Търся човек или фирма за преработка и модификация на сайт

От: Търся човек или фирма за преработка и модификация на сайт

Unwise, абсолютно прав си за някои случаи. Сайтове с голямо натоварване, специфични изисквания и т.н. Ако всички програмисти си вършеха съвестно и качествено работата (както описваш), много проблеми нямаше никога да се случват. Друг проблем, който често се среща е, че доста клиенти искат бетонни къщи на цената на дървени или сламени :) Както и да е, да не отклонявам темата. Харесва ми, че подхождаш сериозно и към документацията, това е нещо, което далеч не всички правят.
 
Мен много ме кефи, като чуя някой да вика "Еми то програмиста така го направи". И това е. И аз се чудя, абе тоя къв е? Реален ли е? Мога да сложа пари, че даже не се е постарал да зададе нещо конкретно или в някаква "обща" приказка нещо. 100% не е казал "Абе искам SEO URL-та" или "Ако може всеки тайтъл да се задава от панела, както и мета таговете му". Така, че нито програмистите са виновни, нито оптимизатора после ще е. Каквото може е направил, това е. Както единия, така и другия. За това се прави следното - хващате някой комплексно да ви движи нещата и това е. А не Гошо един модул на сайта, Пешо администрацията му, Сашо - контента. И накрая Иван SEO-то. И кво? Греда е в повечето случаи. За това наемаш 1 фирма за всичко или 2 (едната за програмирането, другата за рекламата) и ги оставят да комуникират помежду си, това е. Другото е просто лоша идея и няма начин да се случат добре нещата. Защото едните ще мажат, а другите ще искат да преправят. Това е. :)
 
От: Търся човек или фирма за преработка и модификация на сайт

Добре де как да действам конкретно?
Не искам да вися на никой на главата.
Не искам да се пазаря освен ако не е наложашто.
Не искам кратки срокове!, сайта си работи от 2 години, искам да го модифицирам за 3-ти път и да внимавам със зоопарка на гугъл.
Ако е удобно на фирмата или програмиста да го прави на парче ок . Ако му е удобно накуп пак ок.
Не съм запознат с даването на достъп затова се шашкам и пиша "достъп след договор" защото не знаех че Ctrl+U не върши работа.
Кандидатите да кажат какво се изисква от мен. Така е и в договорите и двете страни имат задължения.
За мен е удобно да контактувам с един човек, той дали има екип или не мене не ме засяга защото търся отговорност само от него и той от мен.
Аз като искам мега сайт знам че няма да е на цената на мини сайт.
Бранша е малко несериозен все пак е "кърти" , всеки го свързва с "чук секач и..." но това не пречи да има един бял лебед. Макар че 90% от нашите клиенти ги интересува само цената но се надявам близките години да се стабилизират нещата.
Все пак последните години хората свикнаха да звънят на мобилни телефони, свикнаха да ни наричат фирми а не майстори и бригади.
Преди 5-10 години някой чуеше ли фирма затваряще стационарният телефон. Чуеше ли аз съм майстор или бригада няма проблем заповядайте.
Това че искам да е професионално, означава че искам да изпреваря събитията и зловещата конкуренция с еднотипните сайтове.
 
От: Търся човек или фирма за преработка и модификация на сайт

Трудно е да се довериш на някой непознат в интернет та може би най-добрият вариант за теб е да се обърнеш към фирма - те поне ще имат ресурса да приключат на време

Затова искам бумащина и офлайн среща за да не се доверявам само виртуално.
 
Re: От: От: Търся човек или фирма за преработка и модификация на сайт

Понятието "отворен код" означава точно това, което написах - да е четим за ползвателя. Това дали е платен/безплатен и дали има други специфични условия в лиценза вече са подробности.

Първо да се извиня за офтопика.
Второ Unwise, определено не си запознат с дефиницията на понятието отворен код (open source). Няма нищо общо с "четим" за ползвателя, а това платен/безплатен още повече накланя везните в посока, че не знаеш какво се крие зад понятието. Open source продукт не може да е платен, ако е платен - той не е с отворен код.
 

Горе