ot kude da si poru4am nadejden hosting + domain???

sasha666

New Member
zdraveite, izvinete za kirilicata, da mi kajete ot kude mooga da si poru4am hosting + domain, no da e nadejden i da stava razplashtane sys sms (ako e vyzmojno), ako ne pak mi otgovorete bez sms, da znam nakude da se orientiram, blagodarq!
 
  • Like
Реакции: Sky
Superhosting.bg , jump.bg , host.bg и т.н. Другото което е в гугъл можеш да пишеш "домейн", "хостинг" и т.н.
 
От: ot kude da si poru4am nadejden hosting + domain???

Човекът пита за надежден хостинг, вие го пращате при Google (т.е. на майната си).

Защо точно със SMS искаш да го плащаш? Много по-изгодно е с дебитна карта да стане плащането. Защото таксите за парични транзакции чрез SMS са убийствени, излиза много скъпо (над два пъти).

За да ти се препоръча хостинг план трябва да кажеш какво ще хостваш. Добре е да си регистрираш домейна на друго място, не чрез доставчика на хостинг. Ако ще хостваш политически сайт (форум) примерно (или някакъв друг сайт, на който ще се пишат неща, които редица влиятелни хора не биха искали да пишеш) трябва да си регистрираш домейна с whois privacy, ползвайки надежден регистратор в чужбина. За регистратор ти препоръчвам Internet.bs. За сега се надупиха само на фармацевтичната мафия (ако на сайта не става въпрос за лекарства няма да имаш проблеми). Предлагат без допълнително заплащане whois privacy (още при регистрацията трябва да го активираш). И домейна задължително .com, не се прекарвай с .us, .eu и подобни (не можеш да имаш whois privacy и могат да ти го вземат много лесно, ако поискат от теб да докажеш адрес и самоличност и ти откажеш да им пращаш сканирани документи, което трябва да направиш, ако не искаш някой да злоупотреби с копието на личната карта/паспорта, което трябва да пратиш).

Гледай само да не се объркаш да купуваш нещо от GoDaddy. Особено домейни с whois privacy.
 
Имаме класация за хостинг, предполагам там и домейн може да си вземеш: Хостинг Класация - Предприемач.ком 2012.

Аз лично бих те насочил към първите 3-4 от класацията, като ICN, Hostbulgaria.com, SuperHosting.bg и Jump.bg (не са по популярност, според класацията).

П.П: Ще те помоля да пишеш на кирилица. Не е позволено шлюкавижа тук. Благодаря предварително.
 

Горе