ще има софтуерни пропуски, които се оправят в едни гооооолеми форуми, дето само с такива глупости се занимават-да оправят бакиите БЕЗПЛАТНО. Вчера излезе ФБ - оп магазинчета вътре (с мостче съм твойто шопче). Утре ще тръгне Г+ - оп и за там някой ще помисли. Пейпал си бутнат нещо из кода - оп ще се появи фикс. Сакаш у големио шоп - има една камара решения да си продаваш и у "е заливчето" или в оная раздута книжарница. Следиш ми нетактичната мисъл, нали?

Второ - платения софтуер. Веднага мога да ти изброя няколко гиганта, където лиценза е лайфтайм (по нашему докато ти се пресече белтъка, гушнеш букета, хвърлиш топа или се отдадеш на заслужена почивка на село). Това нещо лайфтайм ще рече - винаги си в крак с последните новости. Ъпдет, ъпгрейд, някой измисли нещо ново - ти си ъп-нат. А едната лицензия да ти излезе има няма 1К (и то с доволно съпорт за приумици).

Радвам се, че започнахме да изясняваме твоята оферта - има поддръжка на скрипта 1 година. Ами ако съвсем случайно българските банди, прощавай банки, вземат да си размърдат ИТтата и да предложат виртуални пос-ове, какво правим? Или това вече се води "доразработка"? Или искаме плащания през пейпал? Каква е допълнителната оферта? На час, на ден, на проект?

За продажбите не искам инфо тук - лесно могат да се предвидят - приемаме 1% конверсия (което си е много добра конверсия) - ~ 80 посетителя дневно = средно 1 поръчка на два дни, средна цена на поръчка 30 лв - 450 лв средно месечен оборот.

Не искам да се заяждам - скриптът и сайтът сигурно са много добри. Но не мога да приема оферта за 5К ей така, защото сме добри. Сигурно е така, но по-конкретно моля.
 
Последно редактирано:
От: Продава се оналйн магазин

Имам малко време, темата ми е интересна, нямам интерес към офертата, но пък имам мнение:

1. На няколко места видях юзърът Ривертис да натъртва 'ние', 'нашият', внушавайки важността на субекта-продавач. Но така и не видях представяне - кои аджеба сте 'вие'?

2. Друго дето се натъртва - достойнствата и уникалността на логото. По принцип и обикновен стандартен текст може да се приеме за лого в някои случаи, но хората обикновено очакват нещо малко по-модифицирано и с малко повече индивидуалност. Демек малко по-брандабъл.

3. Трети интересен довод - качеството на дизайна. Визуално дизайнът да речем че е приемлив по стандартите за български сайт. Технически обаче нещата са на едно доста назаднало ниво - табличен лейаут, неоптимизиран фронтенд, разни други алабализми. Айде ше кажете "Амчи то и тъй си върви, ко му има?!". Ми 2011 е все пак, по някое време собственикът ще реши че иска освежаване/редизайн и се почва едно ходене по мъките да намери кой да му пренареди тия кирпичени тухлички и за колко лева, понеже няма да е особено лесно....
 
От: Продава се оналйн магазин

Относно платения и безплатния софтуер - основното предимство на къстъм решенията е че вършат само и това за което са създадени. Ако реално се интересувате от продажбата на конктерен продукт, дали има нов ъп с екстри не е от значение, важно е самото решение да върши по добър начин това, за което е създадено и да има към който да се обърнете при необходимост. Смятам обаче да не продължавам в тази насока, защото спорът тук може да продължи с цели каси бира...

Относно 'нас'. rVertis е на пазара от 4 години, при нас работят само хора с години опит в областта. Създали сме около 40-50 сайта с най-различен размер и обем - 12 електронни магазина, фирмени сайтове, каталози, уеб портал за онлайн видео обучения и други. Като софтуер имаме също не малко постижения. Най-голямото и най-важно е CRM/ERP онлайн базирана система за туроператори, която вече обхваща почти всички дейностти на фирмите, за които е предназначена. За нея без да преувеличавам мога да кажа, че в насоката си е най-доброто, което може да се намери. Отделно имаме и система за мениджмънт на недвижими имоти, система за проследяване на коренспонденцията межу партньорски фирми и др. малки тулове. Имаме и портал за картини - artonlinebg.com, група от 12 тематични блога, участвахме в създаването на първия и за момента единствен институт по френска астрология, както и разни други проекти, с които се занимаваме.

