BTC / Q2 2024 / ATH 180k, обещавам

Ще пият ли бира?

  • Да, BTC до тогава ще е "умрял", къде ти 180k

    Votes: 14 73.7%
  • Не. BTC ще стане 180k

    Votes: 5 26.3%

  • Общо гласове
    19
BTC е спекулативен актив, който пряко се влияе от монетарната и фискалната политика. Това е и причината да има тясна корелация със спекулативните equities (growth stocks).

Това е корелацията изразена като графика. S&P500, BTC и злато.

Screen Shot 2023-09-22 at 17.47.16.png

Т.е. за да има бум трябва да има ликвидност, а в момента все още работи прахосмукачката, която смуче ликвидността в пазарите.

Според мен за да тръгнем рязко нагоре първо ликвидността трябва да се върне на нивата около 2020г. преди пандемията. Хората и компаниите все още имат прекалено много пари, които получиха около c19 като помощи/субсидии.

Screen Shot 2023-09-22 at 17.41.54.png

Вече знаем, че един от основните му фундаменти се пропука. А именно, че въпреки ограничения брой всъщност не носи защита от инфлация. Знаем и че не е децентрализиран. ;)

Ако оставим фундамента настрана преди FED и големите централни банки да вземат решение да свалят лихвите просто е абсурдно да се очаква нещо кой знае колко интересно.

Все тая дали има халвинг, ЕТФ-и и т.н. Видяхме, че ЕТФ-ите не оказват влияние.

Screen Shot 2023-09-22 at 17.40.24.png
 
Тоя халвинг - какво ще допринесе, при положение, че вече 95 процента от всички бъткойни вече са създадени?
 
Тоя халвинг - какво ще допринесе, при положение, че вече 95 процента от всички бъткойни вече са създадени?
Изглежда май май прайса няма никаква връзка, нито с копанйето, нито с количествата, нито с уникалността 😃
И аз като чуем "халвинга бе" и правя така 😆
 
Има време :)
Добре че не те послушах тогава, че според теб бтк отдавна трябваше да е приключил - далеч преди да пусна темата. Но ще си удържа на думата, тоест ще си спазя обещанието, ако се наложи :)
 
От крипто и NFT само една студена вода можеш да пиеш на аванта, ако си късметлия. Ако не си - плащаш за водата цената й в злато преди разведрителната глътка.

Най-важният икономически урок от 2020-те години е: Ако цената на нещо пряко се влияе от туитовете на един единствен човек, това нещо не е актив и никога няма да бъде.
 
Всичко да се слага общо е много.. грешно според мен. Темата все пак беше с друга идея... "BTC / Q2 2024 / ATH 180k, обещавам"
Наближаваме 2024 с голямо темпо..
 
BTC има пряка корелация с risky equities. Преди FED да започнат да свалят лихви няма да има голямо движение в BTC. Колкото и да ви се иска. :)
 
BTC има пряка корелация с risky equities. Преди FED да започнат да свалят лихви няма да има голямо движение в BTC. Колкото и да ви се иска. :)
Иска ми се да има Световен Мир.. другото както дойде
 
Иска ми се да има Световен Мир.. другото както дойде

И мир няма да има, защото войната е неизменна част от развитието ни и винаги е било така откак свят съществува.

Всяка технология, която използваш за да пишеш в този форум е дошла благодарение на военни разработки около някакъв конфликт или страх от конфликт.

Една много хубава книга по темата, която силно препоръчвам. ;) https://www.amazon.de/-/en/Jared-Diamond/dp/0099302780
 
Последно редактирано:
Демек няма да стане шоу.
За жалост още с пускането на темата тогава, останах малко разочарован :)
Единия въобще не се включи, другия не изневери на себе си...
 
