Сайт за счетоводни услуги с уникален дизайн

Re: От: Сайт за счетоводни услуги с уникален дизайн

Тъй като анонимността в този форум е нещо много важно, дори незнам как да се обърна към теб. Хубав и интерес факт е, че ти си изявен потребител с добра репутация във форума, но дали и навън си такъв?

Всички проект в портфолиото ни са създадени от нас или в тандем с други екипи, някой от които извън България. В сайтът няма музика и никога не е имало и ако ти чуваш музика в ушите си, това е твой сериозен проблем. На всеки се случва да направи граматична грешка и не смятам, че това е от голямо значение.

Сайтът, както и футъра в него са си наши и можем да си пишем каквото искаме, без въобще да ме вълнува дали според теб е SEO позитивно или не.

С огромно удоволствие ще разгледам твоите проекти, в едно голямо портфолио от 14 страници. А за снимката в страницата "Екип" ще си сложим наша, когато си направим. Междувременно ще оставим тази за да я сънуваш :)))

Ето, аз не съм просто с прякор, нали анонимността е някакъв вид проблем за теб. Можеш да се обръщаш към мен с Г-н Томов.

По-горе ти направиха абсолютно уместна забележка, защото:
1) Продаваш нещо уникално, но то е такова само на приказките
2) Караш колегите да си губят времето в писане на ЛС за да получат повече информация
3) Повечето информация се изразява в предложение да ви посетят на място в офиса ви? Сериозно? Продаваш продукт предназначен за интернет, обаче се изисква губене на време в софийските задръствания. А какво правят хората, като мен да речем? Аз съм от провинцията. Страх те е, че някой може да ти открадне идеята и за това не качиш скрийншот с ниска резолюция като 800х600 да речем? Съмнява ме някой колега да има толкова време за губене, колкото и уникална да ви е идеята.

Що се отнася за забележките на Ноке, ами за да бъда честен, за футера е прав. Не говоря за СЕО гледната точка, а за "Уеб Дизайн: ....". Да вземете пак да си прочетете лиценза на темата ли? В момента го нарушавате, а и заблуждавате клиентите си, че вие сте го правили, което е неправилно според мен.

На който му харесва темата, може да види оригинала тук http://demo.themezilla.com/scope/ и да си я закупи съответно от тук http://www.themezilla.com/themes/scope/
 
От: Сайт за счетоводни услуги с уникален дизайн

Тъй като анонимността в този форум е нещо много важно, дори незнам как да се обърна към теб. Хубав и интерес факт е, че ти си изявен потребител с добра репутация във форума, но дали и навън си такъв?

Всички проект в портфолиото ни са създадени от нас или в тандем с други екипи, някой от които извън България. В сайтът няма музика и никога не е имало и ако ти чуваш музика в ушите си, това е твой сериозен проблем. На всеки се случва да направи граматична грешка и не смятам, че това е от голямо значение.

Сайтът, както и футъра в него са си наши и можем да си пишем каквото искаме, без въобще да ме вълнува дали според теб е SEO позитивно или не.

С огромно удоволствие ще разгледам твоите проекти, в едно голямо портфолио от 14 страници. А за снимката в страницата "Екип" ще си сложим наша, когато си направим. Междувременно ще оставим тази за да я сънуваш :)))
Може да се обърнеш с "Ноке" :) . Нали затова съм си турил ник. Аналогично, аз примемам че мога да ти викам "Сънчо".

Примерно тоя проект тук не ми се чини да е ваш: http://ideogroup.eu/portfolio/soundcloud-upload-clouds/.
Особено като го сравним с: http://www.premiumpixels.com/freebies/blueish-cloud-growl-style/.

А, и дори виждам че си успял да нарушиш иначе толкова демократичен лиценз като GPL с ей това в style.css:

PHP:
	Theme Name: Ideo
	Theme URI: http://www.ideogroup.eu
	Description: Web Design Agency
	Author: George Kolev
	Author URI: http://www.ideogroup.eu
	License: GNU General Public License version 3.0
	License URI: http://www.gnu.org/licenses/gpl-3.0.html
	Version: 1.0.2

С колегите решихмe, че наистина е по-добре да премахнем сайтът от подписа, защото няма смисъл да е тук, както казваш, най-много да получим обиди и някакъв тип злоба. Хубаво ще е администраторите да се погрижат за този проблем, защото това кара хората като нас, да не използват този сайт, а да се пренасочват към други, където могат спокойно да дискутират и работят.

Забележките ми са в полза на къмюнитито - да могат мембърите да си изградят впечатление с що за бизнесмен/компания ще си имат работа, ако се замислят за евентуална сделка с теб. Намерението ми въобще не беше да злобея, просто обичам да разглеждам фирмени сайтове.

И нали се сещаш, че ако бях истински хейтър, нямаше изобщо да ти давам позитивни препоръки тук, ами просто щях да напиша няколко мейла и да ти "пръсна гъзината"... Образно казано :) .
 
