СЕО библия/Всеобхватна книга?

mitakaJ9

New Member
Здравейте, от доста време имам интерес към Интернет Маркетинга, СЕО оптимизацията и като цяло бизнеса в интернет - с отдаденост и оригинални идеи потенциала е безкраен. Чел съм бая из форума, из други форуми, из интернет и разбирам доста от материята имам и разни идеийки, но всичко е само повърхностно - не съм се задълбочил все още. Е вече имам някакъв капитал и желание да започна моят път в тази сфера. Решил съм да започна с блог или някое малко сайтче да добия малко практически опит, да видя какво ще се случи - накъде ще потръгнат нещата и през това време ще ми дойдат и нови идеи.

Знам, че за СЕО няма книга която е актуална, толкова бързо се променят гугъл алгоритмите съответно знанията се трупат с експериментиране и най-добрият източник на информация са форумите като този където хората могат да си споделят наблюденията над ситуацията. Все пак си има основи, правила писани/неписани, хитринки и т.н. Иска ми се да започна паралено с проекта (сайт/блог) да чета нещо което задълбава в материята да добия по пълноценна представа да има на базата на какво да градя експериментите си после. Молбата ми е ако се сещате за някоя незаменима книга в тази насока (СЕО, но не само - като цяло уеб маркетинг) която дава много широк поглед над тази сфера и може да ми помогне да изградя наистина стабилни знания - хубава основа над която после да надграждам ще съм ви много благодарен.
 
От: СЕО библия/Всеобхватна книга?

Мерси на пръв поглед не изглежда баш това което търся, но щом препоръчвате сигурно си заслужава.
А дали се сещата за книга която не е съсредоточена само върху СЕО ами малко по-глобално разглежда нещата?
 
От: СЕО библия/Всеобхватна книга?

Ще бъде прочетена, мерси!

Исках да споделя все пак на какво се спрях като първа книга. На много места я видях препоръчана като четиво което покрива много апсекти на СЕО (500+ страници е) написана от хора които се занимават отдавна. Изглежда наистина интересна и подходяща за начинаещи както и полезна за референсе за по-напреднали :)

http://www.artofseobook.com/
 
От: СЕО библия/Всеобхватна книга?

някоя незаменима книга в тази насока
Правилата за изграждане на уеб сайт.
 

Горе