Dressr се появи миналата година. Думата идва от Dresser, което означава декоратор/моден консултант. Логото не случайно е стилизиран текст. Стила е заимстван от бранша за който е предназначен - Elle, harper's bazaar, zara, sisley, replay и др. Т.е. използвали сме подобен стил на логото, за да доближим подсъзнателно сайта към утвърдени и широкопознати брандове.
Дизайна също не случано няма много елементи и е решен в 2 основни цвята. Първо така ударението изцяло попада на продуктите и логото, като 2 основни елемента, второ дава възможност да се продават по-луксозни и по-скъпи продукти. Със същата идея, за разлика от повечето сайтове, активни онлайн днес в тази категория dressr има уникално разглеждане на продуктите:
Първо прегледа в лента: Цък
Можете да аранжирате цветовете докато гледате списъка с продукти и така да си ги подредите само по цвета който искате
Второ: Възможността да определите как искате да разглеждате каталога - с 4 на ред малки снимки или 2 на ред по-големи.
Трето: Цък
За всеки продукт може да имате освен различни цветове и размери и снимки с различни изгледи за всеки цвят.
Четвърто: Динамични и ръчни свързани продукти: може да укажете конкретни продукти, които са са свързани(обувки, чанта, рокля) или просто 3 произволни от същата категория.
Пето: Плащания могат да се добавят, както и всякакви ПОС терминали лесно, има заложена автоматично надчисляваща се отстъпка при обем продажби и съответно добавяне автоматично на фиксирана цена на доставка.

Менюто е избрано така, за да може да побере спокойно много категории и/или категории и промоции в самото меню. Съдържанието може да се променя лесно от админ панел. Отнсоно смяната на дизайна: както казах правим нещата професионално. Ползват се темплейт системи и ако решите да промените дизайна е нужна само смяна на html и/или css. Програмната част е изцяло отделена.

Който реши да вземе проекта, ще получи не само сайта, логото и 1 година гаранция, но ако има желание за екстра която не съществува в момента, ще го информираме колко би му струвало като пари и време. Такава информация може да дадем за няколко неща, така че да се информирате точно колко би ви струвало доработки по сайта.

Платежни системи сме вграждали до тук около 30 пъти - paypal, bpay, epay, easypay, пос на банки. Обикновенно вземаме символични пари за вграждането им и съответно отнема 1-2 дни.

А колко би изкарвал проекта ли? Ако сложите продукти, които са добри, на добри цени, качвате актуално инфо, мися че многократно може да надхвърли горната сметка на тео от 450лв. Ако го оставите, както сме го оставили в момента ние - ще изкарва разхода си за поддръжка и ще генерира пари, които няма да усещате. Идеята е, че продаваме готова вече добра платформа, която може да генерира солидни приходи или дори да 'храни' няколко човека.
 
От: Продава се оналйн магазин

Заформил се е интересен спор. Да кажа че мнението ми е неутрално, но ще го изкажа.
Да сайта ми харесва. Добър и изчистен дизайн със добре понаписан код. Като цяло положителна оцента.
Понеже със си любопитен ви разгледах сайта и на него пишете "Добрият уеб дизайн е редно да бъде с валидиран html код спрямо уеб стандартите W3" та реших да проверя и ми излезе "Validation Output: 7 Errors" не че е непоправимо, но .. няма да коментирам. Успехи със спора стана ми интересно :)

П.С. Само малко вода в огъня.
П.С. на страницата с портфолиото си оправете думата "Посигнахме" (препоръка не заяждане моя правопис не го гледайте^^)
 
Последно редактирано:
От: Продава се оналйн магазин

Един съвсем добронамерен съвет - променете си бизнес модела. По-добре например вземете на 50 души по 100 лева за софтуер за онлайн магазин, отколкото да търсите 1 за 5000.

Какво имате да правите още:
* урл-тата да са СЕО
* възможност за използване на микротагове
* разплащателни модули
* транспортни разходи на база тегло/обем + интеграция с модула на еконт
* опция за лесна и бърза смяна на шаблона
* интеграция с АПИто на ФБ
* модул за афф
* мулиезичност
* гъвкави оферти

Като ги направите тия неща, бихте били достойна конкуренция на лятнаколичка.бг - нещо от което определено има нужда (както те, така и потенциалните клиенти). Отделно бихте печелили от поддръжка и къстъмизиране.
 
От: Продава се оналйн магазин

Тео, мерси за съвета. Има смисъл в правенето на полу-готови или шаблонни магазини и сайтове. Наясно съм с предимствата и недостатъците на едното и другото. Скоро ще пуснем подобно нещо, но за друг тип сайтове. За магазините - все още има търсене за едното и другото. Тук нещата малко опират до как построиш нещата. Дали искаш да имаш 50 клиента, сайтовете на които силно да си приличат(за по 100 лева няма как да не са почти едни и същи) или 1, който да е различен и да се отличава, да помогнеш на клиента да го развие и да прави пари от него(не че в другия вариант не може да направиш същото).

Давам ти пример - утре при теб идва клиент като zoozona.net. Готовия вариант него няма как да му свърши добра работа. Той иска динамично категоризиране, демек параметрите, които въведе за един продукт(цвят, мирис) да стават филтър, по който клиента да може да намалява показваните продукти. А и един продукт има разфасовки.
 

Горе