Месец до халвинга и макар, при всички случаи да видим отново нов ATH, той ще е далеч от моето предположение. @ReminD, някъде назад, ме беше питал на база на какви анализи ми се базират предположенията. Ами на никакви. Един прост халвинг и най вече човешката АЛЧНОСТ. Ти обаче отрече криптото, по простата причина, че търсиш логика, стойност и т.н. И отказваш или поне не си съгласен с това, че за да спечели един, друг трябва да загуби. Да така е, но посочи ми откак има цивилизация не е ли това, което движи света. Още дори преди фараоните да започнат да ловят негери из африканските джунгли, минеш през ВГО, имперските амбиции на половин Европа през 18-20в, та дори и в днешно време.

За да спечели някой, друг трябва да загуби.

Под една или друга форма. Ти не си ОК с това. Не казвам, че станах богат от крипто, но не се и оплаквам. Сигурно е за сметка на някой, дето си е набил всичките спестявания в някой шит или си е продал апартамента. Не ми дреме. Аз съм се оказал по бърз от него. Ако тоя дето е загубил, беше на мое място, също нямаше да ме пожали. Това е. Така ги виждам аз нещата. Ти продължавай да търсиш логика и правда и дали едно нещо е редно или не.

Ще пиеш бира, държа си на думата! :)

И етикет ще има, както е уговорено, само се чудя как да го доуточня, че въпреки това ще стане 180к в някакъв момент :)


пп: и едно последно уточнение, което много пъти ме е сърбяло да вмъкна, но викам, хайде, живи и здрави - накрая, като му дойде времето. Всички се хванаха за ОБЕЩАВАМ в заглавието. Всъщност е запетайка обещавам и в темата е описано какво - тоест, че ще сваря бира, ако не се окажа прав. Обаче повечето се хванахте за интерпретацията обещавам ви, че бткто ще стане ХХХк. И оттам се получи една никаква тема.

Живи и здрави, чакаме халвинга и колко още ще изалчнее народа :)
 

То аз направих камара пари от криптото, ама съм на същото мнение като от преди, даже повече. Разликата е, че моя профит идва от такива като тебе

Cheers
 
Последно редактирано:
Обявни ми как, за да спечели работника, шефа трябва да загуби?

Той осигурява работна база, материали, екип и канал на реализация на готовия продукт.

Работника осигурява времето си, познанията си и труда си.

И двете страни печелят.

През по-голямата част от чоечеството хората са работели на принципа, че всеки се специализира в професията си, за да може един да умее да прави кирки, други да копаят с тези кирки картофи и желязо и всички да не са гладни.

Само при криптото печелиш само, ако някой загуби. И докато някои печелят, а други губят, 3% от световната електроенергия отива за крипто, а така всички които даже не сме в крипто губим, защото тази енерги нито е чиста, а ощще повече вреди на търсенето и предлагането - ако го нямаше това търсене на крипто енергия, сметките ни за ток щяха да са по-евтини. С 1-2%, но по-евтини."

Както и много други продукти свързани с технологиите като например видео карти и човповете за тях.
 
Какви, като мене? Това, че "вярвам" в човешката АЛЧНОСТ и се възползвам от нея, а явно както и ти? Казах, че не се оплаквам, просто защото съм скромен човек. ;)

Мат, по-голямата част от времето хората са работили на принципа "работи робе, че ще ти забия кирката в главата". Посочи ми Цивилизация, която не е изградена върху робството. Къде са тия двете страни, дето винаги печелят не знам.
 
ако го нямаше това търсене на крипто енергия, сметките ни за ток щяха да са по-евтини. С 1-2%, но по-евтини."

Това е като да кажеш:

Ако нямаше частни самолети и яхти сметките ни щяха да са много по-евтини.

Един единствен полет от NY до London с частен самолет има повече вредни емисии и изразходва повече енергия отколкото човек като теб ще има за цял живот. Тази индустрия е многократно по-"лоша" от крипто. Just saying. ;)

ИИ към днешна дата има почти същия energy footprint и се очаква да задмине крипто. А текущата ни банковата система използва много повече енергия.

