От: Freelancer или фирма за изработка на уеб сайт (Съвет)
Бих дал един съвет към всички, които поръчват изработка на сайтове - трябва много точно проектно планиране, описано до последният детайл. Изработката на сайта е двустранен процес и предварителната работа / преди изпълнението / е точно толкова важна, колкото и досадна
Комуникацията е от изключително значение. Като се разбере пълната идея на проекта, чак тогава трябва да се дават срокове и цени за изработка, тъй, като редовно ми се случва да започвам проект, който съм оценил на 3 месеца, а се оказва, че идеята в главата на клиента е за 9 месеца до година и после изпадаме в кофти ситуации и двете страни. На които намирам решение, разбира се
Двустранен процес.
@Stelt88, бих ти препоръчал да проведете разговор, в който се разбирате според теб какво остава да се довърши на проекта и какво е завършено според него. Вероятно ще трябва да се доплати за някаква функционалност, което е в рамките на нормалното. Горчивата истина е, че всеки девелъпър си има собствен стил на писане, освен ако не ползва Framework ( примерно аз работя на Symfony 2 ), където нещата са скалируеми и гъвкави, всеки може да се включи/изключи във всеки етап от разработката.
Именно затова е добре да продължиш с програмиста, с който си започнал, защото стила на писане е негов. На доста фирми и особено фрийлансъри политиката е да не довършват код, а да предоставят собствени решения.
Успех с проекта ти пожелавам, важно е идеите да се реализират, че хората станаха милиардери