Съвет? Дали да правя графики?

just

Active Member
Ами това е... по принцип нямам много време за това, но се чудех какво ще кажете по въпроса. Имам си хубави програмчици (е, не е най-новия и махимално подобрен Фотошоп...) и желаниe, но дали да си губя времето с усъвършенстване или няма хлаб в мен?

Ето две-три неща, които съм правила (за познати и мен си). Бих искала да ми кажете честно дали да се захващам и да се помъча да правя графики професионално (след малко доизпипване и упражнения) или да си се придържам към писането.


Мерси предварително и не си притеснявайте да ме критикувате - и без това не мисля, че са много добри, но приятелите казват друго. Просто те не са много обективни и....

Ето ги примерчетата:

vday.gif


avvie2..gif stickmen..gif Time-turner..gif Untitled-1-1..jpg

fma1..gif


Ерм, да... мога да кача само 5 файла, ама те са си показателни. Не съм се престаравала освен за валентинката :Р


Благодаря предварително за всяко мнение.


ПС: Знам, че ако правя графики трябва елементите сама да си ги правя, но е необходимо време. Това е едно от нещата, с които ще трябва да се справя, ако реша да се захвана сериозно.
 
От: Съвет? Дали да правя графики?

Без да опиташ няма как да разбереш :). Ако те влече и ти харесва да се занимаваш с това - опитай. Бързо ще си проличи има ли хляб в теб или няма. Освен малко време друго не губиш. А ако не ти доставя удоволствие, а искаш да го правиш заради по-високи приходи например, по-добре не се занимавай.

Ако сравня твоите неща, с неща, които съм опитвал аз да правя, мога да ти кажа, че има много хляб в теб :Р
 
От: Съвет? Дали да правя графики?

Благодаря, vascoa. Аз искам и си правя за приятели и мен си (аватарчета и подписчета), но се чудех дали може и да припечелвам (ако се помъча да си правя нещата напълна самостоятелно и бързо)...
 
От: Съвет? Дали да правя графики?

Ако станеш добра и съответно търсена със сигурност ще припечелваш добре :)
 
От: Съвет? Дали да правя графики?

Не би трябвало да задаваш тоя въпрос.
Сама за себе си знаеш дали имаш изострено чувство за естетика (и не само, ама примерно) и дали ти доставя удоволствие правиш собствени неща. Изпадаш ли в захлас когато видиш чудно изпипана обложка на метъл албум?

Примерно аз съм имал такива наклонности още от лапе ама погрешно си мислех, че няма хляб в тоя вид занимания. Чак по едно време се усетих, че съм адски отегчен от основната си професия и ми се занимава с нещо, дето ми е по-интересно.

Няма нужда сама да правиш всички елементи. Има сума ти готови текстури, четки, шрифтове, картинки, ... Дизайнер и художник в днешно време не се припокриват много често.

Примерните картинки горе (без валентинката) много ми харесват. Последните 4 ако са напълно твоя идея, значи отмах превъзхождаш едно 92% от днешните банерджии..
 
От: Съвет? Дали да правя графики?

Ок. мерси... Много сте полезни... просто не съм убедена в това, че са добри... Ще се поупражнявам и после може и тема за графики да отворя... ЛОЛ!!!!!!!!
 
От: Съвет? Дали да правя графики?

Ок. мерси... Много сте полезни... просто не съм убедена в това, че са добри... Ще се поупражнявам и после може и тема за графики да отворя... ЛОЛ!!!!!!!!

Щом те влече и да няма хляб в теб си ги прави за кеф. :) Сега сериозно - като за начинаещ са идеални графиките ти, никой не се родил научен с практика се научава човек след 2 месеца ще правиш по-хубави неща, след още 2, още по хубави примерно. Желание да имаш.

Аз преди време като пуснах за пръв път photoshop-a бях трагедия и по-лошото беше, че трябваше да се явявам на изпит за който бях научил предният ден. Да видиш как се учи да работиш на photoshop за няколко часа. :DСега мога да правя всичко на photoshop само с банерите не ми върви, щото мразя да правя банери сигурно за това.

Рови из нета търси уроци и се усъвършенствай, всяко нещо което се научиш да правиш може да ти е само в + и да не вярваш все някога ще ти потрябва. Тук има доста уроци може да им хвърлиш по едно око webdesign.org.

Успех! :)
 

Горе