А аз пък all the time гледам един човек, който е инвестирал точно 1 година в образованието си и не повече в развитието си, за да бъде конкурентен. Човек, който не може да използва пълен член, но излиза с кантара на Женския пазар, за да претегля чуждите "простотии" и който също така докосва английски речник само когато не може да намери подходящи думи в българския ( тъй като ако кажем "през цялото време", изразът ще е чак на "п", което е твърде много разлистване на страници за човек, който си няма и понятие как са подредени думите в един речник, а като го кажем на английски този израз идва почти в началото ). Когато съдим нечий чужд правопис или речник, то изобщо не е излишно да погледнем своя. Ти ми напомняш на умниците, които внесоха онзи проектозакон, свързан с " Упазването на балгарският език и колтура", където можем да срещнем неща като " република България ", неправилно използване на пълен/кратък член и какво ли още не, но в същото време ще слушаме по концертите песни, преведени от хора, използващи Google Translate.
Та нека ти разясня някои неща, драги ми смехурко:
- Когато в изречението можем да заменим думата с ТОЙ се пише ПЪЛЕН ЧЛЕН ( ЪТ ), а когато можем да я заменим с НЕГО се пише с кратък член. Обяснено като за хора с изключително нисък интелектуален потенциал.
- Натрупване на предлози не трябва да има, предполагам знаеш що е то синоним и как се употребява
- Запетайките се слагат като имаме обособени части, вметнати изрази, в повечето случаи НЕ СЕ пише запетая в " така че " и в никакви случаи в " само когато ".
Като ги научиш тези основни неща ( които са на ниво 3-5 клас ), тогава ми свирни да те образовам малко и по въпроса с омонимията на кореновите морфеми. Подчертал съм ти и нещата от бедния речник.