Тулове - кои си заслужават и кои не? Какво ползвате вие?

mitakaJ9

New Member
Здравейте, вече brainstorm листа ми е доста пълен, както и съм понатрупал някаква база от знания. Време е да почна да реализирам. Решил съм да не залагам на blackhat методи, да не трупам некачeствен скрейпнат контент или пък нискокачествени беклинкове от директории. Все пак обаче автоматизацията помага и то много. В интернет има изобилие от тулове които помагат при keyword research, competition research, ranking research, скрейпват статии (които после могат да се ползват за отправна точка за уникален контент), търсене на high PR блогове/директории където може да се поства и да докопаме беклинк и т.н. Човек да се чуди за кое да си плати, а аз не започвам с голям капитал и ми се иска да чуя съвет преди да плащам на сляпо :)

Та ще листна част от туловете на които съм се спрял до сега:
http://moz.com/products - това мисля, че наистина си заслужава. Малко е скъпичко 99$/месец сравнение с други тулове които са 30$-40$ еднократно . Но ако се прави нещо сериозно какво са 99$ на месец пък и има Free Trial. Този тул май покрива всичко свързано с: keyword research, competition research, website analysis/ranking, backlink analysis.
http://www.warriorforum.com/warrior...l-make-you-amazon-affiliate-master-works.html - С оглед че съм се насочил към Амазон афилиейт това ми изглежда наистина полезен тул. Мисля първото ми инвестиране да е в него.
http://www.scrapebox.com/ - този тул е доста споменаван и ползван, но изглежда предимно за Blackhat стратегии и при наличието на горният (Azon affiliate) не знам дали ми е нужен.
http://www.longtailpro.com/ - това също изглежда като полезен тул, но дали при наличието на moz има нужда от него?

Какво мислите вие за тези тулове? А вие какво ползвате? Какво най-много ви помага като функциалност на туловете и в кой тул я намирате?

Ще се радвам да споделите защото толкова много информация и букмарки, че малко се обърквам понякога. Разбира се ще ползвам траяли и ще тествам, но друго си е някой което вече е минал по този път да сподели.

Благодаря!
 
От: Тулове - кои си заслужават и кои не? Какво ползвате вие?

Аз лично никога не бих купил софтуер за каквато и да е онлайн дейност,особено са оптимизация.За всяка дейност онлайн се намира поне един безплатен туул,който да свърши същата работа като платения, а понякога дори по-добра,безплатно.
Ако се интересуваш от линк билдинг имам един акаунт в http://socialadr.com
със 1320 кредита и искам да го разкарам,тъй като вече не се занимавам със оптимизация.Давам го евтино.
За повече инфо,прати едно ЛС.
 
От: Тулове - кои си заслужават и кои не? Какво ползвате вие?

Интересно е какви мнения ще се съберат.Аз лично ползвам няколко инструмента за keyword research, competition research, ranking research от скоро prodvigator.bg смея да твърдя че е уникален инструмент.За article spinner ползвам articlespinner.eu допада ми много.И разбира се други десктоп приложения.
 

Горе