Сравнително скоро (2030) се очаква и навлизането на модулните ядрени реактори, което допълнително ще оптимизира процесите.
 
Към момента правителствата ни субсидират енергия, която е адски скъпа за производство, за да може всички да имат достъп то да каже 1000 киловата енергия. Ако го нямаше криптото, щеше да има нужда само от 970 киловата, или иначе казано 3% по-малко от моите и на всеки друг данъците, които отиват да субсидират скъпата енергия в момента.

ИИ може и да настигне и подмине криптото по ел енергия, но на мен това не ме бърка. Защо? Защото заради ИИ успях да уволня един копирайтър и да го заменя на 50% с ChatGPT, а другите 50% съм ги прехвърлил към няколко други човека, които също използвайки ChatGPT ми спестяват поне 3000-4000$ долара за копирайтинг на месец.

Спестяват ми нуждата да търся и наемам копирайтъри за единични проекти, които са по-времеемки и никой друг от тимът няма да има време за тях, и биха били прекалено скъпи за уатсорсване. Но човек от екипа ми с 10-15 минути време сега може да свърши работа за 8 часа и да ми спести търсене на персонал за такива спорадични задачи + 20-50$/час копирайтинг разходи.

Плащаме си за много услуги като Shutterstock и подобни, но невинаги има каквото ни трябва там. Пускаш Midjourney и бам - генерираш снимки на каквото ти трябва за 5 минути. Спестяваш стотици или хиляди долари от фотографи. Не че бихме ги дали - просто нямаше да имаме възможност да правим по-изчанчени маркетингови концепции - но сега можем.

ИИ съществува от година в по-използваема форма, спестило е на компанията ми сигурно над 40 000-50 000 долара. Плюс самото писане на маркетинг послания е 10 пъти по-рпяитно, когато ми се налага на мен да го правя. Все едно съм си наел асистент със супер креативност , който има 10 години маркетинг опит и може да прочете 100 страници контекст за 35 секунди.

Криптото го има от 10+ години, един път не ми е било полезно, една стотинка не ми е спестило, нито изкарало, нито пък веднъж ми е потрявало. Плащам по-скъп ток заради него, а какво е дошло насреща за мен и 99.99999% от хората около мен? Nada.

Докато ИИ ми прави пари. Единственият недостатък на ИИ е като наемам хора, че някои от тях си мислят, че могат да си генерират портфолио или тест задания с ИИ без да се усетим и само да копипейстнат. Да, веднъж на месец-два ще си загубя половин час да скипвам такива CV-та, голям праз. :) Аз даже нямам против някой да си направи тест заданието с ChatGPT, ако го направи да изглежда добре. Дори това би било плюс за кандидата.

И те така - да не ги сравняваме двете неща, защото е безмислено.
 
Криптото го има от 10+ години, един път не ми е било полезно, една стотинка не ми е спестило, нито изкарало, нито пък веднъж ми е потрявало. Плащам по-скъп ток заради него, а какво е дошло насреща за мен и 99.99999% от хората около мен? Nada.

Това е много субективен поглед. Не е било полезно за теб.

Мога да ти изброя много елементи от ежедневния живот, които по един или друг начин са повлияни от проучванията и развитието в крипто индустрията.

Като започнем от IoT, управление на активи, идентификация, логистика, застраховки, здравеопазване и стигнем до управление на правителствени институции, гласуване и др. Технически погледнато днес е навсякъде.

Това, че живееш в страна, която е доста назад в своето технологично развитие и нямаш нужното образование (визирам знание, не тапия) за да разбереш какво представлява блокчейна е съвсем отделен въпрос.
 
Дай примери, or it didn't happen.

Както казваше един мой учител - ако не можеш да дадеш три добри примера за нещо, не си хаби времето да се обясняваш с празни приказки.
 
Мога да ти изброя много елементи от ежедневния живот, които по един или друг начин са повлияни от проучванията и развитието в крипто индустрията.
CANT WAIT
 

Горе