HTML структура на сателитни сайтове

musicfan

New Member
Здравейте,
доста се порових из форума, но не можах да намеря информацията която ме интересува и за това се регистрирах да пусна тази тема. Та става въпрос за следното: Целта е привличане на повече линкове и потребители към основния сайт. Към него има така наречените сателитни сайтове. Трябва ли всеки сайт да е с различна структура на HTML-а или това не е от такова значение. Не използвам никакви CMS-и и платформи. Сайтовете ги разработвам аз.
За да не пускам друга тема искам да попитам и за това до каква степен оказва влияние, че част от сателитите са на съб домейни на основния, но са на различен хостинг.
Предварително благодаря. :)
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

Е как на събдомейни, пък различен хостинг? Отваряш си работа, прави v blogger, wordpress, tumbrl в тея най-големите и не се занимавай.
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

Трябва ли всеки сайт да е с различна структура на HTML-а или това не е от такова значение. Не използвам никакви CMS-и и платформи. Сайтовете ги разработвам аз.

Това не успях да го разбера - какво означава да имат различна структура на HTML? По въпроса ти съдя, че нямаш понятие от кодиране. Вземи и прочети малко уроци как се кодира, и тогава се върни на правенето на сайтове. :)

Иначе - за да ти работи сайта трябва да е кодиран правилно. След като го кодираш го мини през валидатора - http://validator.w3.org/.
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

Човека има предвид прави една структура и я използва за всички сателити.
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

Да имах предвид да ползвам един и същ темплейт за различните сателити. А относно съб домейните с no-ip се насочват към различни хостове (иначе казано на различни ИП-та са) А сателитите освен да подпомагат основния домейн и те си съществуват като отделни сайтове, които също могат да привличат клиенти и да осъществяват продажби. Просто повечето са конкретизирани за по-малки области.

Валидатора е използван вече и не е проблема в него ;)
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

Да имах предвид да ползвам един и същ темплейт за различните сателити.

Аха, не съм те разбрал значи... но пък и ти не се изрази правилно. Няма защо да те притеснява еднаквия темплейт. Това е без значение - в интернет има хиляди сайтове с един и същ темплейт и това е без значение относно Гугъл. Значение има съдържанието на сайта и как се поддържа.
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

Извинявам се че не се изразих както трябва. Явно ми трябва кафе :)
Съдържанието знам, че е от основно значение, но се зачудих дали темплейтът не се отразява по някакъв начин.
А когато основния сайт е презентационен и няма новини свързани с него как се преборва проблема с добавянето на "свежо" съдържание? Като е написано всичко за дадената фирма какво съдържание може да се добавя. Става въпрос за транспортни услуги. Извинявам се ако не съм успял да се изразя правилно, но се надявам да сте ми схванали идеята :)
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

Може да се направи нещо като блог и да се постват статии свързани с тематиката на фирмата.
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

В този случай си правиш сайта с информация за фирмата. Може да е на блог платформа или статичен - това е без голямо значение: имам статичен сайт, на html правен и не съм му слагал нова информация повече от година, но се класира изключително добре в своята си област. Но може да решиш и да е на блог - тогава ако се наложи промяна на информация в бъдеще ще бъдеш улеснен. Обаче ти препоръчвам да се поинтересуваш и прочетеш внимателно за мета таговете в главата. Има специфични настройки и ако ги зададеш правилно, както аз съм направил - не би трябвало да имаш проблеми.
Като допълнение - може да направиш един блог към основния сайт, и в него да слагаш относително редовно информация. Тук вече имаш поле за действие - в блога може да пишеш много статии свързани по темата, като навсякъде посочваш информация за фирмата.
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

И в статиите да има линкове към основния домейн със съответните ключови думи? А по-този начин няма ли да се повиши рейтинга на блога, а не на основната страница?
 
От: HTML структура на сателитни сайтове

Благодаря за информацията. Точно това и аз исках да попитам, но ме изпревари с отговора :))
 

Горе