По БНТ е много концентрирано към това, което си го наричат златен фонд на БНТ и просто задават въпроси и става въпрос за скорост. Освен това Горанов си прави каквото си иска.
В Стани Богат ти дават четири възможни отговора. По начина на конструиране и на водене процентно ще отговорим много повече на въпроси ако участваме в Стани Богат.
Никога не съм участвал в такива игри но се записах наскоро за Стани Богат но пък като подозирам как избират участниците мен едва ли ще ме изберат, да не говорим, че съм някъде под номер 17 000
Изглежда, че досега правят някакъв пиар. Дали ще влязат в някакво обичайно русло, не знам. Но практиката показва, че не се задържат дълго на екран. Не ми допада особено така наречената им анкетна карта.
Ако участвах преди години мисля че бих имал добър шанс да стигна прилична сума.
Според мен замисъла на предаването е балансиран и дава отлични шансове. Говоря специално за шаблона един въпрос - четири опции, три жокера. И елементите знание, логика, късмет и др. Те пък си имат своите козове - пуснат очевиден въпрос нагоре, друг път обратното и хората се объркват. Например задават въпрос със сравнително очевиден отговор за сума от да кажем 3 000 където по техните стандарти се очаква подвеждащ въпрос и започва объркването и двоуменето.
Всъщност това последното е много често срещано. За мен последните две предавания въпросите бяха добри и отговарящи на претенциите за ампоато на предаването. Така наречените класически въпроси в които човек със знания(смътни спомени) и логика има добър шанс да намери отговора без да го знае и ако разбира се камерите и напрежението не му повлияят негативно.
Хареса ми въпроса за това какво има право да сложи футболния отбор спечелил първенството на Италия. Отговорът не го знаех, но все пак понякога гледам футбол. Мисля, че отговорите бяха звезда, щит, ботуш и кръст. Знам, че националните отбори печелили СП на ФИФА си слагат по една звезда за всяка спечелена титла, така че звезда по-скоро го изключих, защото това да имаш звезда явно означава много голямо постижение и остава перманентно, и е доста съмнително при положение, че е имало сигурно стотина сезона в Италия да си слагат макар и временно звезда. Също така съм сигурен, че Милан и Ювентус имат звезди на емблемите. Кръст също ми се стори малко вероятно, защото много отбори в цял свят имат кръстове на емблемите и нещо не се връзва.
Ботуш ми се стори общо взето абсурдно, не ми е известно да се гордеят с това прозвище нито пък имах спомен да съм виждал ботуш по екипите. Ама човека много бързо отсече звезда и не ми даде време сам да стигна до верния отговор щит.