deffnews
Well-Known Member
Хехе, от източника. Освен ако не си медия с журналя на място какъв първоизточник можеш да бъдеш ти?Не знам какво има да ти дефинирам, но аз лично предпочитам някой да дойде с директно влизане на сайта ми, защото съм отвърден бранд или в търсачката да съм измежду първите резултати, отколкото някакъв блуждаещ електрон да ми се изсипе от фейса, защото цял ден му е скучно да шерва само котенца и възружденски новини.
Ако мислиш, че това от къде се изсипва не влияе, значи със сигурност не сме на една вълна и явно виждаме мрежата по различен начин.
Драмата е, че пренаписване на от някакъв сополанко фрилансер и такова от човек с много повече опит като редактор някак успява да си проличи като качество. Не се заблуждавайте, че от някой с 15 лв. за 100 думи ще получите качеството на няколко годешен редактор в областта на .... да речем ... вътрешната политика. Различките от самия стил до правилното предаване на информацията. И никой не страда, някой ден ще влезе на псевдо сайта ще прочете, после на истичника и лесно може да се ориентира какво да чете следващия път и какво да пропусне.
Новините са едни и също, но малките сайточета дали ще имат абнонамент за булфото или да пратят някой фото-репортер? Или дори съгласие да позлват снимков материал на голяма медия? И дали новините на едните са направени като новините на другите. Не знам как точно смяташ, че може да ме обедиш в това, че топ новинарските брандове държат и същия трафик като малктие им недоносчета, които са създадени с цел адсенс или друга мрежа.
Да, хващаш правиш един сериозен медиен сайт, набиваш парите в неговото бранд позициониране, предлагаш качество в новините си и се качваш на стълбичката като претендент да си някакъв. До тогава, сори, ама това е положението. Отиди на заведение събери една компания и попитай кои сайтове четат, за да се информират. Ако чуеш за някой от извън вече наложилите се брандове, пиши ми, за да си върна думите.
Все някой ще е предал новината първи. И другите започват да я пренаписват. Някои просто я копират.