От: От: Сайт за счетоводни услуги с уникален дизайн

Noke-чо, направо го наака този господин. Значи до тук имаме:

- хора, които продават дизайн само на място и за да го видиш трябва да им идеш в офиса (смерт за интернета) :shock:

- фирма, която няма данни за себе си в сайта си и нарушава закона
- фирма, която е преработила шаблон за 50 долара и твърди, че е неин, въпреки че явно не е
- фирма, която има в портфолиото си крадени неща

ако бях истински хейтър

21540293.jpg
 
От: Сайт за счетоводни услуги с уникален дизайн

За да не остане някой с грешно впечатление да уточня - не считам нарушаването на даден закон само по себе си за нещо лошо. Има множество закони, които си просят да бъдат нарушавани, даже би било неморално ако се спазват.

Според българския Закон за електронната търговия всеки собственик на публичен сайт трябва да си публикува името и други данни, които биха могли да бъдат лични данни по смисъла на едни други закони.

В някои от цивилизованите държави не се изисква да регистрираш фирма за да работиш и предлагаш някакви услуги. Може вместо това да ползваш DBA - "doing business as" (примерно може да ползваш името на домейна си като DBA). Например ако имате малък бизнес свързан с някакви услуги или даже продажба на стоки онлайн, можете да не регистрирате фирма и да не си публикувате личните данни на сайта.

Обаче според българските закони ако си физическо лице и имаш сайт трябва да си кажеш всичко:

  • името си
  • постоянния си адрес
  • адреса, на който упражнява дейността си, ако е различен от постоянния
  • данни за кореспонденция, включително телефон и адрес на електронна поща, за осъществяване на пряка и навременна връзка
  • данни за вписване в търговски или друг публичен регистър;
  • информация за органа, осъществяващ контрол върху дейността му, когато тази дейност подлежи на уведомителен, регистрационен или лицензионен режим;
  • когато осъществява регулирана професия - информация за камарата, професионалния съюз или организацията, в която доставчикът членува или е регистриран, професионалното звание и държавата, в която то е предоставено, както и препратка към приложимите разпоредби относно правото на упражняване на занаята или професията и указания за достъпа до тях
  • съответно указание, ако е регистриран по Закона за данък върху добавената стойност
  • друга информация, предвидена в нормативен акт (Закона те праща на майната си)

Това на практика значи да си кажете адреса, където живеете, да си дадете ЕГН-то (ако сте регистрирани по Закона за ДДС трябва да си напишете номера по ЗДДС, който съдържа ЕГН-то; ако сте регистрирани в регистър БУЛСТАТ номера на регистрацията ви съвпада с ЕГН-то), да си дадете телефона и електронната поща (очаквайте спам и странни обаждания).

Има много хора, които имат сайтове и не предлагат никакви платени услуги. Обаче закона не прави разлика платени/безплатни. Щом имаш сайт попадаш под ударите на закона. Освен това има много българи, които нямат фирма, но имат сайт, на който предлагат някакви свои услуги (уеб дизайн, оптимизация на сайтове и т.н.). Ако трябва да спазят закона трябва да им лъснат всичките лични данни на сайта.

Защо някой трябва да ме знае къде живея, ЕГН-то ми, телефонния ми номер? Ами аз може да не искам да ползвам телефон за кореспонденция с клиентите си? Телефонът е примитивна технология за комуникация изобретена в края на 19 век. Защо след като отдавна са изобретили електронната поща и програмите за мигновени съобщения държавата ме задължава със закон да имам телефон и даже да го ползвам? Не било скъпо да имаш телефон, всеки го имал и т.н. Ама аз не одобрявам гласовата комуникация, считам, че е непрактично за сериозен бизнес да се ползва глас, а не писан текст. Не искам да ми стърчат от ушите разни слушалки, не искам да си пържа мозъка с радиовълните. Освен това познайте какво се случва с вашия телефонен номер когато някой хейтър реши, че много ви мрази. Попада в едни сайтове за обяви и посред нощ ви се обаждат да ви питат разни неща, относно услугите, които предлагате. Можело човек да има два телефона, единия служебен, другия личен... Аз един телефон не искам да имам, те ме карат два да имам!

След като на адреса не приемам клиенти защо трябва да го публикувам на сайта си? Ами ако някой луд и недоволен клиент ми дойде на гости? Защо всички откачалки трябва да ми знаят адреса? За да могат да слагат пред вратата ми лайна и да ги палят ли? След като отказвам категорично да приемам клиенти на адреса си и не искам всеки да го знае защо да го има в сайта ми?

Ако на сайта някоя фирма предлага стоки и услуги е добре да го има адреса. Обаче даже и в този случай е напълно безсмислено да се пише, защото много фирми не извършват дейността си на определен адрес - например фирма за уеб хостинг, уеб дизайн и т.н. може да има легален адрес някой офис на счетоводна къща, а самата услуга да се извършва от подизпълнители, които се намират в Индия и САЩ, сървърите да се намират в Хонг Конг и т.н. Какъв е смисъла клиента да знае този адрес след като там реално нито се приемат клиенти, нито се съхраняват някакви стоки (там е счетоводителят, който отговаря за фирмата).
 

Горе